Reklama

Reklama

Velké dobrodružství

  • Hongkong Qing dian da sheng (více)

Obsahy(1)

Láska mezi mnichem a princeznou z jiného světa! Bájný příběh vypráví o mnichu Tripitakovi, který se spolu se svými třemi učedníky vydává na pouť za posvátnými písmy. Úklady démonů, kouzla a nebezpečí - to vše na něj čeká! Je tu však ještě princezna z jiného světa, která Tripitaku miluje... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

JFL 

všechny recenze uživatele

Výsostně specifickým žánrem hongkongské, potažmo čínské kinematografie jsou bláznivé novoroční komedie, které kvůli své retardované neuchopitelnosti jen velmi zřídka najdou cestu do západní distribuce. Charakterizuje je extrémní exces a naprostá nepředvídatelnost absurdních gagů v sousedství klišovité emotivnosti. V tomto případě vychází přeplácaný film z klasického příběhu o Opičím králi a mnichovi Tripitakovi, který převrací naruby a dodává romantiku a mimozemšťany. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Lau by měl okamžitě přestat s tím fetem. Už to přesahuje míru únosnosti. A neříkejte mi, že nebyl při psaní scénáře a natáčení tohohle filmu pod vlivem něčeho fakt silného. S příběhem o mnichovi Tripitakovi a opičím králi Sunovi se potýkal už v roce 1994 a vznikl z toho dvoudílný film se Stephenem Chowem A Chinese Odyssea. Ale to byla ještě relativně normální komedie. Chinese Tall Story je jiné. Na tomhle filmu je možná tak deset záběrů, které nejsou z devadesáti procent digitální a možná tak jeden, který není totálně šílený. Jsou tu andělé. Mimozemšťané. Pubertální rezavý magor Opičí král. Atomové výbuchy. Spidermanův kostým a bojové stroje z Matrixu. Impové a ďáblové. Prostě bordel. A překvapivě chutný. Pokud nepatříte k fanatickým uctívačům původního příběhu (o čemž v Čechách dost pochybuji) a nevadí vám sledovat dvouhodinový úlet, nejspíše si A Chinese Tall Story užijete. Stojí to za to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasmagoricka smesice mezi uchylnou komedii, romantikou a mega rezbou, kdy jsem se obcas naprosto neskutecne bavil a jindy se jen stezi orientoval v deji. Lau se totiz musel pri rezirovani zlejt jak hovado, jelikoz tady najdete vsechno od skritku, pres mimozemstany, po spider-mana a budhu a trochu akorat zamrzi, ze ta docela zajimava mytologie neni lip rozvedena a Lau to tam seka paty pres devaty. Navic vetsina zaberu je tezce digitalni, coz obcas bije do oci, ale obcas to jsou fakt nadherny zabery a triky nejsou nijak spatny. A jelikoz hlavni hrdinove jsou sympataci, dej docela svizne odsejpa a hraje prijemna hudba, tak jsem se celou dobu hodne dobre bavil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ulítlé, bláznivé, barevné, pohádka, sci-fi, fantasy, komedie - to všechno v tomhle filmu najdete a je mi jasné, že to spoustě lidí přijde jako pitomost, ale já se zatraceně dobře bavila a hodněkrát jsem se zasmála. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Těžko definovatelné, pro někoho těžko stravitelné, ale já jsem se nechala unášet "ibecilitou" a docela dobře se u toho bavila. Zahlédla jsem tam podobenství s Matrixem, Wolverinem i Spindermanem, ale proč ne, tomuhle filmu to mohlo ztěží uškodit ;) Já si tu blbůstku snad půjdu pustit znova, abych se podívala, jestli mi náhodou narážky na další filmy neutekly... XoD Takhle - bavilo mě to mnohem více, než Zapomenutý ostrov, který jsem shlédla předtím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy mam fakt rád, ale tohle je prostě šílená matlanice, která ve výsledku působí hrozně rozmělněně, odtažitě a přeplácaně. Takže příběh mě zaujal tak napůl a finále bylo zase hrozně rychlý a chudý, krom toho triky, který jsou naládovaný do celýho filmu ve fakt velkým množství, jsou až na pár výjimek velice slabý a celej film ještě víc srážej ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tady se opravdu někdo hodně kvalitně zfetoval. Šílený a barevný mix Naruta, Dragon ballu, Spidermana, Star Wars a mnohých dalších. Je to divný a zároveň super. Kvalitní brainwash. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden bod za hudbu, Gordona Liu, Spidermana a premenu na aniela. Inak je to nudny blabol a bezducha vykradacka. (1/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +pěkný plakát, vizuální stránka, originální a neviděné zpracování, obsazení -některé postavy se chovají trapně, děj je příliš nepochopitelný, nerozuměl jsem tomu, nudil jsem se/// Velké dobrodružství bylo mnou velmi očekávané a výsledkem je šílenost největšího kalibru. Takovou smršť jste ještě neviděli. Bohužel velkolepé scény jsou zřejmě to jediné, čím film přímo vyniká. Ono je těžké, když nevíte proč se to něco děje, proč se postavy chovájí bláznivě...Problém je v tom, že je zde snaha o vtip, o komedii, ta ovšem vychází naprázdno a já se u filmu nebavím. Kdyby se tvůrci brali vážně, přidali na lepší choreografii bojových scén, mohl z toho být velkolepý film a nepřekonatelný zážitek. Takhle zůstává (pro někoho) u nestravitelného filmu, který se tváří velkolepě. Škoda, mohla z toho být pecka./// Celkem 52%/// ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Možná tento film podhodnocuji ale mě prostě nedával žádný smysl, asi jsem ho nepochopil. Zdál se mi zmaten, chvíli se tvářil jako fantasy pak jako parodie, ale vtipy se mi nezdály ani trochu vtipné. Co to bylo za maglajs spiderman v růžovém, budha, ufo mnich a šeredná holka z které se stane krasavice ta ale umře a změní se na koně :))))))). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu těžko popsatelný trip! Parádní kamera, plynulý střih, efektní efekty (i když notně proměnlivé kvality), výborná hudba... a pak tu máme příběh. Ten je splácaný z tolika různorodých stylových střípků, že nad tím zůstává rozum stát. Nevím, jestli to vlastně dávalo nějaký smysl, ale rozhodně to bylo nepředvídatelné a vůbec jsem se u toho nenudil. Ale také jsem nepoznal, jestli to tvůrci mysleli vážně nebo to byla parodie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přece se na sebe nebudeme zlobit !! Prosím tě, miluj mě zase !!" - "Vždyť já jsem mnich, ani nevím jaké to je !! Moje láska patří všem živým stvořením !!" - "Tak to bys měl milovat i mě !!" ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tu si niekto povedal, že ak už máme tak veľký kotol, tak tam musíme hodiť všetko, čo sa dá. A stalo sa to, čo väčšina podobných mišmašov dopadne. Ten kotol vykypel. Verím, že čínske obecenstvo je na podobné okázalosti zvyknuté a má z nich radosť. Problém je ale v tom, že nie každý divák je tak benevolentný a nevšimne si vykrádanie nejakého toho ´´západného´´ snímku ( čo neberiem za najväčší problém ) a podradnejšiu trikovú stránku ( čo beriem za najväčší problém ). Zábavnosťou ale film oplýva a pre mňa je to lepšie, čo ´´Stredné kráľovstvo´´ vo svojej dobe vyprodukovalo. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco mezi trochu ujetým fantasy a naprosto drsnou parodií na vše kolem, film si některých scénách dělá srandu i ze Spidermana a Matrixu + se oběvují i další drsné hlody u kterých jsem se doopravdy chlámal. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

MOHLA to být nádherně ulítlá parodie, fantasticky zábavný nesmysl - ale není. Je to nesmysl silně zfetovaný, který se nešikovně snaží předstírat, že je vtipným a velkolepým dobrodružstvím. Ve skutečnosti představuje podivuhodný hybrid, sešívaný velice horkou jehlou ze všeho možného a hlavně nemožného, naditý k prasknutí jakousi exotickou pohádkovou mytologií propojenou s návštěvou mimozemšťanů a natvrdo doplněnou nekonečným gejzírem počítačových vizuálních efektů. Výsledkem je dosti neveselá taškařice s občasným zábleskem něčeho vtipného a smysluplného. Vydržela jsem ji sledovat až do konce s lehkým sebezapřením a poté jsem se s ní bez lítosti navěky (?) rozloučila. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Kromě několika moc pěkných obrázků mě nejvíce pobavily české titulky, které buďto přeložil pouze PC Translator bez následných úprav, nebo někdo totálně zhoubovaný. Příběh už si žádný nevybavuju, ale věty jako ''Srazíme se palmami'' (hádám, že mělo jít o plácnutí dlaněmi) nebo ''Já nejsem odpadky!'' mi utkví na hodně dlouho. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Kordusem. Je to opravdu nevšední podívaná, místy jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, ale pravdou je, že jsem se dobře bavil a to je to hlavní. Film se klidně mohl jmenovat Apokalypsa - vše vystihující název...... ()

Reklama

Reklama