Reklama

Reklama

Dotek z druhého břehu

Česko, 2006, 56 min

Hrají:

Jan Kačer (vypravěč)

Obsahy(1)

Film natáčený v Čechách, Nepálu a Tibetu se prostřednictvím osobního příběhu zamýšlí nad smrtí, jejím chápáním a způsoby, jak se vyrovnat s odchodem blízkých lidí. Hlavní představitelka hledá inspiraci v tibetském přístupu, který se ke smrti staví otevřeně a vnímá ji jako důležitý milník ve věčném koloběhu proměn. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hlas ženy, ktorá rozprávala vo filme mi bol vrcholne nesympatický a až mi takpovediac trhal uši. Taktiež som katolík, takže budhizmus je pre mňa kopa nezmyslov, ale isté nazeranie na smrť bolo zaujímavé a majú veľa múdrych právd. Dosť ma zaskočilo, ako sa týrajú tými duchovnými púťami, kde pomaly aj dni putujú štýlom kľaknúť, ľahnúť, postaviť sa a spraviť náboženské gestá, potom prejsť minimum krokov a spraviť to isté. Taktiež nechať sa roztrhať supom sa mi nepáčilo, mňa osobne desí, že by zjedli, čo i len červy a baktérie, na druhej strane ma desí oheň a pocit horenia, lebo neviem, či by to moje náboženstvo prijalo, ale jedno viem, že umrieť musíme všetci a takéto filmy môžu dopomôcť, pri vyrovnávaní sa s niečím takým. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ani Tibet velmi nemusim /tibetsky dalajlama a jeho vlada je ciry brutalny teokraticky stredovek, nieco ako Saudi Arabia, akurat miesto islamu tam vladne buddhizmus/. Moze tuodzniet kopa duchovnych kecov, aj tak ich mnam v prdeli. Teda pardon, tomi zase uslo a chcel som napisat ze ako ateista mam tie ich duchovne kecy na haku. Na haku mam aj to ze cumia stale niekam do pice A pritom velmi dobre viem, ze smrt je neoddelitelnou sucastou zivota - bat sa smrti je ako bat sa vychodu ci zapadu slnka. 66 % ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Skvělé pro ty, kteří vědí, že jediná jistota kterou tu máme je SMRT,a tím že se tématu o ni budeme vyhýbat ,jen prohloubíme utrpení, at už dolehne na naše blízké, či nás samotné...psal jsem v době kdy jsem ještě nevěděl co mě čeká... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama