Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Raft a Humphrey Bogart jsou bratři, kteří se snaží osamostatnit jako nezávislí přepravci. Ann Sheridan vystupuje v roli upovídané číšnice v motorestu a Ida Lupino v roli svéhlavé úřednice, která ztělesňuje směs byznysu, lásky a vraždy. Film v režii Raoula Walshe je skvělou ukázkou sociálně laděných filmů společnosti Warner Bros. Pro Idu Lupino tento film znamenal úspěch doslova přes noc a vynesl jí smlouvu se studiem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak trochu starší brácha Dassinova noiru o jablkách Thieves' Highway. Od Idy Lupino bych takový výkon nečekala. Jako mladá byla celkem hezká, takže si mohla dovolit hrát krásnou femme fatale, ovšem vedle takové Gildy by se stejně musela stydět. Její šílený smích byl ale natolik přesvědčivý, že mi bude v uších znít ještě hodně dlouho. ()

Allontanato 

všechny recenze uživatele

Krásný film, velice příjemná až odlehčená první polovina s velmi sympatickou dvojicí bratrů a milou Ann Sheridanovou. Ta noirovka tu však nemůže chybět a jen, co se na scéně objeví Ida Lupino, atmosféra začíná pomalu, ale jistě houstnout. Kdo by to byl řekl, ale hrdou, prohnanou a zároveň zoufalou mrchu jsem si z ní nejprve nedokázal ani představit. Noir se štastným koncem je taky přeci jen trochu rarita a tady se to v rukou zkušeného režiséra Raoula Walshe povedlo bravurně. Ta energie z celého filmu i některých typicky amerických zvyků musí snad každého uchvátit. Nechci se nad tím už dál rozplívat, ale jinak to vážně nejde. Tenhle film prostě baví, děsí i fascinuje. 98% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Duo Raft a Bogart je dobrá dvojka. Práca tirákov je v podstate tiež dobre vykreslená - aj keď na môj vkus príliš chlapáckych a sarkastických rečí, všetko vyrovnávané komickými postavami. Dobrý rozjazd prechádza postupne ale do nudnejšej a viac idylickej strednej pasáže, v ktorej sa okrem vraždy v podstate nič závažné ani dramatické nedeje. Kompenzuje ho záver a súdna dráma - aj keď aj jej vyústenie by som si vedel predstaviť inak, než iba prepnutím nervov jediného svedka a tým pádom vyriešenie súdnej kauzy. V úplnom závere dostáva divák extrahappyend, v ktorom opäť dáva o sebe vedieť viac nadľahčená než dramatická stránka tohoto filmu. Film celkovo fajn, ale cítiť z neho nevyužitý potenciál viacerých dejových liniek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čistokrvný noir, ktorý vyšiel o mesiac skôr než Stranger on the Third Floor, čím sa datuje počiatok žánru. Humphrey je tu síce len vo vedľajšej role, ale sú tu parádne "dames", milostný trojuholník, šialenstvo, vražda bohatého muža, pekelná femme fatale, žalúzie i ostré dialógy, aké sa už dnes žiaľbohu nepíšu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle je pochoutka prvotridni, a to predevsim diky Ide Lupino! ...Nejdriv me to zacalo bavit jako byvaleho ridice nakladaku, protoze mikrospanek je opravdu potvora... :-) ...ale toto brzo ustoupilo do pozadi, protoze prisla na radu bozska Ida, a predvedla vykon zastinujici vsechny ostatni o rad! Nicmene Ann Sheridan se (konecne!) taky predvedla, a v male rolicce se ukazala i roztomila Dorothea Kent, kterou jsem neznal... Bogart - Raft jako brachove taky vyborni. Svizny, chytry a zabavny cb filmek, ktery Vas rozhodne nudit nebude. Pokud jste tedy priznivci tohoto stylu. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama