Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři staré kamarádky ze školy Ruth, Mary a Vivian se znovu po letech setkávají. Vivian už nudí život se synkem a bohatým manželem Robertem. S kamarádkami si proto vyrazí užívat na výletní loď, kde se seznámí s gangsterem Michaelem. Kvůli němu se s Robertem rozvede a začíná si užívat. Robert se vzápětí znovu žení s Mary. Idylka ale končí, když Vivian s Michaelem propijí své poslední peníze a musí se zadlužit. Později, v zoufalé snaze získat peníze, Michael spolu s dalšími gangstery unese Robertovi syna a požaduje za něj vysoké výkupné. Jejich plán ale nevychází a město obležené policií se pro ně stává pastí. V bytě, kde gangsteři drží dítě, by se nervozita dala krájet. Policie pomalu utahuje smyčku... (worm14)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka rozjetého Hollywoodu z doby před Haysovým kodexem - jeden by opravdu nečekal od filmu z roku 32 takový nářez. Bette Davis nemá co hrát (ale sluší jí to) a Bogart je i v hodně vedlejší roli výrazný drsňák. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovina je lehce utahaná, ve druhé půlce se to celé pořádně rozjede. Tak dobrá atmosféra a akce se nevidí ani u filmů o 20 let mladších. Ve své době to byl vtomhle určitě vrchol. Navíc ve filmu exceluje Bogart v roli tvrdého gangstera Harva. Největší škoda ale je, že konec byl utnutej naprosto brutálně. Doslova v nejlepším naskočí the end, prostě obrovská škoda. Jinak po všech stránkách super. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Respektuju princip useklych koncu, nicmene souhlasim s tim, ze v tomto pripade bych klidne jeste koukal dal... Protoze podivana je to paradni... Ann Dvorak radi jako diva, a jeji cesta do pekel je temer noirova..., Joan Blondell i Bette Davis jsou bezchybne (a pohledne), a Bogart s Williamem tvrdi muziku... Parada. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

LeRoy se s tím opravdu nepáral - film má neuvěřitelné tempo, postavy ani divák nedostanou chvíli na odpočinek. LeRoy je v první řadě mistr zkratky - účelně pracuje s montáží, aby divákovi v co nejkratším možné čase předal co nejvíc informací. Bette Davis je ještě hodně nevýrazná a nesmělá, naopak Bogart charizmatem vůbec nešetří a scénám, ve kterých se objevuje, jasně dominuje. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh o třech spolužačkách, které se v dospělosti znovu potkají. Zatímco problémové děvče vyroste v praktickou ženu, která sice prošla polepšovnou, ale z každého pádu se dokázala poučit, bohatá dívka se vydá bezhlavě vstříc vzrušení, aby skončila na dně. Zápletka s únosem dítěte a jeho záchranou je skvělá, naprosto mě překvapila. Stejně jako uvědomění si, že jedna scéna předznamenává směřování postav v dospělosti. Provedení je skvělé, stejně jako herecké výkony. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama