Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retro, ale až moc kýčovité na můj vkus. A to je právě bod úrazu. I když právě tu zvláštní atmosféru jiní opěvují, já jí nemůžu přijít na chuť. Koláčník je mi docela dost nesympatický, zato Anna Friel je úžasná. Celkově příběh o oživování mrtvol a způsob, jakým je to podáno (tak komicky)..je docela fajn,ale abych tomu stylu propadla,to rozhodně ne.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nápad seriálů byl velmi nadějný (i když podobných kousků je taky mraky, viz. ''A co když je to pravda?'') zpracování je taky originální, herci mi nevadí, ale když se mě někdo zeptá jestli se mi to líbí, tak stejně řeknu, že je to kravina. Tohle mohlo dopadnout mnohem líp, mělo to velký potenciál, pro mě bohužel skutek utek.. Nebaví mě to. Vtipy nejsou dobré, jako komedie to nefunguje, snad jediný, co se mi vždycky líbí je, jak se hl. postavy mají rádi, ale nemůžou se dotknout.. Toť vše. Nechápu, z čeho jsou lidi tak odvařený, ale nikomu to samozřejmně brát nebudu. :) ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Everything we do is a choice. Oatmeal or cereal, highway or sidestreets, kiss her or keep her. We make choices, and we live with consequences." Originální seriál s neskutečně unikátní atmosférou i stylizací, rychle ubíhajícím dějem a sympatickými postavami a herci, který dokáže být jak napínavý tak vtipný tak dojemný a přitom všem příjemně pohodový a romantický bez toho, aniž by upadl do klasické americké telenovely (i když druhá série k tomu bohužel v jednom místě silně skloňuje, ale naštěstí se včas probere). Škoda, že je tak málo dílů, protože hodně věcí by si zasloužilo dovysvětlení. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nachomýtla jsem se k prvnímu dílu a úvodních pár desítek vteřin na to koukala s užasle pootevřenými ústy a neodbytnou otázkou: "Co to, sakra, má jako být?" Hrozně barevné, hrozně groteskní, hrozně divné, hrozně pitomé... ale nedonutila jsem se telebednu vypnout a odejít. Za několik minut byste mě našli s přiblble blaženým úsměvem a občasnými záchvaty chechtání, ten švihlý styl si mě jednoduše podmanil. Každou středu ve 20:15 čekám před televizí, až "Pushing Daisies" zase rozjede svůj černý humor v jásavých barvičkách, jak se zase budu smát sarkastickým hláškám detektiva Emersona Coda, nebo praštěným tetičkám, jak mi zas bude divně u srdce, že se Ned a Chucky nesmějí vzájemně dotknout, že Ned nemůže pohladit ani vlastního psa. Seriál má jedinou slabinu: český překlad názvu. 95% a šup s tím do TOP10! EDIT: Prvotní nadšení nad něčím neotřelým přešlo, nadšení ochladlo, všechno se holt jednou okouká. Pořád však ve středu večer usedám s příjemným očekáváním před TV obrazovku a za třičtvrtěhoďku odcházím s dobrou náladou. 85% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná detektivka s velkou dávkou černého humoru a romantiky. Nejdříve jsem si říkala, že to bude děsná volovina. S obavami jsem přepínala na TV Prima. Moje obavy se velmi rychle rozplynuly jako pára nad hrncem, protože mě seriál chytil hned od prvních minut a jak je vidět, hned mě nepustí. Už si nebudu herečku Annu Friel spojovat jen s Jakubiskovou Bathory. ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • V celé sérii si způsob, jakým Nedův (Lee Pace) dar funguje, odporuje. Nejpozoruhodnější je, že celý jeho byznys je založen na dotýkání se shnilého ovoce, aby bylo znovu zralé pro použití ve svých koláčích. Když se dotkne ovoce, vrátí se do původního fyzického tvaru. Když se však dotkne cítícího tvora, který zemřel, zlomené/zraněné/shnilé tělo tak zůstane. (mikki089)
  • Když Olive (Kristin Chenoweth) odhrne závěsy v domě Charlottiných (Anna Friel) tet, řekne: „Pták, který chodí v těsné kleci, sotva kdy vidí skrz mříže zlosti.“ Jedná se o citát z básně „Pták v kleci“ od Mayi Angelou. (mikki089)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama