Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retro, ale až moc kýčovité na můj vkus. A to je právě bod úrazu. I když právě tu zvláštní atmosféru jiní opěvují, já jí nemůžu přijít na chuť. Koláčník je mi docela dost nesympatický, zato Anna Friel je úžasná. Celkově příběh o oživování mrtvol a způsob, jakým je to podáno (tak komicky)..je docela fajn,ale abych tomu stylu propadla,to rozhodně ne.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriálové zjevení z jiného světa - nezapomenutelně vizuálně svébytné, a vlastně i celkovým projevem a humorem stylové jako... no... já vlastně nevím. Něco takhle šíleně barevného a natřískaného odkazy, parodiemi, poctami a kdo ví čím ještě, co by ale působilo dojmem, že tohle je přesně to co tvůrci chtěli, a co hlavně dokázalo to šílenství se ctí ustát, jsem asi vážně ještě neviděl. Při oživovačkách si sice nejednou vzpomenete na Beetlejuice, ale pokud se týká celku, kreace Tima Burtona jsou ve srovnání s příhodami neustále stresovaného Koláčníka a jeho přátel slabý čajíček. Buď si to zamilujete nebo po prvním dílu pohrdlivě vyprsknete, že tohle ten Sonnenfeld fakt přehnal. Přehnal, ale kulometné jazykové hrátky v kombinaci s vytěžováním šestákových noirových klišé ve jménu zábavy dokáží ve spojení s absurdními zápletkami z těchhle detektivních pohádek pro dospělé udělat málem legendu. Legendu, která bohužel skončila zcela evidentně předčasně a hodně narychlo. Poslední díl nechává otevřených příliš mnoho otázek, a závěrečný konkluzivní voiceover je asi tak přirozený jako umělohmotný exteriér Kristin Chenoweth. Nezbývá než doufat, že dojde na natočení té závěrečné minisérie, o které se Sonnenfeld před časem kdesi zmínil. Kouzelná Charlotte "Chuck" Charles, třeštidlo s kňouravým hláskem Olive Snook, hustohustý detektiv Emerson Cod, a samozřejmě Ned "Magic Finger" Pie-Maker by si to rozhodně zasloužili. Kdybych měl vypočítávat každý moment, kdy jsem smíchy málem spadl ze židle, bylo by to ještě na dlouho. Takže vyberu "jenom" včelí úl, jeptišky v zelenotyrkysových hábitech, Vertigo, klaunské autíčko, norské kriminalisty a Pigbyho, což vám absolutně nic neřekne, a budu doufat, že se chytnete na moje doporučení - protože jenom kvůli tomu závěru, za který tvůrci nemohli, nemůžu dát plnou palbu. 90% PS: I český překlad a dabing jsou vynikající. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VŠECHNO JE OTÁZKA VÝBĚRU. KAŠE NEBO VLOČKY, DÁLNICE, OKRESKA, POLÍBIT, NEPOLÍBIT, VYBÍRÁME SI A ŽIJEME S NÁSLEDKY TÉ VOLBY. KDYŽ PŘITOM NĚKOMU UBLÍŽÍME, PROSÍME ZA ODPUŠTĚNÍ, LÍP TO NIKDO NESVEDE! ()

T2

všechny recenze uživatele

__Pushing Daisies: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $869,153 //počet predaných kusov 45,769 ║ __Pushing Daisies: kompletná 2.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,139,554 //počet predaných kusov 52,514 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zatím velmi příjemné překvapení, které spojuje sympatické herce, retro prostředí plné barev, velmi přístupný humor a zajímavé díly. Je fajn zase po delší době vidět nějak originálně zamotané city mezi postavami. Jednoduše, ale vtipně. Snad druhá sezona nebude o nic horší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ujeté zápletky, krásně magická stylizace a příjemní herci. Nejvíc si to užijou lidi, co mají v lásce filmy Tima Burtona. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pushing Daisies strašně klame tělem. Tváří se jako jednoduchá romantická komedie, a kýčovitě nádherné prostředí a rozpustilá hudba tomu napomáhají. Ze všech žánrů, které spojuje, je ale PD nepochybně především fantasy (hrátky se smrtí fungují, a je to výborný nápad) a mysteriózní. Ne zrovna klasicky střižená detektivka, ale absurdní miniepizodky, které posouvají děj dopředu hlavně tím, že pomáhají dokreslovat vztahy hlavních postav (asi jako kauzy v Ally McBealové), a tak se nenuceně dostáváme k prvku dramatu, které taky funguje dobře. Ned miluje Chuck, a Chuck zase Neda. Ale tahle láska nemůže díky nastoleným zákonitostem nikdy propuknout. A tak se Ned s Chuck dobrovolně uzavírají do vězení osamělosti. Chuck před celým světem, a Ned zase před Olive. Olive taky miluje Neda, a neschopná se smířit s jeho nedostupností, se i ona dobrovolně uvrhá do téhož vězení. Tady je asi největší zádrhel (nikoli faktický problém kvality seriálu, ale jeho možné působení na diváky), že kolonky romantický/komedie nejsou naplňovány tradiční formou. Těžko mít ten klasicky kýčovitý hřejivý pocit romantiky ze seriálu, kde nikdy doopravdy nedojde k naplnění jakéhokoli vztahu (říkejte si co chcete, ale sex prodává), a těžko se od srdce smát tam, kde postavy, které máte rádi, se víc než cokoli jiného trápí, že jsou samy, a že už tak zůstanou. Pushing Daisies je romantický seriál, ale zároveň frustrující. Je humorný, ale ne klasickým ha ha způsobem, spíš morbidně cynickým, a tak se z něho stává tvrdý seriálový oříšek. Je to nádherné dílo, ale není to snadno zkousnutelné. A fakt, že to tak vůbec nevypadá, nepochybně spoustu lidí odradí. To by ale byla škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Malý Ned dokázal pouhým dotykem přivést k životu vše mrtvé. Ten dotyk byl dar, který dostal, ale těžko říct, kdo mu ho dal. Nebyl v krabici, neměl návod ani záruční list. Prostě byl….. 1. série Máte rádi zázraky? Vypravěčskou poetiku jako měla třeba... Amélie? Fantasticky (třeba Burtonovsky...) barevná filmová políčka? Nebaví vás sáhodlouhý detektivní dedukce a laboratorní rozbory stop a zločinců? Chcete místo detektivního týmu raději Šípkovou Růženku Annu Friel? A místo drastických úmrtí raději smrt přičichnutím se spoustou (?) romantiky? TAK JSTE TADY DOBŘE! V těchto příbězích je totiž krimi jen omáčkou pro hodně mluvení a pravidla ,,dotyku“ jsou velmi nešťastná. Ale dotek přece potřebujeme všichni…! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Kriminálka Miami (atd..) je nuda. Já chci vidět hezkou holku a mít touhu chytit ji za ruku. 2.) Umřít výstřelem z pistole umí každej. Já chci víc! 3.) Jsem na sladký a za koláč jsem ochoten dát i bod! 4.) Mám ,,smrtelnou“ alergii. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * 2. série Po třetím díle to VZDÁVÁM !!! Tenhle přeslazenej seriálek prostě není pro mě. Nic převratnýho se tu neděje, pořád je to to samý dokola.... Hodnocení nechávám, protože proti nikomu nic špatnýho nemám. Jen mě to nebaví! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pushing Daisies je jako první polibek. Kouzelný, čarovný a tajnosnubný. Už teď myslím, že z toho bude vážná známost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pushing daisies jsem si poměrně zamilovala. Tak nějak se mi líbí ta pestře barevná atmosféra a příjemné vypravování. Je vidět, že se vyřádili i stylisté. Seriál přináší vraždy pojaté v novém a dost originálním stylu. Herecké obsazení je také nadprůměrné, proto seriál vidím jako skvělou oddechovku. Oblíbené postavy: Olive ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První řada - 85% Druhá řada - 80%///// Docela nápaditý seriál, kterému se nesmíte bránit. dabing ho hyzdí, ale to ostatně platí o většině podobných. Místy to bylo přestylizované moc, místy málo, ale vždy v rámci vkusu. Užil jsem si to. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pushing Daisies mi dávají s každým dílem obrovského emočního Heimlicha. Bizardně vtipné, technicolorově snové a hlavně dětsky hravé. No prostě roztomilé každým coulem. Moje láska na první pohled. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Seriál, kterého se osudově dotkla stávka scénáristů, je pravou kombinací Tima Burtona a Eda Wooda. V podstatě jde o sérii samostatných detektivek osvěžených originální "metodou". Český název je bohužel hodně dementní, ale samotný dabing až tak hrozný není. Přesto je samozřejmě výhodou sledovat v originále, přítomnost vypravěče je sympatická, stejně jako postupné mapování minulosti hlavních hrdinů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som racionalista, ktorý má rád "chladnú hlavu" a preto som často na strane detektíva Emersona Coda a pochabú Chuck by som najradšej... no, minimálne okríkla :-) No je mi jasné, že scenár je scenár a keby sa správala normálne a nekazila im dvom prácu, ja by som sa nemusela rozčuľovať, ale diváci by sa nudili. Aj pri takýchto detailoch sa však králičej nežnosti Neda, suchému Emersonovmu humoru, cynickým tetuškám Lily a Vivian, naivite a dobrému srdiečku Olive a v konečnom dôsledku hlavne nádhernej vizuálnej štylizácii á la Amélia z Montmartru... odoláva veľmi ťažko. Navyše tématika smrti - podobne ako pri Dead like me - ma neprestáva baviť. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Koláčník a jeho neobyčejné schopnosti přivézt zpět k životu vše mrtvé. Příjemné příběhy spojené s vyšetřováním, kdo nebo jak dotyčný vlastně již zemřelého zabil, minutka někdy stačí, aby napomohl objasnit zločin. Překvapivě koukatelný seriál plný záhad a napínavého vyšetřování. Fantasy kriminálka, trochu škoda jen dvou sérií, ale i tak se bylo na co dívat. / Viděné epizody z 1-2 série *22.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Radši to neříkej a někam zalez, protože tohle jse snad zlej sen. Ubohý seriál. Zpackaný seriál, a to je námět velice originální a zajímavý. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Milé seriálové překvapení plné nápadů, kouzelné a místy až burtonovské atmosféry a svěžích dialogů. Škoda, že tvůrci nemohli svůj originální koncept rozvézt do více sérii. Na roztomilou Annu Friel bych se totiž mohl dívat věčně :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nachomýtla jsem se k prvnímu dílu a úvodních pár desítek vteřin na to koukala s užasle pootevřenými ústy a neodbytnou otázkou: "Co to, sakra, má jako být?" Hrozně barevné, hrozně groteskní, hrozně divné, hrozně pitomé... ale nedonutila jsem se telebednu vypnout a odejít. Za několik minut byste mě našli s přiblble blaženým úsměvem a občasnými záchvaty chechtání, ten švihlý styl si mě jednoduše podmanil. Každou středu ve 20:15 čekám před televizí, až "Pushing Daisies" zase rozjede svůj černý humor v jásavých barvičkách, jak se zase budu smát sarkastickým hláškám detektiva Emersona Coda, nebo praštěným tetičkám, jak mi zas bude divně u srdce, že se Ned a Chucky nesmějí vzájemně dotknout, že Ned nemůže pohladit ani vlastního psa. Seriál má jedinou slabinu: český překlad názvu. 95% a šup s tím do TOP10! EDIT: Prvotní nadšení nad něčím neotřelým přešlo, nadšení ochladlo, všechno se holt jednou okouká. Pořád však ve středu večer usedám s příjemným očekáváním před TV obrazovku a za třičtvrtěhoďku odcházím s dobrou náladou. 85% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadšení z originálního nápadu i příjemné retro stylizace, ale bohužel se to hrozně rychle okouká. Už při čtvrtém díle jsem měla pocit, že je to pořád na jedno brdo a chybí něco, kvůli čemu bych se měla dívat dál. Škoda... ()

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama