Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co můžete dělat, když celý svět nenávidí potkany a váš nejlepší kamarád Halvorsen je potkaní mazlíček? Svein zjistí, že svět nemá k potkanům vůbec žádnou úctu, a tak chce přesvědčit lidi, že potkani jsou roztomilí a bezvadní kamarádi. Podle Sveina jsou totiž lidé hrozně hloupí, když mají rádi jen kočky a psy. Nejsou snad potkani, stejně tak jako hadi a prasata, taky moc prima? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky vzdáleně na způsob Růžového pantera nebo peříčka z Forresta Gumpa, ovšem v hlavní roli s téměř realisticky vyvedeným macatým 3D hovínkem plujícím kanalizací patří k tomu nejbizarnějšímu, co kdy bylo v dětském filmu k vidění – tady Norové zabodovali. Zbytek filmečku už bohužel působí jen jako natočený čerstvým absolventem školního videokroužku podle scénáře od lehce retardovaného sedmiletého dítěte. Na potomstvo to (v kombinaci s pixarovkou Ratatouille a kraťasem Vaši kamarádi hlodavci) kupodivu zafungovalo do té míry, že u nás na jeho vytrvalý nátlak po jistou dobu spokojeně žil potkan Agátek, který se sice uvedl statečným rafancem do nosu naší čuby, ale následně několik let uděloval dětem lekce z nudné reality naprostým nezájmem nejen o proskakování obručí a zdolávání překážkových drah, ale i o přehryzávání elektrických kabelů a hadic od pračky. Památce jeho obyčejnosti budiž věnována druhá hvězdička. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Človek sa k filmu ako je tento dopracuje až po viacnásobnej intervencii svojho rodinného príslušníka vo veku 7 rokov a keď sa mu (bohužiaľ) nedá spať, je donútený ho dopozerať do konca. Údiv nad dôvtipom a inteligenciou českého distribútora, ktorý túto „detskú komédiu“ pomenoval ako Potkan 007 (pri originálnom nórskom názve „Svein a potkan“) strieda pousmiatie nad celkom sympatickými animovanými úvodnými titulkami, počas ktorých sledujeme cestu „Mr.Hankeyho“ zo záchodovej misy až do čističky odpadových vôd. Film sám o sebe je akousi potkaňou propagandou, po ktorom si divák pri pohľade na „milého“ Halvorsena uvedomí, že strieľanie vzduchovkou do jeho kolegov v maštali miestneho JRD asi nebolo od neho pekné...Inak je to samozrejme totálna infantilná kravina s otrasnými hereckými výkonmi a s primitívnym happy-endom... ()

Reklama

Slarque odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem chvíli hledal nějaká pozitiva. Po pár minutách intenzivního přemýšlení jsem to vzdal. Příběh je natahovaná nuda k uzoufání, komediální potenciál nápadu zůstal naprosto nevyužit a z herců je vážně nejlepší ten potkan, ale tomu semtam pomáhají trikaři, takže nakonec na tomhle filmu nenacházím ani chlup čistý. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Je to poněkud zvláštní rodinný film. Cítím z něj takovou lacinost. Taková laciná režie, a laciný kameraman. Koncept je ale dobrý. Svět se chová k potkanům skutečně hnusně. Ale když už mluvíme o rodinných filmech, nebo o filmech, co nám mají hrát vyloženě na city, ihned bych šáhl po jiném filmu, a jako první by mě napadl Ben (1972), protože Ben předvedl něco, co žádný film dnes předvést nedokáže. Zpátky k filmu Potkan 007. Aby jste se nezmátli v českém distribučním názvu, prozradím vám, že hlavní potkaní hrdina tohoto filmu: Potkan Halvorsen, má potkaního kamaráda, který se jmenuje James Bond. Ale potkan James Bond je pouze vedlejší postava, a prakticky na jakýkoliv závěr v tomto filmu nemá vůbec žádný vliv. Jako konec byl pěkný. Ale nebudu ho prozrazovat. Film je sice koukatelný, ale ještě jsem neskončil. Chci dodat, že zacházení herců (těch lidských, nemyslím zvířecích) s Halvorsenem (Hlavní potkaní hrdina) není moc pěkné. A ještě malá třešnička na poslední patro dortu: V některých scénách je Halvorsen udělán pomocí CGI, bohužel poněkud slabým CGI. P.S. Když už měli k dispozici CGI, tak nechápu, proč neudělali CGI potkana ve scénách, kdy ho mohlo něco bolet (Třeba prudké otočení s tělem, nebo visení za ocas). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Magnus Martens se rozhodl vymazat své jméno z titulků po té, cose nepohodl s producentem. (Cheeker)

Reklama

Reklama