Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nesnáším hip-hop, rovné kšilty, lodě (aneb široké boty pro hiphopaře), namachrovaný hlupáčky, hrubost, sprostost, násilí, drogy atd., tak musím uznat, že tenhle film mě hodně zaujmul svojí syrovostí, samotným příběhem i technickou stránkou. Zajímavé je sledovat ve filmu i celkovou psychologii chování postav: nacisti, komunista, hiphopeři, vyvolávání konfliktů, reakce na hrubost = prostě lahůdka pro psychologa. Film se též může pochlubit vynikající hudbou, která ví, kdy udeřit! Několik zvrácených a drsných scén mě natolik zhnusilo a zárověň filmově překvapilo, že se přikloním k 4 hvězdičkám. Jen bych tenhle film nepouštěl malejm teenagerům..... BTW: Melanie je fakt kus :-) ... a ... ROCK and METAL foreveeeeerrrrrr!!!!!! :-) ()

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším tyhle frajírky a namachrovaný týpky, co v životě nepřičichnou k práci a už ve 14-15 si o sobě myslí, že jsou páni světa a nikdo na ně nemá. Tohle dílo jde úplně mimo mě. Navíc celý film je prakticky o ničem, žádné sdělení, jen sledování těchhle idiotů, jak si můžou dovolit skoro všechno. 0% ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Jak začít? Miluju black music, miluju hip hop. A myslel jsem si, že ty negativní komentáře jsou psány lidmi, kteří hip hop z principu odsuzují. “Hovno-vole-naser-si!“ Tohle je skutečně o namachrovaných hajzlech a postavené úplně mimo realitu. A kdo má vůbec být cílovou skupinou diváků? Nevím, nepochopil jsem to. To nemá cenu vůbec komentovat. Na tom filmu za to stála pouze ta odhalená ňadra. ()

Carmichaell 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé tak jsem si ho celkem oblíbil ale dneska jsem ho viděl znova a mám z něho smíšené pocity. Jak už někteří zmínili, děj nebyl nejlepší ale ani úplně nejhorší a tím pádem koukatelný. A ačkoliv nejsem tanečník a tanec mě nebaví, tak break dance ve filmu mě velice upoutal. ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Vítejte v curychském výchovném zařízení pro mladistvé. Zde je jídelna, zde sprchy a zde je dvůr, támhle nalevo u stromu je sicilská teen mafie a támhle před vámi novodobý hitlerjugend. V žádném "pasťáku" jsem sice nebyl, ale podle mě si to tvůrci filmu představují krapet "zajímavě". Dobře, o tom ale film není, když tedy pominu všechny téměř neuvěřitelné záležitosti typu jeden dozorce na několik desítek kluků a v noci opuštěná budova, tak mi z toho zůstane relativně originální námět a celkem slušná podívaná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)

Reklama

Reklama