Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shanghai 1930: zářící město neřesti a dekadence. Tři nevinní mladí muži přijíždí do tohoto zdánlivého ráje hledat lepší budoucnost. Ale jak čas ubíhá, jejich cesty se rozcházejí, přestože se všichni propadnou do světa zločinu. Brzy se přítel obrací proti příteli, bratr proti bratru. Nyní jsou spojeni krví, ale i vzpomínkou na jejich nevinnou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nevěnovali víc pozornosti (případně finančních prostředků) lepšímu vyznění scén, vystižení dobové atmosféry a propracovanějším vztahům mezi postavami. Mnohé důležité scény (a s nimi i hudební stopa) končí náhle přechodem do jiného obrazu, typově podobní herci v rolích ústředního tria (posléze kvarteta) se vzájemně pletou (ještěže se na konci jeden odliší knírkem), takže jsem byl rád, když jsem při závěrečném „zavírání klubu Paradise“ věděl, kdo je kdo. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..John si mal radšej vyhradiť post režiséra..alebo povolať Johnnieho..Blood Brothers odetí v retro hnedastom filtri akoby sa rozhodli zúročiť známe a videné práve z dielne týchto dvoch pánov (ergo Woo a To), pričom Bullet in the Head priam kričí už z úvodných sekvencií a motívu troch priateľov na život a na smrť..paradoxne, film obsahuje veľa z esencie retro gangsterky (situovanej do Shanghaia 1930´), no v konečnom dôsledku mu chýba vnútorné puto, resp. putá medzi postavami a klanmi, či už ide o lásku alebo nenávisť, zradu, pomstu, jednoducho čokoľvek, čo by filmu vdýchlo život..hrubé skoky v čase a priestore nielenže dezorientujú, ale najmä nabúravajú "smooth (time to time sinister) look" vyvolaný voľbou a úpravou setu, kostýmovaním, svietením..akčné sekvencie postrádajú náboj (hoci vystrieľaných je ich dosť) a šarm..a s poľutovaním musím konštatovať, že šarm postráda aj Daniel Wu Yin-Cho..príjemné, ale postrádateľné.. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Plné "gangsterských" klišé (amerických i ázijských), s nezaujímavo natočenými prestrelkami a s typicky ázijskými bla-bla dialógmi, ale príjemne epické, spletité, rýchlo odsýpajúce a hlavne s výbornými, na HK produkciu až šokujúco civilnými hereckými výkonmi. Stráviteľná jednohubka, ktorá nie je zabitým časom, ale do týždňa na ňu dokonale zabudnete. Akurát som celý film čakal, z ktorého okna vypadnú Indiana Jones a Willie (Šanghaj 30. rokov už mám asi nadosmrti spojený s jednou jedinou filmovou scénou). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spojenie typu ázijskej a americkej šablóny gangsterského filmu asi nikdy nebudú vo filme v rovnováhe, čo sa potvrdilo aj v tejto snahe. Snaha o silný príbeh na prakticky nulovom podklade je enormná a tým viac aj nezmyselná, tragická, miestami smiešna. Keď príde na rad snaha spraviť film cool a štýlový, tragickosť sa ešte znásobuje. Príbeh, ktorý sa skrýva pod lákavým názvom 'Triáda', si predstavujem trošku inak a nič na tom nemohol zmeniť ani fakt, že bol film pod producentským dohľadom Johna Woo (do akej miery to bol len reklamný ťah ma nezaujíma). Herecká snaha bola v norme. Nájdu sa aj miesta, ktoré si zaslúžia, aby film dostal aspoň dve hviezdičky, ale čakal som viac aj napriek nízkym hodnoteniam. Mrzí ma, že sa k ním musím pridať. 40%. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Klišé, klišé, klišé. Děj je složitý jak cesta na klozet. Kdyby byla alespoň jedna ruka v sádře, aby to bylo složitější. Emocionálně vypjatější je snad i Lenin v mauzoleu. Zív. Na konci filmu se i víc střílí, ale tak nějak nezajímavě. Marketingová upoutávka "Z produkce Johna Woo" navnadí, ale jen v půjčovně. Ta hvězda je jen za ten zpěv a tanec v klubu Paradise. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama