Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka francouzštiny slečna Deluzy vypráví svým novým žačkám v USA pravdivý příběh o guvernantce, která v roce 1846 přijala v Paříži místo v domě vévody de Praslin. Do nešťastného domu přinesla radost a štěstí, vévodovy tři dcery a syn si ji ihned zamilovali, stejně tak vévoda. Jen zahořklá vévodkyně ji nemohla vystát a žárlila na ni. Když se k tomu přidaly klepy ve společnosti o povaze jejího vztahu k vévodovi, stalo se její setrvání v domě neudržitelné. Příběh pak vyústí v tragický konec… (fleurette)

(více)

Recenze (4)

fleurette 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš melodramatický a sentimentální příběh, ale Bette Davis byla výborná, i když se mi více líbí ve svých klasických rolích 'potvor'. Naopak Charles Boyer byl ve své nepřesvědčivosti chvílemi až trochu směšný. Poněkud 'přes čáru' bylo závěrečné konstatování, jak lid rozhořčený z královy slabosti ohledně potrestání guvernantky svrhl monarchii. Slabostí filmu je také jeho přílišná délka, příběh se tím začal zbytečně rozpitvávat. ()

Reklama

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Šľachtic Boyer sa zaľúbi do vychovávateľky Davis, čo zapríčiní škandál a smrť. Hlavné hviezdy si počínajú dobre vo vypracovanom sfilmovaní knihy Rachel Field, odohrávajúcej sa vo Francúzsku 19-eho storočia. . ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama