Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don se dozvídá od Sally o Bettyině nemoci a hledá útěchu u Stephanie v Kalifornii. Odjede s ní do duchovního útulku v Big Sur, ale i tady dostane nápad na reklamu. Joan rozjíždí nový byznys jako producentka reklam, i když tím ohrožuje svůj vztah s Richardem. Peter odlétá se svojí rodinou Learjetem do Wichity. Peggy si ujasní svůj vztah ke Stanovi, zatímco Roger obědvá s Marií v Paříži. Betty, vyrovnaná se svým osudem, pozoruje Sally, jak přebírá v rodině její úlohu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné zakončení všech linek, kvalitní scénaristická práce, jež si zaslouží poklonu za to, že se pod tíhou široké plejády postav nepropadla do klišovitého bahna. Konec to je vlastně dokonalý, všechny postavy dozrály do bodu, jež šlo odhadnout už o mnoho epizod, neřkuli sérií, dozadu, nic není prvoplánové, nic není beze smyslu, vše funguje tak, jak bylo už dříve promyšlené a jen to dokazuje, jak koherentní scénáristé po celé trvání projektu byli. Dalo by se říct, že z toho, co jsem zde vypsal, byl seriál vlastně celou dobu předvídatelný, což zásadně odsuzuji. Je totiž rozdíl, když něco někam přirozeně směřuje než když lze příběh rozpoznat podle pár výrazněji viditelných prvků. Miluju ty postavy, miluju jejich konce, miluju, že to vlastně nedopadlo v očekávatelně slabých emočních konvencích, o to silněji to emoce zásahlo a rozcupovalo na kousky. Zdravím Game of Thrones, tohle je učebnicová definice pro ukončení tak dlouhého seriálu a dokonalý úkaz jak tvořit hořkosladké konce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálovou epizodou sedmé sezóny a celého seriálu si tvůrci jméno rozhodně nepokazili. Člověku se skoro nechce věřit, že šlo o americký seriál. Tady se přece nabízela celá řada důvodů, proč by mohl být seriál zakončen jednou velkou tsunami patosu, a právě Amíci jsou v tomto ohledu velmi spolehliví, jenže parta, která točila Mad Meny, to viděla jinak. Naštěstí!! Takže jsem dostal propracovaný závěr se zajímavě ukončenými/ otevřenými dějovými liniemi, při němž jsem nemusel zoufale bušit hlavou do zdi, ale který jsem si mohl užít. / Poučení: Prozření přichází mnohdy z nečekané strany. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající, emocemi nabitý závěr, jeden z nejlepších seriálových, co má pamět sahá. Poslední díly a přechod pod velkou firmu roztočily osudy zúčastněných do vrtule a poslaly je do všech stran. U někoho prozření, u jiného katarze, Mad Men si dovolili dokonce, pro ně netypickou, vygradovanou čistou romatiku. Obzvlášt silné konce/nové začátky u Peggy Olson a Donnyho Drapera. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama