Reklama

Reklama

Šílenci z Manhattanu - Série 6

(série)
USA, 2013, 10 h 20 min (Minutáž: 47–48 min)

Tvůrci:

Matthew Weiner

Hrají:

Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks, Aaron Staton, Rich Sommer, Kiernan Shipka, Jessica Paré, Kevin Rahm (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (4)

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT!!! Tato série udělala úplný obrat. Oproti minulým dvěma sériím se otočila o 180° a vrátila se pěkně ke kořenům. Od páté epizody to byla naprostá slast pro oči. Roger je zpátky se svým humorem, zaměřujeme se konečně zase na Donův osobní život a konečně poznáváme jeho opravdový charakter. Je to tak neskutečný hajzlík, nesmírně egocentrický. Ničí životy všech okolo svým neustálým ponižováním, ačkoliv se zdá, že si to vlastně ani neuvědomuje. Někdy vám ho je líto, někdy by jste ho nejraději zabili. Don je legenda. Jon Hamm předvádí úctyhodný výkon a stal se právem ikonickým Donem Draperem, ačkoliv to může mít někdy dosti negativní stránku se spojováním fiktivního a reálného života. Je až neuvěřitelné jak komplexně jsou všechny tyto postavy napsané. Campbell je totální záporák, jeho výkyvy nálad v diváku probudí dost velkou nesnášenlivost, je až pozoruhodné jak moc lze zhnusit herce, právě jeho výtečným hereckým výkonem totálního hajzla. Docela zajímavý obrat je v postavě kterou ztvárnil Kevin Rahm, aneb jak udělat ze slizkého záporáka postavu, kterou budete nakonec litovat a svou oblíbenou postavu nenávidět. V sérii konečně nechybí ani historické události, které znovu budují atmosféru a divák se do toho konečně zase může ponořit. A ten konec? :D To jsem si nepředstavoval ani v nejdivočejších snech, že takové legendě udělají tak hnusné bodnutí do zad, ačkoliv si to svým chováním více než zasloužil. Ale kdo ví, jestli to Don prožíval opravdu, nebo to bylo jen součástí větší intriky, kterou naprosto zpackal :D Upřímně si myslím, že se jedná zatím o hřeb a nejlepší sérii doposud, ale znovu mám výtku k nedostatečně obsazené hudební složce. Zbývají zde zase jen obavy co nám může přinést poslední série... ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi koherentní série, jež polemizuje s temnými i světlými motivy a dobře tyto polohy vyvažuje, přičemž klasická geniální prezentace 60. let je opět obohacená o širší konsekvence jako jsou například drogy (ty byly i dřív, ale nyní dostávají zajímavějšího využití proniknutím do narace určitých epizod). 8,5/10. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě byla šestá sezóna vyrovnaná; občasná zakolísání v kvalitě byla vyrovnávána dokonalostí v jiných epizodách a za sebe můžu s klidem prohlásit, že se tvůrci neměli za co stydět. Naopak, pokud se jim daří držet i v šesté řadě takto vysokou kvalitu, mají být na co hrdí a já jsem rád, že jsem se jako divák mohl zúčastnit. Stále platí, že využití historických událostí a dobové atmosféry je v tomto seriálu fantastické. / Poučení: I z nejtěžších životních situací tě vysekají cigarety, alkohol a harém. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změnil si snad Don jméno zase zpátky na Dicka? Protože v téhle sérii se chová jako solidní kokot. Ne, že by až doposud byl nějakým svatouškem, ale tentokrát to fakt působilo, jako kdyby se snažil sám sebe překonat v tom, jak hluboko může klesnout. A skvěle se na to dívalo. Šestá série je zvláštní, taková snová, sjetá, hodně temná i hodně vtipná... Všechny tyhle aspekty jsou nejlíp zužitkované v osmé epizodě, která se okamžitě zařadila do mých top5 epizod seriálu, a teoreticky by klidně mohla skončit i na prvním místě. Sice se jednotlivé situace už místy trochu opakují, ale stejně to na mě pokaždé působí svěže a nově, a popravdě je mi dost smutno, když si uvědomím, že už mi zbývá jen jedna série. Poslední scéna poslední epizody byla dost možná zatím nejkrásnější scénou celého seriálu. Btw... Co měl sakra znamenat celej ten subplot o Peteově mámě a o tom italským opečovateli? To bylo extrémně random, i když celkem zábavný. Oblíbené epizody: The Flood, The Crash, In care of 10/10 ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama