Reklama

Reklama

Hlava elitní hongkongské policejní jednotky, seržant Wong Man Chin přezdívaný „Psí hlava“, dohlíží na první krůčky nadějného nováčka, pohledné agentky Ho. Zároveň však sleduje také notorického zločince Chana. Věří totiž, že právě tento výlupek byl hlavním strůjcem nedávno spáchané geniální loupeže v klenotnictví. Jenže ačkoli si je Chan policistovy pozornosti dobře vědom, rozhodně ho neodradí od příprav na největší akci svého života. Souboj mezi zákonem a zlem může vypuknout. Na straně první stojí Simon Yam a Miss Hongkong z roku 2004 Kate Tsuiová coby paže zákona, na druhé pak Tony Leung Ka Fai v úloze muže, který je schopen téměř čehokoli v kriminálním thrilleru, který si právem vysloužil přezdívku „hongkongská Francouzská spojka“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Spartánsky svěží kamera podtrhuje realistický look a spolu s námětem zdánlivě rutinních sledovaček přináší skvělou a poměrně neokoukanou atmosféru. Relativně strohá je i stopáž, díky které film odsýpá v luxusním tempu s jasným tahem na bránu bez zbytečných otravných okolků, což je u krimi/thrillerů často opomíjeno. I přes masivní portfólio scénářů jde o režisérský debut z čehož možná plyne poněkud patrná "sázka na jistotu" a "poctivě odvedené práce" místo něčeho extra revolučního či dechberoucího. Eye in the Sky je však jedním z těch případů, kdy nadstandardně kvalitně zmáknutý standard je naprosto na místě. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci a strhujúci film, ktorý neraz pripomenie Francúzsku spojku a Pepkov súboj s nepolapitelným Charnierom. Perfektne natočené, perfektne zahrané. Plus pohľad na Simona Yama (v posledných filmoch hráva mafiánskych bossov alebo ľudí čo lámu chrbtice pohladom) v teplákoch, 30 ročnom vypletanom svetríku a ladvinkou je neuveriteľný. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film popisující práci důležité a nevděčné složky HK policie, řekněme, sledovačky. Je podaný dokonalou formou, nedává prostor ani špetce zbytečných scén nebo nudy. Celý působí jako z dílny mistra Johnnyho Toa, ale není tomu tak - film sice produkoval, ale natočil ho jeden z jeho oblíbených scénáristů jako svůj debut. Možná se rodí nová režisérská hvězda Hong Kongu. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Hongkongská kriminálka, kterou bych zařadila jako takový slušný nadprůměr. Obsahuje pár napínavých situací, ale celkově na mě působí chladně (hlavně postavy) a bezvýrazně. Chybí mi tu něco vlastního, originálního, odlišujícího od ostatních (díky čemu lze např. identifikovat snímky režisérů jako je Soi Cheang, Johnnie To nebo Derek Yee). ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten nápad a koncept sledovačky, který po úvodu doprovází takřka celým filmem až do konce. To, co ve většině krimi filmů zahlédneme jen v jedné krátké scéně, je zde hlavním tahounem. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že je vše takové zdlouhavé a táhlé. Přitom film má jen hodinu a půl. Nikdy by mě nenapadlo, že o filmu řeknu, že je zajímavý, ale zároveň nudný. Zvláštní pocit, když ho chcete sledovat až do konce, přestože vás svým způsobem nudí. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama