Reklama

Reklama

Heavy Metal: Tvrdší než život

  • Velká Británie Heavy Metal: Louder Than Life
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2006, 116 min

Obsahy(1)

Dokument, zachytávajúci heavy metal od jeho začiatku až po súčastnosť. Obsahuje zaujímavé rozhovory s členmi popredných heavy metalových skupín. Snaží sa vysvetliť význam heavy metalu jednoduchým spôsobom, aby aj ľudia ktorý nepočúvajú takúto hudbu mohli pochopiť "o čo ide". Vysvetľuje význam heavy metalu ako hudobného štýlu, ale aj ako životného štýlu. Na pozadí celého filmu sa vyskytuje priznačná metalový hudba, ktorá dodáva filmu tu správnu atmosféru. (mh825)

(více)

Recenze (28)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých dokumentů o metalu ,,prošpikovaný,, skvělými hudebníky i hudbou. Sice mi tam pár účinkujících moc nesedělo (třeba Marilyn Manson tam jako fakt nemá co dělat), ale budiž. Každopádně jsme byl spokojen ač heavy metal už tak často neposlouchám jako dříve (teď již mnoho let preferuji spíše ,,tvrdší,, metalové styly). Dávám silných 4z5. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď som to pred asi dvoma rokmi videl, nadobul som presvedčenie, že sa jedná o americký dokument, nakoľko bohatá európska scéna je tu spomenutá len okrajovo a len v prípade kapiel, ktoré už naozaj, ale naozaj nešlo obísť. Naopak tých amerických sa tu spomenie viac, než si zaslúžia... inak ale super výlet so super rozhovormi (Dee Snider je ťažký pohoďák), s kopou faktov aj zaujímavostí a či ste do metalu po uši ponorení alebo si to pozriete len tak, pre info, neoľutujete. V mladších zaručene prebudí (vybičuje) nadšenie pre tento žáner žánrov, v tých starších prebudí mierne nostalgické spomienky. Dokumentárny výkon ako sa patrí! ()

Reklama

Fox85 

všechny recenze uživatele

Čtyři * s odřenýma ušima. Docela slušný dokument, u kterého se ale najde pár věcí, které ho docela sráží. Často se babrá ve věcech, které stačilo odbýt pár větami. Na začátku představí kapely, které položily základ tvrdé muziky, ale dále už se s historií moc nepracuje. Chybělo alespoň jednoduché seznámení s vývojem různých subžánrů metalu ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Metal je Metal. Dokument mapující jeho narození a první krůčky a všechny aspekty kolem a dokola, je to složitá věc. Zde se poměrně zdařile povedlo nahustit základní atributy a myšlenky této pekelné mašiny. Bohužel nemám pocit, že dokument ukazuje nebo sděluje něco podstatného, nebo objevného. Což až tolik nevadí, ale ty proslovy a vše kolem začínají nudit (všichni jsou skvělý a vědí a hrají jak ďábel). Škoda, že do dokumentu neproniklo trochu více nadhledu, humoru a rebelství. Také zaráží úplné pominutí jiných scén nežli USA+UK. Kde je třeba pralesní Sepultura, Nordická scéna, německá industriálka, východní úlety atd? Sice zde se metal nerodil, ale zmínka tu vyloženě chybí (místo toho poslouchat příšery typu Twisted Sisters). Každopádně hudba jako taková vůbec takovýto dokument nepotřebuje, ale pokud máte alespoň minimální zájem zjistit, jak to bylo na začátku a jak to zhruba svištělo potom, je tohle dobrá volba. 66,6% ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o metalu udělaný formou krátkých záběrů z koncertů prokládaný rozhovory s metalovými ikonami (Ronnie James Dio, Geezer Butler, Scott Ian, Dave Mustaine, James Hetfield, Kirk Hammett, Rob Halford, Glenn Tipton, KK Downing, Dee Snider). Doporučuju zhlédnout taky neméně povedený dokument o tomto žánru Metal: A Headbanger's Journey. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován kytaristovi skupiny Pantera, Dimebagu Darrellovi, který byl 8. prosince 2004 zastřelen na svém koncertě. (Stanley619)

Reklama

Reklama