Reklama

Reklama

Greek

(seriál)
USA, (2007–2011), 54 h 21 min (Minutáž: 42–51 min)

Hrají:

Clark Duke, Scott Michael Foster, Spencer Grammer, Paul James, Jake McDorman, Amber Stevens West, Dilshad Vadsaria, Jacob Zachar, Aaron Hill, Tiffany Dupont (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Rusty Cartwright se snaží zapadnout do společenského života na Vysoké, je chytrý, ale taky trochu "zabržděný" a to mu na kreditu moc nepřidá, ale ani jeho starší sestra, která studuje na stejné škole mu to moc neusnadňuje, no uvidíme jak se s tím Rusty dokáže poprat a vydobýt si své místo ve společenském žebříčku. (Philoun1)

Recenze (26)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do s01e02: Ja vám neviem. Herci sú prkenní, postavy nesympatické, vtípky neoriginálne. Je to pozerateľné, ale že by nadpriemer? ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, tedy co se týče prostředí, ve kterém se odehrává. Zřejmě jsem zvyklá jen na kriminálky a komediální seriály, kde je předem určeno, kdy se musíte smát. Postavy jsou výborně vymyšlené, jen mi vadí bar Dobler's. V každém seriálu se musí všechny postavy někde potkávat, ale v baru mi to moc sympatické nepřijde. Ještě by tam mohlo být trochu více školy (já jsem divná...). Nevíme totiž například, na jaké předměty chodí Ashleigh (i když, ta není tak hlavní postava). Jako celkově, seriál vřele doporučuji všem, kdo si (ne)chtějí vydechnout od školy! ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře koukatelný seriál. Spíše tedy pro mladší, ale pokud máte rádi nenáročné pokoukání na svěží atmosféru z vysokoškolského kampusu s problémy tomu odpovídajícími, tak je tento seriál pro vás. Na Greeku se mi líbí, že není rozdělen na záporáky a klaďase, jak tomu bývá u jiných podobných seriálů. Vlastně do teď nevím, zda je lepší/horší Cappie, nebo Evan..? Co mi ale vadí, jsou holčičí sesterstva, kde mi všechny dámy lezou svým stupidním chováním pěkně krkem. Zajímavost: S01E19 při stávce před univerzitou je zde narážka na Beverly Hills, kdy mezi skandujícími studenty Beaver začne říkat notoricky známou větu z 90210 „Puste Donnu k maturitě“. ....Tak beru zpět, předchozí komentář patří k první sérii. Ta druhá už stojí za prd a doporučuji jen těm, co se opravdu hodně nudí. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem si od seriálu sliboval mnohem víc. Podle vcelku pozitivních ohlasů jsem čekal zábavnou teen záležitost se spoustou skvělých postav a sympatických herců. O to víc jsem překvapen z toho, co jsem nakonec dostal. O zábavě řeč být ani nemohla, seriál je prostě jen obyčejnou teen záležitostí a jestli jsem za první sérii našel dva dobré vtipy, tak je to moc. Skvělé postavy se také nedostavily, v podstatě jedinou postavou, která mě vysloveně nevadila byl Cappie. Naopak nejhorší je pro mě sourozenecká dvojice Rusty a Casey. Příběhy nejsou nijak zajímavé a bohužel ani originální. Univerzita je vcelku nudná, spolky opět "přehnané" a vztahy, ty jsou jak už to bývá neskutečně zamotané. Chybou mohlo být i to, že jsem se do seriálu pustil poté, co jsem dosledoval britskou college, tedy Skins. Možná se k seriálu někdy ještě vrátím, ale myslím, že to brzy nebude a já tak ohodnotím pouze první sérii. 60 % ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy GREEKu jsou sympatický a snadno si je oblíbíte. Pravda je, že zápletky nejsou nijak originální. Ale přece jenom se v ledasčem liší od ostatních teen seriálů. Čím? Zajímavě řešenými problémy partnerských vztahů. Tady se nehraje na upřímnost, věrnost, nedochází k moralizování ohledně předmanželskýho sexu, ani žádná holka neřeší, jestli je připravená ztratit panenství, či nikoli. I tak jsou zde zastoupený charaktery, který přesně tenhle stereotyp zastupují, ale v kontextu zbylých postav záměrně vyznívají směšně. Greek je hodně příjemney seriál, kterey se nebere vážně. Ideální letní oddychovka ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasický teen seriál s naší pravidelnou dávkou emocí. Avšak! Od těch nejklasičtějších se Greek liší především tím, že netradičně startuje nikoliv na střední škole, ale rovnou na "vejšce". Co to pro nás diváky znamená? Ty tam jsou časy trávené ve školních lavicích, interakce s rodiči, první sexuální zážitky, zvracení po první pařbě. Na obzoru jsou pááárty, časté (a x-té) sexuální zážitky, rodiče na druhém konci USA, další pááárty a hlavně? Spolky! [Kulturní vložka pro neznalé: na amerických univerzitách existují speciální bratrstva a sesterstva fungující jako společenské útvary s vlastní tradicí, vlastním domem a vlastním výběrem nováčků. Názvy jsou tvořeny vždy třemi písmeny řecké abecedy - proto se často mluví o tzv. "greek system". Často tam narazíte na nějakou pááárty (i když skuteční "brothers" a "sisters" se proti nadměrného chlastání v seriálu ohrazují a označují ho za neodpovídající skutečnosti) a sexuální napadení (o tom se zase v seriálu nedoslechnete vůbec; pro více informací poslouží 3. série jiného, tentokrát neklasického teen seriálu Veronica Mars).] A skončili jsme u... spolků! Ano, Greek se "překvapivě" soustřeďuje právě na "řecko-americký" život a vztahy mezi jednotlivými spolky (vlastně jen jediná hlavní postava do žádného spolku nepatří a pohrdá jimi). Ani hlavní hrdinové a hrdinky nijak nevybočují z žánrového standartu - máme tu slečnu-populární-sympošku, její-nejlepší-kámošku, její-mrchu-nemesis, jejího-(ex)-boháče, jejího-(ex)-pohodáře, jejího-smolného-bratra-sympoše a ještě křesťana-sexuálního-abstinenta (jedna postava) a gaye (druhá postava). No, aspoň to poslední naznačuje nějakou změnu (protože další věc, na kterou ve spolcích narazíte, je homofóbie), i když mu byl přidělen (zatím) doslova jeden on-screen polibek za sérii (well, this ain't no HBO or Showtime, akorát "blbý" ABC Family). Ale - i když postavy nejsou moc inovativní, neznamená to, že nejsou sympatické a ztotožněníhodné, a i když jsem v komentáři nepoužila ten nejlaskavější tón, neznamená to, že Greek považuji za ztrátu času. Naopak. Minimálně na první zkouknutí se jedná o velmi solidní zábavu. --> Jak už to tak u mě bývá, po dvou a půl sériích hodnocení zvyšuji, protože to zábava skutečně je, a co u postav skutečně oceňuji je, že ať třeba některou sebevíc nesnášíte, seriál ji čas od času ukáže z jiného, sympatičtějšího hlediska, což je dělá reálnějšími (ani v životě nikoho nenávidíte na 100 %). Dokonce i s "naší" gay postavou to vypadá, že se tvůrci drželi zpátky, aby "připravili" některé hetero diváky na to, že i gay postava si zaslouží plnohodnotné zacházení; které i nakonec dostává. A i když byly dějové linie sesterstva zejména v 1. sérii poněkud iritující, časem se lepší. Takže tak. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka řekl bych, ale myslím, že by se z toho mohl vyklubat celkem kvalitní seriál hlavně pro mladé. No a jelikož sem první hodnotitel dovolil jsem si napsat obsah k filmu. ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv má dost středoškolských seriálů, je tu i jeden vcelku zajímavý z univerzitního prostředí ... Po nekonečné řadě nereálných seriálů o bohatých, krásných a samozřejmě úspěšných "dětí" to je osvěžující pohled do jiné vrstvy, do "greek" systému amerických univerzit. Seriál se hemží párty (většinou tématickými), vztahy (samozřejmě komplikovanými) a někdy se tam objeví i celkem vtipný vtip :) Pro odreagování je to dokonalé :D ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Nakonec lehký nadprůměr - nenáročná oddychovka jako stvořená pro trochu té prokrastinace během zkouškového. Čekala jsem trapná klišé typická pro hollywoodské ztvárnění studentského života, dostala jsem poměrně příjemný seriál se sympatickými postavami, které člověku přirostou k srdci, a občas i s překvapivě povedeným humorem. ()

dickadonna 

všechny recenze uživatele

Jak uz receno, prijemnej oddychovej serial.Je to plny cliche ktery uz ste stokrat videli v teenage komedii, ale hlavni postavy sou celkem sympaticky a dobre to zabiji cas. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je má slabost. Nepřináší nic nového, není nijak zvlášť originální, ale je tam moc fajn příběh a vysokoškolské prostředí se ještě nestalo zatím tak ohrané. Postavy se vyvíjí. Pár překvapení se za ty 4 sezóny (další plus - žádné zbytečné natahování, otevřený konec vstříc budoucím životům) taky odehrálo. Všichni mají dostatečný prostor se projevit, pohled do zákulisí tak populárních bratrstev a sesterstev není na škodu a i když ty párty nejspíš byly ukázány dost tak přehnaně, sranda u toho byla. Jen ta Casey, coby Rustyho ségra, byla většinu času otravná. Nejraději jsem měla Evana, který to uměl pěkně po**** (jak se říká lidově), ale žádné upejpání a omezování v charakterech se nekoná. Každý má svoje dobré i stinné stránky, tím tvůrci sázejí na (ne)jistotu diváka "What will happen next" a proto má seriál téměř po všechny epizody ten správný drive. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí, sympatické postavy, lehký (trochu zváreceně úchylný) vysokoškolský humor, a to vše krásně zabaleno v pohodovém "drama teen" seriálu. Na odreagování a pobavení naprosto skvělé! ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem "jen" poslední sérii, která mě nepřesvědčila o tom, abych zhlédla ty předchozí, což je snad dostatečné pro hodnocení kvality. ()

Koty 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu mám poměrně rozporuplné pocity. Přestože se mi líbí a sleduji ho, mně na něm něco hrozně irituje. Nejhlavnější z hlavních postav - tedy Rusty Cartwright je hroznej, ale hroznej trouba (možná mi jenom připomíná spolužáka ze základky), z těch míň hlavních postav Casey Cartwright, Rustyho sestra, docela fajn, ale veškerý to sesterský "ííí, to bude príma", "jůů, ty máš..." a tak - tyhle části mi vážně lezou na nervy. Ostatní postavy jsou poměrně normální. Poměrně vtipné je, že nejlepší herecký výkon předvádí Clark Duke, což je v podstatě nejméně hlavní postava a navíc jeho kapela Darwin Lied rocks! ()

jjimmy 

všechny recenze uživatele

po prvej sérii si myslím, že je to vážne super. človek sa v tom možno nájde ako ja. seriál ako má byť. PS: stala sa z toho moja srdcovka... UPDATE PO 2. SÉRII: kvalita sa udržiava, hlášky padajú a vzťahy sa zamotávajú... čakám na 3.! ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový seriál plný humoru, sympatických postav a děje který vás strhne. Po shlednutí všech serií během 3týdnů musím říci že Greek je srdcovka.:-)80% ()

P33t33 

všechny recenze uživatele

Mám trochu rozpolcené pocity. Greek vlastně nenabízí nic zajímavého. Otřepané příběhy se spoustou klišé nepředstavují žádné velké lákadlo. Navíc se postavy často chovají iracionálně. Přesto v seriálu bylo něco, co mě nutilo zapnout si další díl hned po zkouknutí toho předchozího. Je to slušná oddychovka po těžkém dni. ()

CrashONE 

všechny recenze uživatele

Seriál o vysokoškolácích, s rozdílnými povahami, barvou pletí či orientací. Skupiny lidí rozděleny na "tábory" bránící svoje vysokoškolácké domy. Život vysokoškoláku - mnoho zábavy, alkoholu, sexu, školských (zábavných) aktivit a samozřejmě vztahů a lásky. Seriál u kterého nemusíte přemýšlet, protože tu nikdo není kladná ani záporná postava. Každý má svoje mouchy a režisér nám je dává v každé serii pěkně najevo, seriál na pobavení a odreagování. A k tomu všemu, skvělá hudba, samotný děj a to nejdůležitější, seriálové obsazení herců. To všechno se rovná 95%. ()

Reklama

Reklama