Reklama

Reklama

Patty Hewes - nebezpečná advokátka

(seriál)
  • USA Damages (více)
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2007–2012), 47 h 13 min (Minutáž: 40–90 min)

Hrají:

Glenn Close, Rose Byrne, Tate Donovan, Zachary Booth, Ted Danson, Anastasia Griffith, Michael Nouri, Noah Bean, Željko Ivanek, Casey Siemaszko, Chris Messina (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(59)

Slávna newyorská advokátka Patty Hewesová nepatrí len do právnickej špičky, ale súčasne je to tvrdá a neľútostná žena, ktorá chce vyhrávať, nech to stojí čokoľvek. A najmä - nebojí sa ničoho. Ani postaviť sa proti jednému z najbohatších mužov USA, skorumpovanému manažérovi Arthurovi Frobisherovi a jeho právnikovi. Po boku Patty pevne stojí jej asistentka a chránenkyňa, inteligentná a ambiciózna Ellen Parsonová. Americký seriál (2007). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 65. ročník (za rok) 2007 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close + nominace (7) - 65. ročník 2007 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rose Byrne, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ted Danson, 67. ročník 2009 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rose Byrne, Nejlepší herec ve vedlejší roli - William Hurt, 70. ročník 2012 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Ally McBealová před lety započala mánii právnických seriálů. Zároveň nastavila trend, kterým se takové seriály ubírají. Víceméně každý větší právnický seriál, který přišel po ní (Boston Legal, The Practice, Judging Amy) se zaměřoval více či méně vtipně na osobní životy právníků (soudců) a jejich případů, které obvykle nějak korespondovaly s jejich vlastními problémy. Damages s takovými seriály nemá společného nic než výchozí téma. Právo. Přistupuje k němu z jiného úhlu pohledu. Ally a jí podobní dokazovali, že vtipy o právnících bez duší a srdcí jsou skutečně jen vtipy, Damages z nich prakticky dělá realitu. Ukazuje právníky pohlcené pocitem moci, pro které vítězství znamená všechno. V jejich středu stojí Patty Hewes, za všech okolností královna šachovnice, brilantní a nelítostná, neustále balancující na ostří nože, víc než často sahající po morálně diskutabilních prostředcích. Pro vítězství obětuje všechno, včetně osobního života a rodiny. Vítězství je to, oč tu běží. To je poselství, které se Patty pokouší vštípit své chráněnce. Tou je Ellen Parsons, inteligentní a neobyčejně schopná, především ale nevinná a nezkažená. Rozehraná partie mistra a učně je nepochybně hnacím motorem seriálu. Není to však seriál o normálním životě, je to thriller, ve kterém má každá série vlastní zápletku, a tak neustále probíhá hra kočky s myší, kde nikdy není jasné, kdo je kdo. Příčinou toho jsou jednak plnohodnotní protihráči Patty (brilantní Željko Ivanek, Marcia Gay Harden či Ted Danson), jednak taky způsob vyprávění. Každá řada Damages Vám úvodem odhalí závěr (kupříkladu ukáže, že byla nalezena mrtvola jedné z hlavních postav) a až posléze se k němu propracovává několika vzájemně provázanými liniemi. Proč a jak se tedy vždycky dozvídáme časem v příběhu plném falešných stop a klamů. Z toho důvodu vyžaduje sledování vždycky od prvního až do posledního dílu každé série, naštěstí se (snad vyjma čtvrté série, kde to tak docela nevyšlo) za sledování ve výsledku vždycky bohatě odmění. 85% ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

po pár dílech jsem musela tento seriál přehodnotit... z dvou hvězdiček se rázem vyšvihnul na čtyři.. Glenn Close je zde neuvěřitelná, pořád nutí člověka přemýšlet nad tím, jestli je hodná, zlá a pocity k ní se během i jednoho dílu mění z "bože, doufám, že ti někdo něco provede a budeš pykat" k opačnému "vždyť ona za to nemůže, že je taková, co všechno si, chudák, prožila" ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1. Je to dobry serial, s dobrymi predpokladmi ma bavit. Ale aj tu jednu seriu som dopozerala len pretoze ma len 13 epizod a tie patminutovky "z buducnosti" ma zaujali. :) Ta situacia okolo bohaca mohla byt o dost zazivnejsia. Dalsie serie zvazim po case, ak niekto s overenym vkusom vyhlasi, ze su lepsie. :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 5.7.2009 + ČESKOSLOVENSKÁ PAY-TV PREMIÉRA: AXN = 10.10.2009 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 16.6.2010 - Televízny seriál o tom, že tento svet je až do morku kostí skurvený, prežijú v ňom len manipulatívne kreatúry bez morálnych a iných zábran, že smeruje k záhube a právnici sú jedna prehnitá zberba, ktorá apokalypse "zametá" cestičku. :-) A prečo ten trpký pesimizmus ? Mám s právnikmi a (slovenskou) justíciou svoje skúsenosti. (15.1.2009) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Takže DAMAGES - PAVUČINA MOCI vážení českí priatelia ? OMYL. Ani keď sa udriete o zem. Debilné AXN (resp. NOVA, ktorá je autorom českej verzie) "vyonanovalo" oveľa lepší názov, ktorý som aj doplnil. Takže sa nesťažujte mne. (20.10.2009) ()

Galerie (572)

Zajímavosti (2)

  • Seriál Damages byl ověnčen několika cenami, především vyčnívají cena Emmy a Zlatý globus pro Glenn Close za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli v televizním seriálu spadajícím do dramatické tvorby. (claudel)
  • Názvy dílů jsou kromě pilotního vždycky někým vyřčené v průběhu daného dílu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama