Reklama

Reklama

Patty Hewes - nebezpečná advokátka

(seriál)
  • USA Damages (více)
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2007–2012), 47 h 13 min (Minutáž: 40–90 min)

Hrají:

Glenn Close, Rose Byrne, Tate Donovan, Zachary Booth, Ted Danson, Anastasia Griffith, Michael Nouri, Noah Bean, Željko Ivanek, Casey Siemaszko, Chris Messina (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(59)

Slávna newyorská advokátka Patty Hewesová nepatrí len do právnickej špičky, ale súčasne je to tvrdá a neľútostná žena, ktorá chce vyhrávať, nech to stojí čokoľvek. A najmä - nebojí sa ničoho. Ani postaviť sa proti jednému z najbohatších mužov USA, skorumpovanému manažérovi Arthurovi Frobisherovi a jeho právnikovi. Po boku Patty pevne stojí jej asistentka a chránenkyňa, inteligentná a ambiciózna Ellen Parsonová. Americký seriál (2007). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1. Je to dobry serial, s dobrymi predpokladmi ma bavit. Ale aj tu jednu seriu som dopozerala len pretoze ma len 13 epizod a tie patminutovky "z buducnosti" ma zaujali. :) Ta situacia okolo bohaca mohla byt o dost zazivnejsia. Dalsie serie zvazim po case, ak niekto s overenym vkusom vyhlasi, ze su lepsie. :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Atraktivní kombinace příjemného vyprávění z právnického prostředí a tísnivého thrilleru. Příběh, vyprávěný ve dvou časových rovinách, vzbuzuje v divákovi zvědavost a touhu po odhalení, kterého se na konci každé série samozřejmě dočká, ovšem přitom také zjistí, že komplikovanost zápletky působí, hlavně později, trošku uměle, či jakoby na efekt. O zvraty v seriálu totiž není nouze, avšak více než je, oceňuji propracovanou psychologickou hru a manipulace mezi hlavními postavami, tam Damages skutečně bodují... Jinak za sestupnou tendenci v dalších sériích bodík dolů. 7/10 ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 65. ročník (za rok) 2007 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close + nominace (7) - 65. ročník 2007 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rose Byrne, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ted Danson, 67. ročník 2009 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rose Byrne, Nejlepší herec ve vedlejší roli - William Hurt, 70. ročník 2012 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 5.7.2009 + ČESKOSLOVENSKÁ PAY-TV PREMIÉRA: AXN = 10.10.2009 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 16.6.2010 - Televízny seriál o tom, že tento svet je až do morku kostí skurvený, prežijú v ňom len manipulatívne kreatúry bez morálnych a iných zábran, že smeruje k záhube a právnici sú jedna prehnitá zberba, ktorá apokalypse "zametá" cestičku. :-) A prečo ten trpký pesimizmus ? Mám s právnikmi a (slovenskou) justíciou svoje skúsenosti. (15.1.2009) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Takže DAMAGES - PAVUČINA MOCI vážení českí priatelia ? OMYL. Ani keď sa udriete o zem. Debilné AXN (resp. NOVA, ktorá je autorom českej verzie) "vyonanovalo" oveľa lepší názov, ktorý som aj doplnil. Takže sa nesťažujte mne. (20.10.2009) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný seriál z právnického prostředí!!! Jsem naprosto unešen důmyslným scénařem a špičkovými hereckými výkony - Glenn Close jako advokátka Patty Hewes je naprosto přesvědčivá, Rose Byrne jako Ellen Parsons pro mě představuje jednu z nejsympatičtějších seriálových postav vůbec a dva ostřílení seriáloví herci - sympatický otec Marissy z O.C. Tate Donovan a protihráč Jacka Bauera z první série 24 hodin, Zejlko Ivanek skvěle hlavní ženské duo doplňují. Právě postavu Raye Fiska v podání Ivaneka považuji snad za nejtragičtější z celého seriálu. Další velký klad spočívá v realistickém vylíčení postav - žádná z nich není prezentována jako vyloženě kladná nebo vyloženě záporná. I andělská Ellen má své stinné stránky, stejně jako "zlý" Arthur Frobisher se umí zachovat velkoryse či lidsky. Tím, že se seriál odehrává v dvou a více časových rovinách, vyžaduje od diváka zbystřenou pozornost a nesmí mu utéci žádný díl. Velmi se mi také líbí úvodní znělka a hudba, která ji podbarvuje. Nenapadá mě nic, co bych tomuto seriálu mohl vytknout, takže závěrem - už ať je tu druhá série! ()

Galerie (572)

Zajímavosti (2)

  • Názvy dílů jsou kromě pilotního vždycky někým vyřčené v průběhu daného dílu. (Tom Riddle)
  • Seriál Damages byl ověnčen několika cenami, především vyčnívají cena Emmy a Zlatý globus pro Glenn Close za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli v televizním seriálu spadajícím do dramatické tvorby. (claudel)

Reklama

Reklama