Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Wally 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mne uchvátil...první hodinu nádherné bojové akce...válka jak se patří...bum bum...super. Pak to najednou utnou a člověk nechápe, jak něco tak necitelného mohl režisér provést. Najednou sledujete nudný a utahaný příběh vysloužilého vojáka, který se snaží dohledat nějaké informace o svých spolubojovnících. Bohužel přežil jako jediný a tak mu jeho vyprávění nemá kdo dosvědčit. Navíc jsem větší část filmu tápal v tom, kdo proti komu bojuje.... Druhá polovina celý film neskutečně v mých očí degraduje...proto jen 2* za první polovinu. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Xiaogang Feng, dalsi cinsky velkofilmovy reziser. Na rozdiel od tych ostatnych, nema tolko vizualneho talentu a neboji sa tocit velkofilmy aj na inu, ako velkohistoricku temu. Assebly je vojnova moralisticka drama ala Zachrante ryana, s podobnym akcnym bojovym zaciatkom (mimochodom, natocenym lepsie, nez ryanovsky uvod) a dokonca aj s kritikou vladneho rezimu. Zaujimave, kam ten velko film v cine speje. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Moc dobrej film sledující osud kapitána 9. roty Čínské armády na bojištích Korejské války. Jejich rozkaz zněl - Udržte pozice za každou cenu dokud nezazní polnice. Pokud nezazní tak bojujte do posledního muže. Když někteří muži přísahají že polnici slyšeli a druzí říkají že neslyšeli nic. Nastává osudový okamžik v životě kapitána Gu Zidi. Škoda tý druhý poloviny. Jinak by to bylo za plnej počet. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hrdinové války je sice průměrným filmem co se děje týče, ale řadu technicky působivých scén divákovi nabízí a dá vzpomenout jak moc nám v dnešní době chybí velkorozpočtové válečné filmy. Takže pokud se vám líbil Spielbergův Ryan či korejská epopej Pouta války, s tímto snímkem nemůžete prohloupit. 60 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Asiatech se musí obdivovat jedna věc.. že za málo peněz dokáží rozpoutat takové vizuální orgie, o kterých si ostatní mouhou nechat jenom zdát. Američani mají Ryana, Korejci Taegukgi a Číňani Assembly. Ale pozor, válečný film je to pouze z poloviny, jelikož po první hodině a čtvrt příjde část, která se odehrává po válce, kdy sledujeme pátrání velitele Gu, který hledá svou "zmizelou" jednotku. Rozhodně doporučuju i lidem, kteří jinak válečně filmy vůbec nemusí...tenhle si vaši pozornost jistojistě zaslouží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama