Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jo!! Paráda!! A ve druhém díle bude hrdinná Lidová armáda sebeobětavě a se strašlivými ztrátami rozjíždět tankama ty zasrané kontrarevoluční reakcionáře na náměstí Nebeského klidu. Bude to masakr, bude to ve 3D a totálně to ovládne místní topky. Nezletilí retardi by si dneska evidentně vyhonili i u oslavného filmu o Hitlerovi, hlavně když to bude krvavé, brutální a akční! Ještě k tomu měl ťamanský ústřední výbor spáchat nějakou výživnou počítačovou hru, třeba Volání dutých - Mise Kuomintang. Heil Mao Ce-tung!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrdinové války jsou supr film, o tom nemá cenu diskutovat. Jenže proč mi válečný film z Číny má připomínat druhou světovou válku v podání Zachraňte vojína Ryana nebo Bratrstva neohrožených, to mi hlava nebere. Nejde o příběh, ale právě o ony kulisy, o rozpadlé baráky a přestřelky, které se ve filmu dějí. Jinak je to neskutečně peckovitá záležitost, na kterou se rád znovu podívám, ale stejnak se neubráním dojmu, že i ten příběh jsem už někde viděl, a ta překvapení už mě nedokáží tak silně překvapit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby Celosvetovo $34,786,960║ Úvod filmu ako zo Zachráňte vojaka Ryana a na prekvapivo pôsobivej úrovni, takže hneď na začiatok príbeh nadobudol na brutálnej drsnosti, potom príde ešte jedna nechutná zákopová etapa aby sa dej postupne preformoval do smutnej drámy o hľadaní padlých. Vizuálne a herecky pôsobivé, rovnako technická stránka prvotriedna, jedine čo som mal nezrovnalosť 3/4 filmu, bolo kto s kým vlastne a o čo bojuje. /80%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribeh zasadeny do obdobia cinskej obciankej vojny medzi Cinskou ludovou armodou (CLA) a prislusnikmi KMT, sledujucu prevazne osudy 9. brigady CLA. Stedry rozpocet zo strany cinskej vlady umoznil nielen dnes uz typicky " Private Ryan vizualny look", ale i rozmachle ponatie samotnych bojovych sekvencii, na cinske pomery kvalitne prevedene (dynamika, ako i orientacia v priestore), pricom vyobrazenou krutostou prekonavaju aj spomenuteho Ryana i korejske Taegukgi. Sympatickym zistenim je, ze reziser Feng Xiaogang vsadil viac na humanisticky podton ako na patriotizmus. Ovsem stale sme este v cinskom filme financovanom cinskou vladou, cize bolo by naivne si mysliet, ze by film neobsahoval "reklamne" pomrkavanie na propagaciu vlastnych kvalit. Charekteristickou crtou celeho filmu je bezpohlavnost, resp. zamer pacit sa vsetkym. Feng si bol dobre vedomy, ze kritikou strany by akurat dosiahol zakaz vlastnej cinosti a tak zvolil zlatu strednu cestu a to nielen v narodnom meradle, ale i s ohladom na zahranicne publikum - cast filmu sa totiz odohrava aj v korejskej vojne, je tu pritomny i zastupca americkeho vojstva. Rovnako aj v tychto pasazach reziser nezainteresovane systemom "nikto nie je zly" s odstupom prechadza vyvojom udalosti. Assembly je politicky korektny, kritkou nevyhrany komercny produkt s precizne odvedenymi bojovymi sekvenciami, so snahou orientovat sa rovnym dielom na domace ako i zahranicne publikum. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První polovina je skvělá. Slušně natočená válečná vřava, realisticky podaná a lehce brutální ( Mohlo však být víc), ovšem druhá půlka je absolutně bez akce a to jsem měl problém dokoukat. Mám raději dávkovanou akci než hodinu zábavy a následující hodinu utrpení. 65% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozí tradice propagandisticky profilovaných válečných spektáků z Číny kráčí "Hrdinové války" ve stopách filmů, které v novém tisíciletí vznikly v kapitalisticky orientovaných zemích. Podobně jako "Zachraňte vojína Ryana", "Nepřítel před branami" či "Pouta války" zobrazuje i čínský film obyčejné lidsky profilované hrdiny, kterak čelí hrůzám a paradoxům války. Svou výmluvnost znásobuje tím, že namísto idealismu přichází s realismem a pompézní spektakularitu nahrazuje efektivní impresí. Vedle toho také dílo zrcadlí aktuální společenskopolitický vývoj v Číně, kde sice oficiálně vládne komunismus, ale prakticky v životě lidí stále více prostoru dostávají individualita a na státní ideologii nezávislé hodnoty. Více v recenzi na Rejže.cz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem vicemene to, co jsem cekal. Aspon v prvni polovine. V ty se totiz hlavne bojuje, to vse v pekne vymazlenym vizualu, vypada to realisticky, krvave a vsude neco vybuchuje a nekdo strili. Bohuzel se nebojuje nepretrzite, takze ta vata (odpocivani po bitve atd.) lehce nudi. jenze nekdy v 70. minute se stane neco, co bych fakt necekal. Dej skoci o nekolik let dopredu, kde kapitan devaty divize patra po mrtvolach svejch bejvalejch spolubojovniku. A tady se film z drsny valecny rezby meni na patetickej dojak. Prekvapive to nenudi tolik, jako vyplne mezi bitvama, ale na tom ma nejvetsi podil charismatickej hlavni hrdina. Ale vic nez 3* to neda. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Čínský válečný film: Maovi komunističtí vojáci bojují částečně bez přileb, s ukořistěnými botami a jen s lehkými zbraněmi proti vojákům stejné země, jenže z Čankajškova Kuomintangu. Kvalitní válečné scény, hrdinství obyčejných vojáků, bohužel později kombinované s patetickým pátráním po pozůstatcích příslušníků zdecimované roty. Trailer: http://www.csfd.cz/film/233786-hrdinove-valky/videa/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu byla naprostá pecka, nádherné válečné scény, dostatečně kruté, kravé a působivé. Bohužel ta část, odehrávající se po válce byla tak rozvleklá, natahovaná a patetická, že mi celkový dojem z filmu hodně pokazila. Ale i tak, minimálně kvůli tomu úvodu stojí ten film za zhlédnutí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od korejských Taegukgi bezesporu největší válečná jatka. Dokud slova zanikají ve svistotu kulek a dunění smršti šrapnelů, která trhá vojáky v detailních záběrech na kusy, a osamocená jednotka čelí opakovanému náporu nepřítele disponujicim převahou těžké techniky, nemá film prakticky žádné slabiny a může se bez váhání postavit v bok vojínu Ryanovi a korejským Poutům. Jenže Assembly je snímek dvou rozdílných částí. V jedné se válčí, druhá staví na obvyklé floskuli „několik roků poté“ a návratu na bývalá bojiště, srovnávání se s ještě živými vnitřními běsy z války a snahou o vzdání úcty padlým kolegům. Bohužel z toho, jak již bylo zmíněno, trčí politická korektnost a kalkul s celosvětovým uvedením filmu, pročež tato sázka má za následek zmírnění palby projektilů nejen na divákovu první signální, ale i na jeho empatické centrum a hrozí mu nudou. Naštěstí u mě se vyměklé druhé půlce kanonádu nesmírně sugestivních výjevů z válečné vřavy přebít nepodařilo. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý vojnový film z čínskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa počas občianskej vojny v Číne, kedy veliteľ za trest po predchádzajúcej akcii dostane za úlohu spolu so svojimi zvyšnými mužmi brániť jedno územie pred mnohonásobnou presilou až kým nedostanú povel k ústupu, čo sa ale nestane a tak postupne všetko od munície až po spolubojovníkov, priateľov dochádza. A keď po vojne veliteľ zistí, že o tejto akcii nie sú žiadne záznamy, nechce nič iné, len zistiť skutočnú pravdu a zaistiť, aby všetci jeho muži boli považovaní za hrdinov. So spracovaním som dosť spokojný, film zaujme už od začiatku, keďže tu prakticky ani žiadny úvod nie je a film začína už v tom najlepšom, ale baví to stále, hlavná fáza filmu, teda obrana územia príde čoskoro a páči sa mi aj zaujímavá, aj keď trochu krátka časť z kórejskej vojny, takže prvé dve tretiny je rozhodne na čo pozerať. Tá posledná tretina filmu odohrávajúca sa po vojne už trochu zaostáva, ale aj to je zaujímavé a tak vlastne s týmto filmom po dejovej stránke nemám žiadny väčší problém, páči sa mi od začiatku až do konca. Jediné, čo sa tomu dá vytknúť a je to aj hlavný zápor celého filmu je to, že sa tu s výnimkou hlavného hrdiny prakticky k nikomu nedá vytvoriť vzťah, lebo tu na to nie je vytvorený žiadny priestor. Po prvej akcii nejaký priestor má len hlavný hrdina a jeho nový politruk a už zase nasleduje len akcia, takže postavy zomrú skôr, ako stihnú mať jedinú skutočnú scénu mimo boja. Čo sa týka akcie, tak som dosť spokojný. Určite to nie je žánrová špička, napríklad Putá vojny boli na tom lepšie, ale aj tak má vysokú kvalitu, bez problémov splňuje žánrové štandardy tejto doby, takže akcia je perfektne natočená, realisticky podaná a plná ťažkých zranení. Najkvalitejší je začiatok v meste, ale moc nezaostáva ani samotná obrana územia, kde sa už zapoja aj tanky. Herecké obsadenie nie je zlé, všetky postavy, ktoré majú trochu viac priestoru sú na tom dobre, teda hlavný hrdina Hanyu Zhang a ešte rôzni dôstojníci, ale až tak moc ich tu nie je. Réžia a technická stránka sú vydarené, s týmto scenárom sa už asi ani viac urobiť nedalo, takže som spokojný. Škoda toho jedného výrazného záporu, tento film mám rád, videl som ho viackrát a stále ma baví, radím ho do desiatky najlepších vojnových filmov vôbec, ale keby tu fungovali aj emócie, k čomu by bol potrebný práve ten priestor pre bežných vojakov, tak by patril medzi úplnú špičku. 77% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Asiatech se musí obdivovat jedna věc.. že za málo peněz dokáží rozpoutat takové vizuální orgie, o kterých si ostatní mouhou nechat jenom zdát. Američani mají Ryana, Korejci Taegukgi a Číňani Assembly. Ale pozor, válečný film je to pouze z poloviny, jelikož po první hodině a čtvrt příjde část, která se odehrává po válce, kdy sledujeme pátrání velitele Gu, který hledá svou "zmizelou" jednotku. Rozhodně doporučuju i lidem, kteří jinak válečně filmy vůbec nemusí...tenhle si vaši pozornost jistojistě zaslouží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené bitevní scény holt nejsou všechno. A že jsou krutější než v Ryanovi nebo Poutech války? No a? Jasně, tak třeba dva vojáci plazící se mezi roztrhanými těly, to je jistě pořádné maso, ale kdyby ono tam zároveň bylo alespoň nějaké napěti, kdyby postavy nebyly hloupě šablonovité, kdyby děj byl zajímavější... Takhle musím konstatovat: "Nuudaa." ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které chtějí být o všem a rády by na zpracovávanou problematiku nahlíželi z mnoha úhlů, ale ve výsledku jsou o ničem a místo názorové pestrosti nabízejí akorát názorovou nečitelnost a snad až strach zaujmout nějaký postoj. Mrtvolné je to tedy od začátku do konce, ale chápu, že milovníci žánru vezmou za vděk každým bumtaratatáním, které si alespoň trochu vzalo příklad z kombinace syrovosti a nažehlenosti Ryana. I když je v každém záběru vidět, že tolik peněz jako hoši od Spielberga tvůrci Hrdinů války po kapsách neměli. _____ P.S: Proč se útok na zákopy vedl nejprve očividně slabě vyzbrojenými pěšáky a až poté, co byli tito "nečekaně" pobiti, vyjely do boje i tanky? WTF?!) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Distribútor čínskeho vojnového veľkofilmu sľubuje najlepšiu akciu od "Ryana". Akosi pozabudli na veľkého kórejského konkurenta Putá vojny. Tešil som sa asi priveľmi. Číňania na to skočili až príliš zostra. Akcia začína prakticky hneď po titulkoch. Najväčší problém vidím v tom, že ani po 20 minútovej prestrelke nezainteresovaný divák nevie kto bojuje proti komu a prečo. Preto celý tento inak kvalitný akčný úvod bol ako bez duše. Strieľajú sa ľudia ku ktorým sme si ešte nestačili vytvoriť nejaký vzťah. Už počas filmu som si hovoril , že filmu veľmi chýba nejaký úvod a bližšie oboznámenie sa s postavami a problémami, ktoré viedli k občianskej vojne. Dej sa nachvíľu presunie aj do Kórei, kde čínska armáda podporovala komunistický sever. Druhá polovica snímku je niekoľko rokov "po" čiže na akciu miesto neostalo, ale film funguje aj bez nej. Film ponúka slušnú dávku "ryanovskej" akcie, ktorá ale bez silného príbehu nejako vyšumela doprázdna. 60-70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obal dvd proklamuje, že se jedná o "nejpůsobivější válečné drama od uvedení filmu Zachraňte vojína Ryana", což je poněkud smělé tvrzení. Vojín Ryan je totiž tak prvoplánově napsaná pohádka s cílem ždímat z diváků slzy, že podle mého nemá v tomto ohledu obdoby. Tomuto filmu však nelze upřít skvělé zpracování válečných scén. Děj, který se zakládá na skutečných událostech právě odlišuje Fengův počin od toho Spielbergova, ovšem chybí tu něco, čím by byl divák donucen k intenzivnějšímu soucitu s hlavními hrdiny. Nebudu se zbytečně rozepisovat, Hrdinové války je solidní válečné drama, které si rozhodně zaslouží 4*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je tento film dost podobný filmu 71: Into the Fire - Pohwa sogeuro . Myslím tím teď zpracování bojů. Samozřejmě každý z filmů ukazuje tváře války ze svých pohledů. Hrdinové války jsou pohledem z revoluční strany (tedy Maovské a rudé) a ukazují část Čínské občanské války. První dvě třetiny filmu jsou strhující a bojové scény nemají chybu. Tvůrci si evidentně dali dost práce se sehnáním dobové techniky, uniforem a zbraní. Hlavním hrdinou je charismatický kapitán, který dostal rozkaz se svojí jednotkou hájit strategický důl a tím ústup celého pluku do posledního muže dokud nezazní signál k ústupu. Během odrážení dalších a dalších vln nepřátelských útoků se mezitím celý pluk včetně velitelství stáhne a nechá jednotku bez pomoci a bez výzvy k ústupu. Ta je nakonec nepřítelem celá rozdrcena. Přežije jen kapitán, který zbytek filmu dávno po válce v už budovatelských časech pátrá po vstupu do dolu, kam uložil mrtvé ze své jednotky. Nechce se smířit s oficiálními hroby bezejmenných vojínů. Jak vidno z filmu nenalezení těl mělo důsledky i pro pozůstalé. Rodina muže který padl v boji měla nárok na trojnásobnou dávku rýže oproti rodině, která měla jen nezvěstného...Bavíme se o padesátých létech v Číně, zdevastované válkou s Japonci a o období hladomorů. Ten závěr je patetický a občas jsem si myslel že už je díky vysvětlujícím závěrečným tituklkům konec, ale film dále pokračoval dál... Ačkoliv vlastně reprezentuje tu rudou stranu a tedy ty zlé, přesto mu nelze upřít velmi citlivý lidský pohled na tento konflikt. Boj kapitána s úřady o nalazení těl svých druhů (důl obnovil těžbu a kapitán svým amatérkým kopáním brzdí plán těžby) je velmi dojemný. Kdo se chce na konflikt dost podobný válce v Korei (mimochodem i z té je zde epizodka) podívat z druhé strany barikády ať nemešká. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Velice slušný válečný film, špičkově natočené válečné scény, bohužel čím blíže k závěrečným titulkům, tím více se tempo filmu zpomaluje. I přes to se dá tento film určitě doporučit. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nejde zde ani tak o boj a válku, jako spíše o chlapské přátelství a úctu k životu přítele. V tomto směru je to zcela nadprůměrný film s vynikajícím hercem v hlavní roli. ()

Reklama

Reklama