Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Příjemné válečné peklo bohužel po 30 minutých vystřídalo politicko-sociální tlachání a uspávající hledání mrtvých kamarádů. Tvůrci zřejmě počítali s tím, že je každý divák zasvěcen do čínské historie, takže se jaksi neobtěžovali s bližším obeznámením terénu. Pro šikmoočka je tento typ válečných filmů hrozně typický. Parta brutálních hrdinů jde obětovat svůj život do nesmyslné války, aby mohla vláda jejich mrtvá těla ověnčit kusem kovu. Opět jsem měl strašný problém se v postavách orientovat. Naštěstí postupně pomřeli tak rychle, že se s nimi obeznamovat nebylo třeba. Věčná škoda, že je snímek tak strašně rozvleklý. V závěru už má potenciál posloužit ryze jako uspávací zařízení. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Pajkenzi. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Od úvodnej minúty ma pán Xiaogang Feng nešetril a kŕmil ma skvelou vojnovou akciou, kde lietali vzduchom črevá, chlpy, ruky a iné náhradné diely a krv striekala až za kameramanov golier. Vizuálne u mňa skoro tromfol skvelého Ryana. Škoda, že v druhej polovici som sa preniesol do patetickej drámy, mohlo to byť za plný. Ale v každom prípade som aspoň zistil, že aj produkcia HK / Čína vie prekvapiť a natočiť vizuálne skvelý vojnový masaker. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Intenzívny zážitok, ktorý na mňa rozhodne zapôsobil. Väčšia polovica filmu je čisto vojnová záležitosť, zvyšná časť sa venuje opätovným zaradením do spoločnosti všetkých zúčastnených, avšak rozhodne by som ju nenazval slabšiou časťou tohto snímku. Samozrejme vojna skončila, očakáva sa menej krvi... nik však nehľadí na pozostalých hrdinov, rodiny, priateľov a mnoho ďalších, ktorých vojna poznačila... Od prvej minúty filmu je cítiť strach, beznádej, krv na vojnovom poli, dymovú atmosféru a koniec koncov hrdinské prevedenie... 8/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Za první hodinku filmu bych dal 5*. Jinak mi hodně scén připomínali snímek Zachraňte vojína Ryana. Neuvěřitelně realistický, drsný, krutý, brutální. Bohužel po zhruba hodině se snímek stává naprosto průměrný a ničím zajímavým. Obrovská škoda ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý válečný film, ve kterém pár slušně natočených bitevních scén v "Ryanovském" stylu nezachrání chatrný děj a rozvleklou druhou polovinu. Průměrné herecké výkony a nezkušenost režiséra už jen podtrhávají celkový dojem z filmu. V tomhle případě spíše doporučuji korejská "Pouta války". ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro evropského diváka jsou díky odlišné mentalitě některé pasáže - zejména ty poválečné - hůře stravitelné, ale patosu a přehrávání tu nenajdeme o mnoho víc než v průměrném americkém válečném filmu. V bojových scénách příliš neladí tklivý hudební podkres se zběsile "akční" kamerou, ale to je jen malá vada na kráse - válka je tu zobrazena v celé své hrůznosti a brutalitou se rozhodně nešetří. Přestože válečné dění zabírá jen něco málo přes polovinu snímku, dvouhodinová stopáž je přiměřená a snímek určitě nezklame ani milovníka vojenské historie odkojeného "Bratrstvem neohrožených". ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První půlka se myslím bude líbit všem, kdo mají rádi válečné filmy - je to drsná, realisticky natočená řežba, navíc z konfliktu, o kterém většina lidí v Evropě žádný film neviděla. Druhá půlka se už všem líbit nebude, protože se v ní neválčí, ale kecá a hází lopatou- Kapitán Gu Zi Ji ("Ku C´ Ťi") v ní hledá skoro hodinu a čtvrt svoje kámoše pod uhlím. Hodně záleží, jestli vás budou bavit reálie 50. let v Číně, lépe řečeno jejich ztvárnění.... Některým scénám se věří fakt jen težko - třeba když kapitána vyšetřují kontráši a on je pošle do prdele, aniž by se mu cokoli stalo, nebo když vojáci mají nejradši ze všech svého politruka.... Nejvíc mně ale ve filmu dostala scéna, kdy na štábu řeší, jak kapitána KuCtiho potrestat za povraždění cca 50 vzdávajících se zajatců. A dojdou k tomu, že jsou sakra ČLA a ne nějaká banda kapitalistických mordýřů, takže kapitán dostane za trest tři dny v base. :-)) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek válečné éry a já nečekal že je i jiná země co má fakt dobrý válečný film. Čína svým dvouhodinovým filmem překvapila a nemůžete se vůbec nudit musíte držet linii za každou cenu a bojovat do poslední chvíle protože útoky jsou silnější já jsem fakt solidně spokojený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Číňané nešetřili ani rozpočtem a ani krví, takže dobrou polovinu filmu stříkaly z těl umírajících vojáků rudé gejzíry anebo vzduchem létaly jejich rozmanité kusy. Kamera perfektní, akce přehledná. Většina válečných produkcí bledne závistí. Po půlce režisér naopak uhodil na důsledky, jež válka přináší a začalo se trochu filosofovat. Ovšem ne nijak přhnaně, což jsem ocenil a navíc jsem byl celkem udiven absencí propagandy, o kterou si tenhle příběh vyloženě říkal. Zdá se, že čínský válečný film bude ve světě brzy pojmem. 80% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Tento film zdobia veľmi efektne natočené vojnové scény, na ktoré sa veľmi dobre pozeralo. Škoda že druhá polovica stratila tempo, ale aj tak to je jeden poctivo natočený vojnový film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj Cina natocila poriadny vojnovy velkofilm, ktory nepôsobi ako komunisticka agitka, ale ma aj putavy pribeh. V prvej polovici sledujeme osudy 9. roty Cinskej ludovej armady behom obcianskej vojny, takze sa dockame mnoho spickovo prevedenych vojnovych scen v style Vojaka Ryana. Velkolepostou sa Ryanovi vyrovnaju a o triedu prekonavaju napriklad aj korejske Taegukgi. Samozrejme je to vsetko natocene v stavnatom R-kovom prevedeni. Ale cely cas sa nezabuda na to najdôlezitejsie a to su postavy. V tomto pripade len jedna, ktora prezije cely ten masaker a v druhej polovici sledujeme jeho snahu dokazat vlade, co sa s jeho rotou stalo a aby im uznali zasluhy. Tato snaha je skoro rovnako trnista ako samotne boje a prakvapivo do urcitej akceptovatelnej miery film kritizuje aj konanie Cinskej vlady k vojakom alebo k pozostalym. Velkym plusom je aj neskutocne charimaticky Hanyu Zhang ako predstavitel hlavneho hrdinu, vdaka comu jeho pribeh dokaze v divakovi vyvolat potrebne emocie. Ja som z filmu nejaku silnu komunisticku propagandu necitil. Namiesto vyzdvihnutia komunistickych myslienok sa film venuje vyzdvihnutiu hrdinstva jednotlivcov, ktorych pribeh sa prilis nelíši napriklad od legendarnych Spartanov z bitky o Thermopyl. Ale divakom, ktorym vadia neustale vlajuce americke vlajky v USA filmoch budu najskôr vadit aj Cinske vlajky v Assembly. Ich problem. Ja som spokojny a nenapada ma nic, co by som na filme vylepsil. 8/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jménem roty vás zdravím, jste zcela obklíčeni: Budete-li pokračovat v boji, čeká vás špatný konec...ta slušnost z toho filmu úplně sálá. Skoro dvacetiminutová válečná scéna hned na začátku a pak přijde odměna. Zde nejsou medaile, zde je trest. To je Čínská armáda. V této válce se ale řeší jiné věci než v US army. Zde se řeší zda budou boty, kolik kdo dostane nábojů, aby se ušetřilo, a taky potřebujeme politruka, nejlépe toho co umí číst, kdo chce napsat domů obrátí se na něj. A velká je i propaganda: Víte proč psi koušou lidi? Jinak jim páchnou, když se bojí. Psi pokoušou jen toho, kdo má strach. Kulky jsou jako psi. Trefí jen toho, kdo se bojí...no vidíte a hurááááá do boje!!! U Číňanů bych se nedivil, že ty válečné scény dělají naostro....to byl vtip. Tak pojďme spolu očekávat zvuk polnice, který znamená souhlas k ústupu. Zbraně ve filmu se stupňují, nejdřív propaganda, pak samopal, následují granáty, děla a přijedou i tanky. Masakr je čím dál větší a přijde i strach: Jestli se bojíte začněte řvááát, pomáhá to!!! Ryanův obrácený příběh může začít. Ještě jedna pozornost: Vážná hudba jako doprovod k válečnému filmu je velice povedený tah. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu jednoznačně vystihuje slovo masakr. Efekty zde jsou skutečně na špičkové úrovni. Druhá část filmu se přeměnila v docela nezáživné drama, které už trochu nudilo a skazilo si u mě tak reputaci. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pátá hvězda chybí kvůli tomu, že na filmu je až moc vidět, kdo ho financoval a kdo ho tudíž používá jako decentní propagandu. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Po prvej hodine jasných 5...proste akcia mi nedala pokoja, bola skvelá, na vynikajúcej úrovni a šlapalo to ako hodinky...ale potom sme sa dostali do akože emotívnej drámy ako hľadá jeden chlapík svoju stratenú rotu...ale ináč akčne bombové ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

ryanovsky styl vyroby film, a aj celkom podareny...lenze, ked uz film rozprava osud gu zidiho po vojne je to agonia a velmi to destruuje celkovy dojem... ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Moc dobrej film sledující osud kapitána 9. roty Čínské armády na bojištích Korejské války. Jejich rozkaz zněl - Udržte pozice za každou cenu dokud nezazní polnice. Pokud nezazní tak bojujte do posledního muže. Když někteří muži přísahají že polnici slyšeli a druzí říkají že neslyšeli nic. Nastává osudový okamžik v životě kapitána Gu Zidi. Škoda tý druhý poloviny. Jinak by to bylo za plnej počet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čím víc válečných filmů vidím, tím víc si říkám, že ti lidé nejsou vlastně tak hrdinové, jako spíše blázni, že byli ochotni bojovat, ať už bylo důvodem cokoli. Vlastenectví, režim, politika, prostě cokoli. Ty důvody jsou stejné - stojí za hovno. Vznikají z toho velké příběhy, u nichž mi přijde hlavně smutné, že k nim vůbec došlo. ()

Reklama

Reklama