Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Úkol: udržet starý důl na jižním břehu." Velký příběh má velké hrdiny, a v Hrdinech války tomu není jinak. Kpt. Gu Zidi měl těžký osud, vypořádat se s nepřítelem, se strachem a v neposlední řadě s tím, že mu nikdo nevěřil to, že lidé, kterým velel byli hrdinové. Snímek pojednává o honbě za spravedlností a poukázání najevo toho, že se svého úkolu každý zhostil se ctí. Hrdinové války je působivé válečné drama, ve kterém nechybí slibné bitvy, exploze a vtip. Ale bohužel realizace takto působivého příběhu bohužel zůstala napůl cesty a výsledkem mi byly dvě hodiny "válečného čehosi". I přesto se jedná o slušný snímek, který má co nabídnout. Působivé válečné drama na základě skutečných událostí. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjístil, že na Východě zase jednou natočili válečnou řežbu ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstva neohrožených, dychtil jsem to hned vidět. Spíše bych to pak srovnal k Poutům války, které ukázaly luxusně zpracovaný konflikt jiného ražení než druhá světová. Po dokoukání mě hřálo u srdce, protože slib války bez příkras byl dodoržen a naprosto bez hnutí se na to dívalo. Toto realistické zpracování občanské války v Číně mě dostalo. Film je rozdělen na dvě části, v té první sledujeme válečnou vřavu přirovnanou ke zmíněným snímkům. Druhá část se pak odehrává po válce, kdy se přeživší hrdina snaží najít své spolubojovníky v dole, kde se tenkrát odehrávaly zuřivé bitvy. A to je důvod, proč dávám "jen" 4 hvězdy. Ne že by ta druhá část byla nezajímavá, ale měl jsem pocit, že jsem viděl dva rozdílné filmy. Kdyby se válčilo ještě o takových 30 minut dýl a pak to bylo zakončeno tím hledáním v kratším provedení, bylo by to jasných 5 hvězd. Pořád se ale jedná o jeden z těch nejlepších válečných filmů poslední doby. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Strhující první hodina filmu se odehrává v zimě roku 1948, kdy vrcholila několik desítek let dlouhá občanská válka mezi Čankajškovým Kuomintangem a Maovými komunisty. Druhá polovina pak vede diváka k přesvědčení, že ve válce nakonec vojákům jen málo sejde na ideologii, rudých praporech či portrétu „velkého“ Maa (pod kterým bývalý kapitán Gu Zidi pošle soudruhy do prdele), ale že bojují především kvůli mužům nalevo a napravo od sebe. Ovšem já jako bývalý „civilkář“ se v tomto pochopitelně mohu mýlit… ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Rudí.....,kdybych byl číňan na té správné straně barikády,nebo korejec momentálně ten severní,asi bych se s příběhem ztotožnil mnohem více. Takhle pro mě snad až příliš pomníkotvorné.Ovšem nutno dodat,že občasné záblesky dějinné sebereflexe v čínském propagandistickém filmu překvapí. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Xiaogang Feng, dalsi cinsky velkofilmovy reziser. Na rozdiel od tych ostatnych, nema tolko vizualneho talentu a neboji sa tocit velkofilmy aj na inu, ako velkohistoricku temu. Assebly je vojnova moralisticka drama ala Zachrante ryana, s podobnym akcnym bojovym zaciatkom (mimochodom, natocenym lepsie, nez ryanovsky uvod) a dokonca aj s kritikou vladneho rezimu. Zaujimave, kam ten velko film v cine speje. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Veľmi, ale skutočne veľmi dobre odvedený ázijsky vojnový film. Celú dobu som sa čudoval odkial nabrali toľko peňazí na nadpriemerné vojnové scény. Od začiatku akcia ako vyšitá. Je len škoda, že v závere príbeh trošku stráca na dychu, ale parádne vojnové zábery to zachraňujú. 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Strašně bych si přál, kdyby se ten film mohl rozseknout na dvě poloviny. Ta první byla za jasných pět hvězd, ta druhá, neskutečně utahaná, se blížila odpadu. První hodinu jsem snad ani nemrkal a valil oči na typickou brutální rákosnickou řežbu, kde celou bitvu (!dokonale! udělanou) přežije jediný voják. Genialita. A pak zklamání z nekonečných keců a sebelitování. 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Číňani, přestože komunisti, si taky prožili svoje. V tomhle filmu nejen že lítají končetiny, červená barva z vojáků lítá jedna báseň a těla jsou rozmašírovaný po celým plátně, ale taky se dozvíte něco o historickejch faktech a uvidíte pěknou řádku hezkejch výbuchů. Hrozně se mi líbily jizvy a různá zranění, který byly jak vystřižený ze žurnálu o amputacích a vyhřezlejch střevech. Taky vojenská technika, zbraně a všechno bylo hrozně autentický. Ale to je jenom jedna část filmu. Poválečné dění má taky něco do sebe a když už nic, tak aspoň uzříte střípky komunistické Číny po válce. I když už se mi to pak zdálo celkem dlouhý. Jednou jsem se v tom ztratil, protože jsem nevěděl, která armáda je která. Přes všechny klady, 3. A až se na to podíváte, tak možná pochopíte. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Urcite to nejsou cele 4*, ovsem 3 se mi zdaly prece jen malo... prvni polovina filmu je pomerne slusny jatkoidni narez ve stylu Taegeukgi Hwinallimyeo, druha polovina je sice slabsi, presto na dustojnosti fimu az zase tak neubira. A na filmy podle skutecnych udalosti mam jistou slabost... urcite to nebyly promarnene 2h... 71% ()

farmnf

všechny recenze uživatele

Opravdu jatka. Nečekejte, že se voják chytne za prsa a zemře. Tady to uvidíte včetně letící střely. Pak následuje utržení ruky, případně uhoření atd. Něco jako školní představení pro Famu, obor válečných filmů. Velmi dobrá práce žluťásci! --------------- Bohužel 2. část filmu je nejen patetická(to bych nevyčítal, já nic takového nezažil) ale spíše vyznívá jako reklamní film o čínské lidové armádě a jak je dobré jí sloužit. Spravedlnosti vždy dosáhnete a potom můžete být mrtvým hrdinou a dostat 700 liber rýže. Každý z nás kdo žil za totality ví, že spravedlnost je jen jedno ze slov... ()

BS 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tohle snad první pořádný kontakt s čínskou produkcí (nepočítám-li těch pár filmů, které vznikaly v koprodukci s Hong-Kongem). Assembly se odehrává ve třech obdobích: Občanská válka v Číně, Korejská válka a poté život po válce. Válečné scény jsou natočeny precizně a určitě dost lidem připomenou Ryana, či Band of Brothers. Pasáž odehrávající se v Korejské válce je oproti tomu roztahanějšá a pořádné akce se nedočkáme. FInální part o hledání spolubojovníků už je jen jakousi nastavovanou patetickou kaší, která sráží dojem z filmu prudce dolů. Ale nebojte film byl evidentně připravován i pro západní trh, takže se žadných propagandistických šíleností nedočkáte. Škoda, že moje první zkušenost s čínským filmem nedopadla lépe. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Akční scény výborné. Ale to bude asi tak vše... Vše ostatní je silný podprůměr. Film nemá skoro žádnou návaznost, poskakuje z jednoho bodu do druhého, bez nějaké ucelenější logiky. Navíc divák, který se příliš neorientuje v nedávné historii Číny, bude dost zmaten a nebude asi dost dobře vědět, kdo s kým vlastně bojuje. Já sám jsem se občas ztrácel. No a hrdinské kecy a vlastenecké, propagandou smrdící proslovy ke konci filmu, diváka pomalu urážejí a znechucují... Ale to už tu napsal snad každý :-) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hrdinové války je sice průměrným filmem co se děje týče, ale řadu technicky působivých scén divákovi nabízí a dá vzpomenout jak moc nám v dnešní době chybí velkorozpočtové válečné filmy. Takže pokud se vám líbil Spielbergův Ryan či korejská epopej Pouta války, s tímto snímkem nemůžete prohloupit. 60 % ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

První část docela solidní nářez, bohužel ve druhé jde už jenom o vysvětlování, skutečnost a přesvědčení. Tohleto filmu docela dobře ubírá na velkém nasazení. Určitě by se to dalo udělat i jinou cestou, ale nemůžu přece tvůrcům do jejich přesvědčení zasahovat. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vyborny film ktery konecne vyobrazuje valku z jineho nez americkeho pohledu jak byva u vojenskych filmu za posledni dobu docela pravidlem. Vojenske akce jsou vytecne trochu mi kazi pocit druha polovina ktera ztraci dech a truchleni nad mrtvymi kamarady je tam az prilis nicmene pro me 80% ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Válečné scény jsou bez diskuze dechberoucí a hyperrealisticky explicitní, přehledné a dobře se v nich orientuje. Ryanův look je dnes skoro standardem a pořád se na to dobře kouká. Snímek je natočen v Číně a za jejich peníze, takže je jasné, že musí být politicky korektní, ale naštěstí propaganda je znát - politruk je nejdůležitější voják v rotě. Naštěstí to není zase tak znát. Boj hlavního hrdiny za uznání padlých kamarádů za hrdiny tvoří většinu stopáže a tady film může nudit. Trochu. I pro to čtyři hvězdy. Kdo má rád válečné filmy, neměl by "Assembly" minout. A kdo má domácí kino nechť si přidá pár bodíků :) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Tak sugestivní válečnou vřavu mi naposledy nabídl vojín Ryan, a to bez prdele! První půle, kdy filmu vévodí kulky, výbuchy, mrtví vojáci a naprosto skvělá bitevní atmosféra, je absolutně dechberoucí. Druhá poválečná část už je sice rozvláčnější a film v ní ztrácí dost tempo, ale neúnavnost velitele Gu při hledání svých "bratrů" nakonec přeci jen přináší své ovoce. Přes nejslabší pasáž uprostřed se film přehoupne ke konci, kde už se silně hraje na city a patos teče po kýblech, ale musím se přiznat, že jsem to tvůrcům opět sežral (mám prostě ty hrdinskoválečné filmy rád). Kdo nebude moc řešit politické barvy, ale soustředí se hlavně na příběh jedné roty, která bojovala až do konce, tak nemůže být zklamán. 4,5* ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mne uchvátil...první hodinu nádherné bojové akce...válka jak se patří...bum bum...super. Pak to najednou utnou a člověk nechápe, jak něco tak necitelného mohl režisér provést. Najednou sledujete nudný a utahaný příběh vysloužilého vojáka, který se snaží dohledat nějaké informace o svých spolubojovnících. Bohužel přežil jako jediný a tak mu jeho vyprávění nemá kdo dosvědčit. Navíc jsem větší část filmu tápal v tom, kdo proti komu bojuje.... Druhá polovina celý film neskutečně v mých očí degraduje...proto jen 2* za první polovinu. ()

Reklama

Reklama