Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že i přes tu tučnou vrstvu očekávané komunistické propagandy (z těch politruků soudruhů a bratří se mi zvedal kufr) a mocné patetiky se jedná o prostý příběh jednoho člověka v kole osudu. A ikdyž nevěřím ničemu rudýmu, asi to tak prostě bylo. Dávám 7/10. ()

ElChe26 

všechny recenze uživatele

Film byl inspirován skutečnou událostí, možná kvůli tomu "doplatil" na horší druhou polovinu a celkové hodnocení pro něj nevyznívá lépe. Pro mě by filmu více slušelo hodnocení okolo 83 / 84 %. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Kapitán Gu Zidi jest důstojníkem čínské lidové armády,jeho denním chlebem se mu stal boj o život.Ve válečných konfliktech se halt pohybuje už dlouho.Na skonku občanské války v listopadu 1948 je nasazen se svou řídkou jednotkou do první linie proti mnohonásobně silnějšímu Kuomintangu...což se prostě zvládnout nedá.Muži umírají s touhou slyšet troubit polnici na ústup.Hrdinové bez vyjímky hynou ať už je to ten či onen.To nejhorší je,že na ty kdož položili život za vlast se po čase zapomělo.Gu se jako jediný po letech vrací do Číny aby rehabilitoval své mrtvé kamarády a aby stát docenil jejich velkou obět´....všichni na něj však koukají jako na bláznivého starého veterána kterému se to asi už pomotalo v hlavě.Nikdo totiž vzhledem k rozpadu všech tehdejších bojujících armád, nemůže ověřit jeho minulost.Téměř o stejném problému pojednává film Právo na minulosť(1989). ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Dobře udělané bitvy-krvavě realistické, dokonalá souhra režie-kameramana-střihače-zvukaře. Kvalitní herecké výkony. Scénář překrývající pouhý výjev z konce čínské občanské války do moralně-etického přesahu. To vše kvalitní co jsem vypsal je ubíjeno přihloupým patosem s přídavkem propagandistické šedi-to hlavně v části odehrávající se v době míru (usměvavé tváře s pohledem do skvělé budoucnosti pod dohledem velkého kormidelníka). Ipřesto dobrý film na který se dá podívat i vícekrát. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Filmařsky dobře zvládnuto, bitvy super, ale ta propaganda ... Politruk jako hodný chlapec, který píše dopisy vojákům, všichni ho mají rádi a chtějí ho v jednotce? Hehe haha. Tihle frajeři měli hlídat a hlásit, pokud nějaký voják pochyboval o "dokonalosti" komunistické ideologie. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Obcanska valka v Cine po druhe svetove valce a velitel Gu ma instrukce branit svoje pozice az do odvolani, ktere stale nezaznelo, i pres domnenku jednoho clena tymu, vsichni setrvavaji na svych pozicich a postupne take umiraji krome zmineneho velitele. Nasledne zraneni, zajeti a hledani svych kamaradu je dlouhou cestou k vyjasneni svemu nevericimu okoli, ze jeho kamaradi hrdinsky padli a nikde o tom neni ani zminky. Drama o vnitrnim boji cloveka pro ktereho nema skoro nikdo pochopeni se vyznacuje jeho houzevnatosti a trpelivosti s jakou si jde k dosazeni vytnuteho cile. 70% ()

1945 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který mnohým připomíná jiná proslulá díla. Mě ne. Tento film je v mnohém jiný, obvzláště v rozdělení na dvě poloviny - akční a psychologickou. Solidní zpracování a přesvědčivé výkony herců opravdu stojí za shlédnutí ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Pes pohryzie človeka iba vtedy, keď vycíti, že sa ho bojí. A tak je to i s guľkami. Ak máš z nich strach, dostanú ťa. " Vizuálne orgie, predčiace i Ryana nás zavedú do občianskej vojny v Číne po " druhej svetovej ", keď po Japonskej okupácii hrozila okupácia novej svetovej veľmoci ( dodnes nedávajúcej pokoj ). ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

V celku slusny vojnovy film aj ked jeho druha polovica ubieha pomallicky.Ujde to. PS:Konecne film aj o komunistickej armade a nie len v zlom. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý vojnový film s efektnými bojovými scénami. Prvá polovica filmu je úchvatná, avšak druhá polovica niekedy až nudí. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Příběh o velkém hrdinství několika desítek vojáku, kteří urputně a do posledního muže bránili bezcenný důl. Svou kůži neprodali lacino, za tisíce dalších vojáků to stálo. Snímek je říznutý do dvou rovin. Ta první - akční, na Vás vyrukuje hned na úvod a táhne se zhruba do poloviny filmu. V této fázi chtěli Číňané světu vyrazit dech precizností, s jakou dokáží zinscenovat akční scény druhé světové války... a světě div se? Nejsou to velkohubá gesta, kdy se o filmu psalo, že díky čínské vládě, která uvolnila na tento film štědrý rozpočet, se bude před těmito bojovými sekvencemi třást i sám vojín Ryan! Opravdu jde vidět, kde tekly všechny ty peníze, protože celá válečná vřava je vypiplaná a dotažená až dokonce! V této části filmu jsem byl ohromen a doslova jsem si lebedil. Ale poté, co nás všechny rejža namlsá, tak snímek ztrácí právo nazývat se válečným (asi došly peníze:D) a druhá polovina filmu se už pouze snaží vynaložit úsilí k tomu, aby všichni vojáci, kteří tam padli, byli oceněni za své hrdinství a přijali slávu, kterou si bezesporu zasloužili. Příběh tak skutečně končí a všichni jsou spokojeni. Neříkám, že to tak nemělo být, ale je škoda, že se snímek až tak dvousečně rozdělil a v druhé části nabídl pouze nudu z toho nesčetného množství keců. Závěr? Asiaté opět světu ukázali, že točit filmy umí, hlavně tedy ty válečné. I když jim ve třetí třetině filmu docházeli síly, přesto si zaslouží pochvalu, především za zpracování, které je na velmi vysoké úrovni! ()

newmant 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, jemuž bych dal i za 4 , ale musel by zkončit o půl hodiny dříve s metálem u velitele na hrudi, takto zde už bylo jen spousta omáčky navíc a knedlíky nikde .. a spousta smyslů zbaveného velitele.jinak dobré 3* . ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Bombasticky zaciatok, nadejny stred a naivne nudny koniec, ideovo podobajuci sa americkym vlastencom snaziacich sa posobit nezaujato a vsetku pozornost venovat ludskemu rozmeru tragedie. Politicke zaujatie mi nejako extra neprekaza avsak pochybujem, ze "konecna parada" na pocest mrtvej jednotky by pri pocte cinanov nieco vobec pre niekoho znamenala. V podstate to vsetko vystihuje Adrianova posledna veta. Zhrnut dojmy, tak je to obrazovo pekne pozeranie ale dejovo velmi jednoduche.65% ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina filmu je skutočným filmovo - vojnovým zážitkom, ktorý vsadil na spielbergovu roztrasenú kameru (miestami až moc), ale po uplynutí tejto časti nastáva len citové vydieranie diváka na hrdinstvo vojakov počas vojny a zo skvelého zážitku, sa stáva neuveriteľne nudná zívačka. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem to od začátku..ale náhodou jsem na to padnul a docela mě to zaujalo.Samozdřejmně mi trvalo než jsem pochopil kdo proti komu a kdo je hlavní hrdina.Obě znepřátelené strany ustrojeny jako americká pěchota z druhé světové mi taky moc nepomohli.Párkrát jsem se trochu pral se scénářem.Ale ty bitevní scény jsou slušně natočené..ale zase..přeci když hážu granát tak se nepostavím tak aby mě mohli hned sejmout.Já nevím ve válce jsem nebyl,ale pud sebezáchovy by mi velel moc se nevystavovat.Jinak byli bitvy solidně sestříhané a i uvěřitelné.Ale nejvíce se mi líbila scéna s minou tak byla fakt vostrá.Zajímavy film už jen proto že je to čínský..rozhodně taky umějí točit.Hanyu Zhang předvedl dobrý výkon. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je neskutečná válečná řež, kdy už jsem si myslel, že nic jiného v tomto filmu neuvidím a budu jej muset ohodnodit velmi slabě. Až od poloviny filmu začíná příběh jediného přeživšího vojáka z 9.roty a jeho pátrání po osudu ztracených spolubojovníků. Až na konci se dozvídám, že je to natočeno podle skutečných událostí. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Začátek na jedničku, hodně dobré kopírování akčních scén u Zachraňte vojína Ryana, ale zbytek filmu nuda s dobrou pointou. 58% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to nebude vyzerať trošku divne, vzhľadom na prostredie a myšlienku filmu, ale musím povedať, že tento film bol nádherný. Viem, že krv, vojna, zbrane a vnútornosti nejak krásou neprekipujú, ale celkovo tento film vo mne zanechal dojem hlbší, ako pri filmoch, ktoré som už videl. Čínska produkcia nám tu ponúkla skutočne silný príbeh vojakov, ktorí položili životy za svoju vlasť, ktorí hrdinsky bojovali až do posledného muža. Film je rozdelený na tri časti, a každá sa týka kapitána Go Zida. Prvá je o tom, ako spolu s jeho 9.tou rotou bojovali a bránili južný breh rieky Wen, druhá je o tom, ako bol v zajatí, a tretia je o tom, ako sám hľadá stratených „bratov“. Síce som nikdy nebol na vojne, a nikdy som nebojoval, ale vďaka tomuto skvelému snímku, ktorému sa nevyrovnajú ani hollywoodske kasové trháky si to viem aspoň predsaviť. Písať tu o reálnosti je asi zbytočné. Efekty, postavy, dokonca aj hudba, všetko mi to prišlo ako by som sledoval nejaké dobové video. Ozaj úžasná réžia a v neposlednom rade aj kamera. Zvlášť keď sa ku koncu filmu obchádzajú strely z tanku a dela. To bolo ozaj fantastické. Nemôžem dať menej ako 5***** a 92,837%. Jednoducho – silné, emotívne... úžasné !!! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušil, že i Čínané dokážou točit tak skvělé válečné filmy. Na korejská pouta války to sice nemá, ale i tak se má divák na co těšit a vychutnat si tu pravou čínskou občanskou válku ;) ()

Reklama

Reklama