Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

milanhanic 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější válečný film. První hodina plná jen akce a ničeho jiného a druhá polovina o muži, kterého zžírá pomalu špatná kopa vpomínek na dobu, kdy ztratil všechny přátelé a hlavně pocit, kdy si vyčítá, že přežil, protože jediný on sám zůstal na živu. Na konci hledá místo, kde zůstali těla jeho spolubojovníků a dobrých přátel. Velké plus za osudy vojáků ve válce a osudy těch, kteří přežily, ale jentak se nedokáží začlenit do normálního života. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je pozoruhodné vojnové divadlo, ktorému po režijnej, hereckej či technickej (kamera, strih) stránke nie je veľmi čo vytknúť. Bohužiaľ, zvyšok sa filmu sa už len vlečie a topí v nezáživnosti, a napriek pokusom vyvolať u diváka príval emócií nad smutným osudom padlých vojakov, to na mňa veľmi nezapôsobilo. Ale aj tak mi napokon tento film vychádza ako poctivý priemer. Samozrejme je potrebné sa tak trocha odosobniť od toho, že tento film je oslavou režimu, ktorý už pár desaťročí porušuje ľudské práva, aj keď väčšine ľudí to asi vadiť nebude. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Tak perfektne prepracované scény z bojiska som vo vojn.filme už dávno nevidel.Neskôr je to už čo sa týka bojov pokojnejšie,plné ideológie a patosu,ale vobec to nevadí.Je to krásny film! 8/10 ()

xSxEx 

všechny recenze uživatele

Vicemene jsem do pulky filmu cekal, kdy to zkonci, ale pak to nabralo konecne vyraznejsiho deje a nakonec i prijemne. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený válečný kousek z Asie. První půlka filmu je opravdová válečná vřava s dlouhými bitevními scénami. Ovšem po návratu hlavního hrdiny, velitele Gu, z bitevních polí tempo filmu lehce upadá, ale neztrácí rozhodně na zajímavosti. Sám proti zdi, rozhodnutý za kažou cenu najít všech svých 47 padlých vojáků, aby se jim dostalo řádného pohřbu se ctí a uznáním válečných hrdinů dělají z filmu Hrdinové války skvělé válečné drama. ()

Yambo 

všechny recenze uživatele

Vidět pro změnu film odjinud je docela příjemné. Ale jako plno dalších i mě zaujala hlavně ta první válečná část a zbytek filmu mě již nepohltil. Přesto doporučuji, pro ten začátek se to vyplatí a vypnout to můžete vždycky. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film, který rozhodně stojí za to vidět. Scény jsou natočené velmi působivě a po celou dobu jsem si připadal, jako by se mě film týkal :))) Prostě, luxus! ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Velke prekvapeni. Cinani umi natocit valecny film, ktery ma hlavu a patu. Je protkan silnym, i kdyz ne kosatym, pribehem. Dve hodiny utekly jako voda a jsem spokojen. Rusive vyznely trosku prehravane sceny, coz je u asiatu hodne caste. Ale to jsou holt oni. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Vydařené, realistické bitevní scény hned od začátku zaujmou svou brutální čistotou podobného ražení jako to bylo u Ryana. Jenže mě taky na tom něco už od začátku nesedělo. Bitevní scéna, kde v rozpadlém městě Jihokorejci nalíčí past a nicnetušící regiment Čínských vojáků se přes explodující miny, štěkající kulomety a pěchotní děla prostřílí jen puškami stylem běžícího snipera střílející headshot skrze kamenou zeď na mě dýchnul rudým vánkem. Jenže v další bitvě zase bylo vše jinak. Pár neohrabaných jihokorejských tanků nesmyslně nepodpořených pěchotou zase drtila severokorejskou jednotku v zákopech tím stylem, že každý se ochotně postavil čelně před tank a trpělivě čekal až z něho bude sekaná, místo jednoduchého přístupu k nekryté zadní části tanku. Jinak první půlka filmu byla výborně zpracovaná a bylo na co se dívat. I když drouhou půli jsem pronudil do konce, myslím, že to stálo za to. ()

wedator 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč mají některý filmy tak dobrý a slibný začátek, a poté následuje nudná polovina. První části bych dal asi 5 hvězdiček, má to svižné tempo a efekty jsou opravdu excelentní. Část filmu odehrávající se několik po té bych nadělil asi tak jednu hvězdičku, protože mi to přišlo strašně nudné a navíc tak nereálně vykreslení vojáci ČLA, kdy snad ani jednou v celém filmu nestáhli na někoho ruku. Takže průměrná známka je 3. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu vynikajúca, kvalitný vojnový snímok... aj keď sa mi zdalo, že tvorcovia chcú rýchlo ukončiť túto časť a venovať sa časti druhej, kde uvidíme tak trochu čínskeho budovania komunizmu, spoveď kapitána Gu o jeho hľadaní spolubojovníkov. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

5* za prvu cast a 3* za druhu cast filmu - teda 4*. Ano, bolo to velmi naturalisticke, ale Ryan zanechal vo mne vacsi zazitok. Mozno to bolo hercami, mozno "cudzou rasou". Vojnove sceny sice velmi dobre, neuveritelna odvaha a obetavost vojakov, ale nejako som tomu neuveril... ()

punco 

všechny recenze uživatele

Som trochu zmatený z tohto filmu, prvá polka vojnová sekačka s miliónmi odlazov na Spielbergove vojnové masiarne a druhá dráma o opovrhovaní a znovunájdení vojnových hrdinov...Popravde ani jedna polovica ma nejako extremne nechytila, všetko som už videl predtým a lepšie, možno mi skresluje názor aj to,že k postavám som si nedokázal vytvoriť vzťah, asi to bude tým že čiňania všetci vyzeraju rovnako....každopádne to bolo pozerateľné a ako fanúšik vojnových filmov som predsa párkrát zaplesal. ()

brodži 

všechny recenze uživatele

Film s perfektním příběhem ač není velkofilmem, který by měl vydělavat miliony dolarů a obletět všechny možné kina. Příběh je opravdu poutavý a zajímavý. Jediné mínus je roztřesená kamera v mnoha záběrech. Dalším mínusem jsou Verbalovi zvratky, které už přechází v mou nechuť to číst! Bleju nad jeho sprostotama! Kdo ho konečně blokne? ()

Išak 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina film dost pokazila, některé scénky jsem měl s to chutí překlikat.Jinak se podle mě jedná o dost podařený snímek. ()

cabaday24 

všechny recenze uživatele

valecne sceny v natoceny lepe nez ve vetsine americkych valecnych filmu, ve druhe polovine ovsem nesledujeme nic jineho nez cinskou propagandu prolozenou tunami patosu ()

e-pilot odpad!

všechny recenze uživatele

Pod rádo by efektivním pláštíkem akčního filmu se skrývá zasraná propaganda čínské komunistické strany. ()

Reklama

Reklama