Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Tak jako patří Volvo Čínanům, tak to jednou dopadne i s Hollywoodem. A že to myslí Čínani vážně, je doklad tohoto filmu. Dokonalé technické finesy, působivé válečné scény. "Brutus" příběh miniaturní z období občanské války, kdy kulka měla větší cenu, než lidský život "ala", "Zvitězili jsme nad nepřítelem, leč nikdo nepřežil." Za snahu Číňanů 80% ()

Rozumchin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně uvěřitelnější než korejská Pouta války. Což je dané skutečnou zápletkou. Za hodnotnější považuji druhou část filmu, v níž se Gu potýká s nedůvěrou stranické byrokracie a kde je jasně řečeno, že bez vlivných přátel v establishmentu si neškrtnete ani v Číně. Válečné scény dokládají že Číňané si řemeslo výborně osvojili. Těším se na Fengův 1942. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

První půlka je vyloženě válečný velkofilm, který plynule přejde v drama muže, který je sám proti všem. Myslím, že toto není film, který se na první zhlédnutí zalíbí, ale při opakovaném zhlédnutí je lepší a lepší. Na co jsou asiaté experti je práce s postavami - za každého umírajícího vojáka je člověku smutno. Nevím, jak ostatní, ale já nemám problém se sžít a orientovat v charakterech. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Epesní bitevní scény, nicméně se ztvárněním příběhu je to poněkud slabší a děj je hodně rozvleklý a patetický. Podruhé už asi ne. ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

A ono to jde, né že ne. Pro mě jedno z největších překvapení na které jsem ve světě filmu narazil. Neskutečně sugestivní bojové scény mi naprosto vyrazily dech, kam se hrabe Ryan. Kdyby se film držel nastoleného tempa ze začátku jednalo by se nepochybně o nejlepší akční řežbu všech dob. Potom už jde o určitý posun směren dolu přesto naprostá spokojenost. ()

MR.Lolofon 

všechny recenze uživatele

Remake obdobných amerických filmov zasadený do prostredia revolučnej Číny. Pohľad na bojujúcich Číňanov je zaujímavou "zmenou prostredia" - prechodu od "večne pseudohrdinstvo vo Vietname zobrazujúcich " alebo snímkov zasadených do obdobia 2 SV. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Dvě naprosto rozdílné poloviny - ta první - válečná, akční, brutální, ta druhá - moralizující, pranýřující a vracející se k válečné vřavě skrze jediného přeživšího velitele malé jednotky, hledajícího pravdu, pochopení a odpuštění. U mě to bohužel nevyvolalo ty správné pocity soucítění s hlavním hrdinou, proto jen dvě hvězdičky. ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Výborný vojnový film z pre mňa úplne neznámej histórie čínsko - kórejskej vojny. Nečakal som tak dobré zobrazenie bojových udalostí, brutalita niektorých záberov bola až strašná. Čínska propaganda v rámci normy, vôbec sa mi to nezdalo prehnané. Trochu mi vadili akurát predely medzi jednotlivými časovými epizódami, tie mi prišli dosť nasilu. ()

Reklama

Reklama