Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Distribútor čínskeho vojnového veľkofilmu sľubuje najlepšiu akciu od "Ryana". Akosi pozabudli na veľkého kórejského konkurenta Putá vojny. Tešil som sa asi priveľmi. Číňania na to skočili až príliš zostra. Akcia začína prakticky hneď po titulkoch. Najväčší problém vidím v tom, že ani po 20 minútovej prestrelke nezainteresovaný divák nevie kto bojuje proti komu a prečo. Preto celý tento inak kvalitný akčný úvod bol ako bez duše. Strieľajú sa ľudia ku ktorým sme si ešte nestačili vytvoriť nejaký vzťah. Už počas filmu som si hovoril , že filmu veľmi chýba nejaký úvod a bližšie oboznámenie sa s postavami a problémami, ktoré viedli k občianskej vojne. Dej sa nachvíľu presunie aj do Kórei, kde čínska armáda podporovala komunistický sever. Druhá polovica snímku je niekoľko rokov "po" čiže na akciu miesto neostalo, ale film funguje aj bez nej. Film ponúka slušnú dávku "ryanovskej" akcie, ktorá ale bez silného príbehu nejako vyšumela doprázdna. 60-70%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Číňani, přestože komunisti, si taky prožili svoje. V tomhle filmu nejen že lítají končetiny, červená barva z vojáků lítá jedna báseň a těla jsou rozmašírovaný po celým plátně, ale taky se dozvíte něco o historickejch faktech a uvidíte pěknou řádku hezkejch výbuchů. Hrozně se mi líbily jizvy a různá zranění, který byly jak vystřižený ze žurnálu o amputacích a vyhřezlejch střevech. Taky vojenská technika, zbraně a všechno bylo hrozně autentický. Ale to je jenom jedna část filmu. Poválečné dění má taky něco do sebe a když už nic, tak aspoň uzříte střípky komunistické Číny po válce. I když už se mi to pak zdálo celkem dlouhý. Jednou jsem se v tom ztratil, protože jsem nevěděl, která armáda je která. Přes všechny klady, 3. A až se na to podíváte, tak možná pochopíte. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Dobře udělané bitvy-krvavě realistické, dokonalá souhra režie-kameramana-střihače-zvukaře. Kvalitní herecké výkony. Scénář překrývající pouhý výjev z konce čínské občanské války do moralně-etického přesahu. To vše kvalitní co jsem vypsal je ubíjeno přihloupým patosem s přídavkem propagandistické šedi-to hlavně v části odehrávající se v době míru (usměvavé tváře s pohledem do skvělé budoucnosti pod dohledem velkého kormidelníka). Ipřesto dobrý film na který se dá podívat i vícekrát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené bitevní scény holt nejsou všechno. A že jsou krutější než v Ryanovi nebo Poutech války? No a? Jasně, tak třeba dva vojáci plazící se mezi roztrhanými těly, to je jistě pořádné maso, ale kdyby ono tam zároveň bylo alespoň nějaké napěti, kdyby postavy nebyly hloupě šablonovité, kdyby děj byl zajímavější... Takhle musím konstatovat: "Nuudaa." ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První půlka se myslím bude líbit všem, kdo mají rádi válečné filmy - je to drsná, realisticky natočená řežba, navíc z konfliktu, o kterém většina lidí v Evropě žádný film neviděla. Druhá půlka se už všem líbit nebude, protože se v ní neválčí, ale kecá a hází lopatou- Kapitán Gu Zi Ji ("Ku C´ Ťi") v ní hledá skoro hodinu a čtvrt svoje kámoše pod uhlím. Hodně záleží, jestli vás budou bavit reálie 50. let v Číně, lépe řečeno jejich ztvárnění.... Některým scénám se věří fakt jen težko - třeba když kapitána vyšetřují kontráši a on je pošle do prdele, aniž by se mu cokoli stalo, nebo když vojáci mají nejradši ze všech svého politruka.... Nejvíc mně ale ve filmu dostala scéna, kdy na štábu řeší, jak kapitána KuCtiho potrestat za povraždění cca 50 vzdávajících se zajatců. A dojdou k tomu, že jsou sakra ČLA a ne nějaká banda kapitalistických mordýřů, takže kapitán dostane za trest tři dny v base. :-)) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)

Reklama

Reklama