Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Válečné scény jsou bez diskuze dechberoucí a hyperrealisticky explicitní, přehledné a dobře se v nich orientuje. Ryanův look je dnes skoro standardem a pořád se na to dobře kouká. Snímek je natočen v Číně a za jejich peníze, takže je jasné, že musí být politicky korektní, ale naštěstí propaganda je znát - politruk je nejdůležitější voják v rotě. Naštěstí to není zase tak znát. Boj hlavního hrdiny za uznání padlých kamarádů za hrdiny tvoří většinu stopáže a tady film může nudit. Trochu. I pro to čtyři hvězdy. Kdo má rád válečné filmy, neměl by "Assembly" minout. A kdo má domácí kino nechť si přidá pár bodíků :) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Dobře udělané bitvy-krvavě realistické, dokonalá souhra režie-kameramana-střihače-zvukaře. Kvalitní herecké výkony. Scénář překrývající pouhý výjev z konce čínské občanské války do moralně-etického přesahu. To vše kvalitní co jsem vypsal je ubíjeno přihloupým patosem s přídavkem propagandistické šedi-to hlavně v části odehrávající se v době míru (usměvavé tváře s pohledem do skvělé budoucnosti pod dohledem velkého kormidelníka). Ipřesto dobrý film na který se dá podívat i vícekrát. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jménem roty vás zdravím, jste zcela obklíčeni: Budete-li pokračovat v boji, čeká vás špatný konec...ta slušnost z toho filmu úplně sálá. Skoro dvacetiminutová válečná scéna hned na začátku a pak přijde odměna. Zde nejsou medaile, zde je trest. To je Čínská armáda. V této válce se ale řeší jiné věci než v US army. Zde se řeší zda budou boty, kolik kdo dostane nábojů, aby se ušetřilo, a taky potřebujeme politruka, nejlépe toho co umí číst, kdo chce napsat domů obrátí se na něj. A velká je i propaganda: Víte proč psi koušou lidi? Jinak jim páchnou, když se bojí. Psi pokoušou jen toho, kdo má strach. Kulky jsou jako psi. Trefí jen toho, kdo se bojí...no vidíte a hurááááá do boje!!! U Číňanů bych se nedivil, že ty válečné scény dělají naostro....to byl vtip. Tak pojďme spolu očekávat zvuk polnice, který znamená souhlas k ústupu. Zbraně ve filmu se stupňují, nejdřív propaganda, pak samopal, následují granáty, děla a přijedou i tanky. Masakr je čím dál větší a přijde i strach: Jestli se bojíte začněte řvááát, pomáhá to!!! Ryanův obrácený příběh může začít. Ještě jedna pozornost: Vážná hudba jako doprovod k válečnému filmu je velice povedený tah. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj Cina natocila poriadny vojnovy velkofilm, ktory nepôsobi ako komunisticka agitka, ale ma aj putavy pribeh. V prvej polovici sledujeme osudy 9. roty Cinskej ludovej armady behom obcianskej vojny, takze sa dockame mnoho spickovo prevedenych vojnovych scen v style Vojaka Ryana. Velkolepostou sa Ryanovi vyrovnaju a o triedu prekonavaju napriklad aj korejske Taegukgi. Samozrejme je to vsetko natocene v stavnatom R-kovom prevedeni. Ale cely cas sa nezabuda na to najdôlezitejsie a to su postavy. V tomto pripade len jedna, ktora prezije cely ten masaker a v druhej polovici sledujeme jeho snahu dokazat vlade, co sa s jeho rotou stalo a aby im uznali zasluhy. Tato snaha je skoro rovnako trnista ako samotne boje a prakvapivo do urcitej akceptovatelnej miery film kritizuje aj konanie Cinskej vlady k vojakom alebo k pozostalym. Velkym plusom je aj neskutocne charimaticky Hanyu Zhang ako predstavitel hlavneho hrdinu, vdaka comu jeho pribeh dokaze v divakovi vyvolat potrebne emocie. Ja som z filmu nejaku silnu komunisticku propagandu necitil. Namiesto vyzdvihnutia komunistickych myslienok sa film venuje vyzdvihnutiu hrdinstva jednotlivcov, ktorych pribeh sa prilis nelíši napriklad od legendarnych Spartanov z bitky o Thermopyl. Ale divakom, ktorym vadia neustale vlajuce americke vlajky v USA filmoch budu najskôr vadit aj Cinske vlajky v Assembly. Ich problem. Ja som spokojny a nenapada ma nic, co by som na filme vylepsil. 8/10. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Pes pohryzie človeka iba vtedy, keď vycíti, že sa ho bojí. A tak je to i s guľkami. Ak máš z nich strach, dostanú ťa. " Vizuálne orgie, predčiace i Ryana nás zavedú do občianskej vojny v Číne po " druhej svetovej ", keď po Japonskej okupácii hrozila okupácia novej svetovej veľmoci ( dodnes nedávajúcej pokoj ). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)

Reklama

Reklama