Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická komedie o lásce, sexu a nedorozumění. Nejdřív je láska, potom manželství a nakonec terapie. Ira Black (Chris Messina Vicky Cristina Barcelona), chytrý neurotický žid se spoustou problémů na jedné straně a Abby Willoughby (Jennifer Westfeldt), volnomyšlenkářka, pracující ve fitness centru na straně druhé. Když se tito dva potkají, stane se nemožné: zamilují se a rozhodnou se, že se vezmou. Společný život jim dokonce klape, ale až do chvíle, kdy Ira zjistí že Abby je již rozvedená... a to hned dvakrát! Následuje série neočekávaných zvratů. (Blue Sky Film)

(více)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ke koupi DVD mě nalákala informace z obalu, která přirovnávala film k romantické komedii Když Harry potkal Sally. Což o to, snaha jít ve stopách úspěšného romantického filmu se nedá zapřít, jenže právě ve srovnání s ním tenhle kousek kulhá na obě nohy. Herecké obsazení není tak hvězdné, ale především není tak funkční, protože oba hlavní představitelé přes dobrou vůli postrádají charisma a zkušenost svých předchůdců. Dialogy, na kterých by měl podobný snímek stát, nejsou tak dobře napsané, takže se většinou není čemu smát a pokud je, tak je to už stokrát viděná záležitost. K nejúspěšnějším scénám patří např. situace, kdy bývalá milenka a současná manželka nevědomky hovoří o témž muži. No neviděli jste to už někde? Navíc, protože dialogy nejsou tak dobře napsané, nejsou ani nadčasové, je to zkrátka jen jednohubka. Zároveň tu chybí hodně důležitý prvek pro úspěch romantického filmu, tedy schopnost ztotožnění a sympatie s hlavními hrdiny. Chris Messina se snaží vytvořit karikaturu neurotického intelektuálního Žida, ale ve srovnání s takovým Woody Allenem mu nesahá ani po kotníky, no a Jennifer Westfeld má sice představovat svobodomyslnou dívku, ale ta její empatie a hyperaktivita vyvolává dojem poněkud decentnější Terezy Pergnerové z ESA, přičemž chvilkama to vypadá, že se sjíždí pervitinem a chvilkama extází. Nezbytná míra stylizované nadsázky je špatně odhadnutá, když se dva spolu sejdou, po příjemném rozhovoru spolu vyspí a poté dojdou k názoru, že by bylo senzační se vzít, je to spíš námět pro ztřeštěnou komedii a nikoliv pro reálně se tvářící lovestory. Celkový dojem: 50 %. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Prijemna a velmi vtipna romanticka komedie, jez je jeste newyorkstejsi a neurotictejsi (tolik psychiatru!) nez Woody Allen a Larry David dohromady. Neni pak nahodou, ze se tu objevi i samotny Jason Alexander a vubec cele herecke obsazeni je na jednicku. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru to bylo příjemné koukání v podzimním večeru. Ovšem někde byl scénář a dialogy docela přetažené za vlasy. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Boha jeho, to byla pičovina.... tady je sice komentářů pár, ale vesměs kladné. Mně to teda přišlo jako veliká kravina, svatba - rozvod - svatba - já ani nevím, jestli další rozvod, skoro každý jebe se skoro každým, od sebe, k sobě, od sebe k sobě, celý film charakterizují dialogy jak pro dementy.... jednomu se z toho až točí hlava. Dobře to funguje snad jen jako "sňatková antikoncepce". ()

VeraF 

všechny recenze uživatele

Film mne velice mile překvapil, pustila jsem si ho bez většího očekávání prostě proto, že jsem někdy předloni to DVD levně koupila a teď jsem si konečně našla čas se na něj podívat. Narozdíl od mnoha zklamaných autorů komentářů já jsem byla nadšena, nejspíše proto, že mi ušlo, že jde o komedii - to jsem se dozvěděla až zde, po shlédnutí filmu. Pakliže autoři zklamaných komentářů očekávali třeskutou či jinak hollywoodsky typickou komedii, tak pak chápu, že se cítili ošizeni - zde se totiž plácání do stehen opravdu nekoná. Ano, je zde Allenovsky "přepsychoanalytikováno", to bylo úsměvné, jistěže. Ale ta zdánlivě praštěná a komediální myšlenka - uzavřít manželství na pouhých sympatiích - ta mi připadá doopravdy hodná pozoru, neboť takovýho divný svazek má statisticky naprosto stejné šance na přežití jako manželství běžná, tzv. "z lásky". A rovněž je vidno, že i ze stejných důvodů ztroskotává, nikoli z odlišných. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrný film u kterého mě udržela jen postava Abby. Třetí hvězda za jedno opravdu důležité životní moudro, které v tom filmu zazní z úst otce toho děsnýho kreténa, co je tu jako hlavní postav. ()

Reklama

Reklama