Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Milý snímek s výborným Ryanem Goslingem v hlavní roli... Film je plný momentů, kdy se díky Goslingivě kouzelnému pojetí Larse upřímně zasmějete (nepamatuju si, kdy jsem se u filmu smál tolik a tak dlouho) a navíc po skončení filmu nemůžete mít snad jinou než naprosto pozitivní náladu... Minimálně pocitově nízkorozpočtový snímek se skvělým obsazením - pro tyhle filmy mám slabost... Nejde hodnotit jinak než plným počtem... ()

venus 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje bych chtěla podotknout, že Lars není žádný looser. Z omylu vás vyvede hned několik prvních scén. Dokonalé psychologické vykreslení hlavní, ale nejen hlavní, postavy mě zkrátka odzbrojilo. Opravdu jsem od filmu neočekávala tak hluboký zásah do Larsovi (a Biančiny) duše. Psychologická kresba je výjimečná také tím, že si jednoduše nebere do hledáčku žádného psychopata, ale "jen" osamělého člověka s nedostatkem lásky. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ve kterym hraje hlavní roli real doll (nikoliv nafukovací panna, jak se píše v ofic. textu distributora), jsem čekal nějakou totálně ujetou komedii. Místo toho jsem dostal takový podivný drama o tom, že i k sexuální pomůcce si dokáže celý město najít nějaký sympatie. A tim nemyslim, že by jí snad celý město používalo k tomu, k čemu je taková real doll určená :-) Zkrátka jeden pošuk žije se svou šukací pannou Biancou celkem obyčejnej život a všichni okolo to berou naprosto v pohodě, jak kdyby žil s normální ženskou. Nápad je to zajímavej, ale sedělo by mi to prostě víc do nějaký ujetý komedie např. s Willem Ferrellem v hlavní roli. Tohle je takový napůl drama, napůl reklama na real doll a občas něco málo pro zasmání... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podivný filmy s podivnými hrdiny a podivným příběhem mám rád avšak v tomto případě jsem se neuvěřitelně nudil. Nápad je rozhodně zajímavý a Ryan Gosling je docela přesvědčivý ale přišlo mi, že se dalo z filmu vyždímat více. Takhle prostě jen vidíme hlavního hrdinu, který představuje svému okolí svojí novou "přítelkyni" a přitom všichni vedou nezáživné konverzace. A reakce okolí na Larsovu přítelkyni mi taky přišlo trochu ulítlé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se odhodlávala k napsání tohoto komentáře. Tenhle film nemá zdaleka tak vysoké hodnocení, jak bych si myslela i s tím vědomím, že vkus lidí je různý. Takže do toho vsupuji s tím, že hodně lidí se mnou nebude souhlasit. Právě proto jsem hodnocení oddalovala, chtěla jsem si srovnat argumenty k obhajobě jednoho z nejlepších filmů posledních let. ///// Takže kauza komedie a poznámky, že jste se zasmáli jen velmi málo. A od kdy skáčete na špek distriburům a jejich zaškatulkováním? Komedie to je, ale ne ve stylu "za břicho se popadám". Spíš takový ten český styl hořkosmutného smání. Jak už tak život bývá, záleží z jakého úhlu se na něj díváš. ///// Kauza: Lars je či není blázen? Podle mě to není důležité. Prostě se dostal do situace, kterou řešil neobvykle. Muž, kterého bolí doteky a najednou ho začne přitahovat dívka z práce, což se bez doteků neobejde. Takže si najde živou - neživou přítelkyni, která je prostředník mezi ním a "normálně" fungující společností.////// A proč ho bolí doteky? Možná se ho jeho otec nešťastný smrtí ženy, nikdy nedotknul. ////// Tohle je příběh o naději, ve kterou už člověk nedoufá, ale ona tam pořád je. Příběh o tom, jak každý může sebrat odvahu a otevře tu svoji Pandořinu skřínku. Děsíme se, co v ní všechno může být za hrůzy, ale ty už jsou puštěné ze řetězu. //// A tuhle mistrovskou věc prodávají za 29 kč v Levných knihách, zatímco spousta kravin běží v kińech za 160 .......P. S. Po dost dlouhé době od prvního hodnocení - pořád Larse považuji za výjimečně dobrý film. Seversky laděný počasím, vzhledem městečka i jménem hlavního hrdiny. Severské drama, kde pod studeným obalem pulsují prudké vášně občas vybuchující navenek jako islandské sopky. _____________ Nevadí mi vůbec téměř bezproblémové přijetí Biancy celým městečkem. Je to malé společenství lidí, kteří spolu žijí semknutě v drsných podmínkách. Přestože neobývají iglů a neloví pod ledem tuleně, tak tmavé a studené klima působí drsně a tísnivě, i když má člověk všechny technické vymoženosti. Takže jsou to lidi, kteří podají druhému pomocnou ruku, protože vědí, že příště ji možná budou potřebovat oni sami. __________________________ Tak to je první, racionalizující vysvětlení. To druhé je: je to film! A v rámci logiky, kterou si každý film nastavuje vlastní, ta larsovská funguje. To je stejné, jako kdyby se diváci bouřili, když se v Život je krásný složí na krachujícího George Baileyho celé město, nebo když ožijí dinosauři z kapky jantaru, nebo když Oldřich Nový uvěří na Krásku v modrém vystupující z obrazu, nebo když se v konci Snídaňového klubu dají dohromady dost nepředstavitelné páry..... Bianca je prostě pro Larse citovou náhražkou, jejímž prostřednictvím se učí komunikovat s ostatními a lidé z městečka zase prostřednictvím Biancy komunikují s Larsem. /1. 3. 12. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)
  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama