Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

ad 

všechny recenze uživatele

První záběr je opravdu neobyčejný, stylový, a dechberoucí...De Palma si s ním musel zase pořádně vyhrát. Škoda, že zbytek filmu už tak zajímavý není. De Palma sice pořád dělá co může, ale jedná se spíš o formální manýrismus. Ale pořád je to to nejzajímavější na celém filmu, protože scénář je neskutečně stupidní (kdo je v ději kdo zjistí pozorný divák už po přečtení anotace), herci nezajímaví, napětí po prvním záběru už jen upadá, atd. Prostě vrchol filmu přichází s prvním střihem... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektiv Rick Santoro se umí mezi světem dobra a zla orientovat natolik, že špinavé peníze si cestu do jeho čistých kapes vždycky nějak najdou. Na boxerském zápase, na kterém padl po atentátníkově ráně o dvě sedadla vlevo od něj sedící ministr obrany USA, se v Rickovi probudil starý policejní instinkt. Začal si vybavovat drobné detajly, které během zápasu mimoděk zaznamenal a brzy zjistil, že se stal svědkem smradlavé hry, vedle níž je braní úplatků celkem voňavou záležitostí. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Říkám si, že je tohle můj tak nějak náhodně vybraný film z 90. let, který mi unikal a on mi sedl jak ulitý. Hned ze začátku musím říci, že je toto přímo brilantní práce režiséra a ostatních tvůrců tohoto skvostu, který se zpočátku jeví trochu zvláštním pojetím a hlavním hereckým duem, ale poté už jen blaženě zírám a užívám si každou minutu snímku. Až na urychlený konec se tomu snad nedá nic výrazného vytknout. Nicolas Cage tu má výbornou roli – v té době bylo jeho herectví snad na vrcholu. Paradoxem u téhle záležitosti je skutečnost, že mi úvodní cca desetiminutovka připadala strašně zbrklá a s podáním Nicolase šílená. I jsem si říkal, jestli mi zde jeho bláznivá role sedne, ale pak jsem předčasné chmury zahnal a jeho úlohu si vyloženě užíval. Postupem času jsem naprosto spolkl s navijákem jeho detektivní schopnosti, zápal pro jeho práci a inteligenci. A abych furt nechválil Nicolase, tak další můj velký oblíbenec Gary Sinise se zde opět předvedl jak se sluší a patří – prostě další role, která mu padla jak na míru. Ty jeho chladné, ostré pohledy a především to jeho osobité charisma. Zhruba v polovině snímku tu máme velmi solidní pointu, kterou jsem téměř neuhádl. Nechci to moc okecávat, ale i ta detektivní linie je zde zajímavá a skvěle natočená. Jednotlivé scény z úvodního atentátu (střílení) se zde ve filmu víckrát protne a naštěstí vše dává logický smysl. I technická stránka filmu je solidní – a tím myslím zejména kameru a všelijaké úhly pohledu, které se v této době jen tak nevidí. Najdou se tu tedy asi tak 2 scény se slabšími efekty, ale to odpouštím. V závěrečném odhalení jedné postavy, která se stala víceméně zápornou jsem málem nedýchal. Proto mě trochu mrzel urychlený závěr, který mi ale i tak sedl. Stejně tak jako dobrá hudba, která se s atmosférou krásně doplňovala. Ostatní herci bez problému. Mohl bych pokračovat do nekonečna. Chápu, že ne každého to pohltí tak jako mě, ale já si nemohu pomoci, kriminálky mám rád a ještě s tímto netradičním až originálním pojetím. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

De Palma je zručný režisér, ale ani on nedokáže vytěžit z hodně průměrného scénáře snímek hodný zapamatování. Přesto stojí za to film vidět, protože režie je vynikající a herecké výkony též na velmi vysoké úrovni. Přidejte si hvězdičku, pokud narozdíl ode mne neodhalite "kde je zakopaný pes" už po třiceti minutách... to otráví! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stačí první dvě minuty filmu a hned pochopíte, proč se Cageovo herectví někdy označuje jako šílené. Nicolas střídá polohy s ladností Roberta Rosenberga, ale přesto se mu nedaří zakrýt spíše béčkový scénář. Avšak výborná režie zvládá vybudovat překvapivě napínavou atmosféru, takže film má rázem jiný feeling. Řekl bych, že Hadí oči po všech stránkách ztělesňují svou dobu, povětšinou v tom lepším slova smyslu... 7/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Rick (Nicolas Cage) dostane zkrvavenou 100dolarovou bankovku, dá si jí do vnitřní kapsy saka. Poté ji však vytáhne z levé vnější kapsy saka. (Caaslav)
  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • Úvodní boxerský zápas parafrázuje odvetu Liston vs Ali, který je znám pro tzv. phantom punch (úder, který ve skutečnosti nezasáhl cíl), jenž je doslova citován Nicolasem Cagem ve filmu. Phantom Punch je také stejnojmenný životopisný film o Sonny Listonovi. (Eldrick)

Reklama

Reklama