Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto nesmrtelného příběhu se odehrává v druhé polovině 19. století a vypráví o nešťastné a tajné lásce mezi Margheritou Gauthierovou a Alfredem Germontim. Dámou s kaméliemi je Margherita, mladá a krásná kurtizána, která se každý večer nechává vidět v divadelní lóži v doprovodu svého milovníka. Vždy je ozdobena bílými kaméliemi, jen pětkrát do měsíce kaméliemi červenými. Alfredo, mladý, čestný, ale nepříliš majetný muž, se do ní zamiluje a ona jeho lásku opětuje. Rozdíl v sociálním postavení a vliv okolí donutí Margheritu přerušit vztah a vrátit se k bohatému milenci, hraběti Primolimu. Když se s ní zdrcený Alfredo po čase setká, urazí ji a obviní z kuplířství. zadlužená a vážně nemocná Margherita nakonec umírá v Alfredově náručí, kterému se zoufalý otec přiznal k tlaku, který na Margheritu vyvinul. (KaB Music)

(více)

Recenze (6)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na adaptaci a provedené změny vcelku zdařilé dílko, v němž hlavní tíhu nese literární předloha. Rutina, která vévodí v režii, scénáři i hereckých výkonech, celkovému dojmu sice neškodí, ale ani výrazně neprospívá. V italském prostředí poněkud dost ruší francouzské jméno hlavní postavy, byť je je patrná snaha tuto nepravděpodobnost vyvážit čerstvou pařížskou zkušeností hlavní mužské postavy. (V českém prostředí značně bizarně působí přípitek na zdraví císaře Francesca Giuseppa; český ekvivalent působí v této relaci velmi odlehlým dojmem). ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Adaptace přenášející reálie Paříže Dumasovy předlohy do budoucí severní Itálie před sjednocením. Markétin ctitel je tedy tajným revolucionářem a milovníkem Verdiho oper. Nicméně zpracování hodně bez švihu a nápadu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařila miniserie, ve které hlavní úlohu sehrála FRANCISCA NERI (a nikoliv Linda Batista, jak uvádí portál). To zaprvé. Za druhé mi lezl na nervy umělý zub (jednička vlevo nahoře), který měl jinou barvu než ostatní zuby herečky a navíc se ještě leskl. Takže když se Margaritta zasmála a to činila často, tak mi přitahovaly oči nikoliv krásné šaty nebo odvážný dekolt, ale svítící zub. Víte, že to dost rušilo ? Jinak ale jsem se s láskou podivala na MATHIEU CARRIÉRE, který hral hraběte a vydržovatele krásné kurtizány a s noblesou jemu vlastní mi naznačil, že už je mu 61 let. Neuvěřitelné ! Tento fešácký typ francouzského filmu již přestal hrát playboye ! Nu což, věk nešetří ani hvězdy ! Ještě k filmu : romantické vyprávění, ke kterému se lze časem vrátit. ()

savage3303 

všechny recenze uživatele

Príbeh lásky typický na takú dobu. Kvalita filmu je dosť slabá ale herci si myslím, že zahrali solidne. Hlavná herečka bola na pohľad pekná a to iba pridalo filmu. 2*. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Kdesi ve Špagetové zemi žil si spokojeně jeden scénárista. Zde u filmu sice není uveden jménem, záhy vám však bude jasné proč. Náš hrdina, říkejme mu třeba Mário, si sice skoro nic o knižní předloze nepamatoval, ale zas potřeboval prašule na další mochomůrky. A tak v deliriu vypotil... tohle. A co si nepamatoval, to si vymyslel. Takže tu máme přihlouplýho manekýna, jehož hluboký charakter sestává z klasickýho xichtu fešáka. Dále nijak přehnaně hezkou pipku, hloubku jejíhož charakteru rámcuje opakovaně předvedená ucházející nahá hruď. A konečně celá telenovela, ne nepodobná seriálu Incantesimo (oh mio dio!), je plácnutá do italského Milána. A aby toho nebylo málo, scénář se našemu Máriovi popletl s nějakou prvoplánovou revoluční komédií, se kterou si jinak doma utírá zadní ústa. Dobovou atmosféru pak zaručeně navodí detaily jako když dáma svou společnici nazve "super kámoškou". Jako to, že se autor scénáře nedrží vynikající předlohy, to bych omluvil uměleckou licencí. Ale za to, jaký trapný povrchní karikatury udělali z postav, jak vykostili a naprosto zabili podstatu a naroubovali tam nějaký revolucionáře a kupu keců, za to by scenárista Mário i režisér zasloužili míchaný vajíčka a osmažit párek! ... jdu si pustit Love Story! ()

Reklama

Reklama