Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Veronika (J. Šulcová) je krásná, ale říká se o ní, že se neumí chovat ve vznešené společnosti. Pravá podstata věci je ale jinde. Veronika je prostě upřímná a říká bez obalu, co si myslí. S výchovou dcery se ale tatínek král (I. Racek) nehodlá trápit, Veroniku se prostě rozhodne provdat. U příležitosti jejích osmnáctých narozenin se koná ples a ona si má vybrat ženicha. Kdo je ale ten poněkud legrační Tomáš (J. Abrhám), který princeznu zaujme, a bude jeho vzhled na překážku lásce, která se mezi mladými lidmi začíná rodit? (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jo, když z ošklivého prince se stane krásný tím, že se učeše a umyje ty namalované pihy, to má pak princezna celkem snadné. A protože jsme v 70. letech, tak zásadní roli tu má prostý lid - proto se král i princezna svěřují zásadně jen chůvě a proto závěr patří nikoli šťastné dvojici, ale mladému a v pohádce úplně zbytečnému švíckovi. ()

mischa 

všechny recenze uživatele

No nevím, tahle pohádka mohla trvat klidně o půl hodiny míň. Plejáda vynikajících herců a pohádka bez nápadů, bez sebemenší zápletky, bez vysvětlení proč je ten třetí najednou krasavec... atd. atd. Dávám hvězdičku jen za krásnou princeznu. Šulcová v té době svou krásou zářila v každém díle, i v těch nepovedených ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Moc krásně zahraná pohádka. Jasná ukázka toho, že výborní herci dokážou i s průměrným scénářem, malou výpravou a cenzurou za patami udělat zázraky. Princezna krásná, leč ne nejchytřejší, princové jak z enciklopedie pro prince. Jeden kňučna poeta, druhý silný buran, třetí chytrý šereda s tak sexy hlasem, až člověka napadají nepohádkové myšlenky. Jedna z mých nejoblíbenějších již od plenek. Po letech je velmi zábavné si připomenout, jak začínali herci jako Roman Skamene atd. Naprosto excelentní byla první dvorní dáma Marie Dokoupilová, tak krásná, elegantní a diplomatická, že by se od ní i dnes mohli učit všichni politici. Když jsem tuto pohádku pustila vlastním dětem, moc se jim líbila, až na to, že je černobílá, to jim vadilo. Mně ani po letech ne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je skandál !!" ;) Leda tak skandální hype.. Absolutně nepochopená předloha, podivné přehrávačky a dramaturgický průser.. Od Jordánové tohle neberu, protože ta holka vážně uměla, což potvrzuje zde závěrečnou hravou titulkovou sekvencí, jakkoli i ta v souvislostech zcela mimo mísu.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, tahle zapomenutá pohádka. V podstatě je to romantický příběh o hledání vnitřní krásy ve spojení s láskou, moudré to zamyšlení nad tím, jakou roli vlastně hraje vzhled. Jana Šulcová s Josefem Abrhámem jsou okouzlující filmový pár a moc se mi líbila dvorní dáma Marie Drahokoupilová, nádherná intrikánka. Pěkné, moc pěkné, spokojenost. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se mimo jiné v Průhonickém parku. (Miggi90)
  • Podle pohádky vznikla v roce 1978 i stejnojmenná rozhlasová inscenace. Režisérem byl Jan Berger a hlavní roli ztvárnil Petr Svodoba. (Přemek)

Reklama

Reklama