Reklama

Reklama

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Rok 2100, Měsíc. Doktor Amami je vědec, který se zabývá hledáním nových druhů energie. Na jeden pokus vezme svou dceru Kurau. Během pokusu dojde k nečekané nehodě, která má za následek, že Kurau se rozprskne v záblesku světla. Záhy se však zase poskládá...Problém ale je, že Kurau už náhle není Kurau, její tělo obývá jiná bytost, Rynax, která sama je tou událostí překvapena. Bude se muset naučit žít ve světě lidí a doktor Amami se vyrovnat se ztrátou. Nebo se pokusí vrátit mysli vládu nad jejím tělem? Hodnocení - Seriál obsahuje značné množství sentimentu, snaha dojmout k slzám je přítomná prakticky v každém druhém díle. A je to snaha, která často není korunována ani maličkým úspěchem (někdy naštěstí ano). Je to škoda, protože v seriálu se vyskytuje pár z psychologického hlediska dobře napsaných postav. Příběh sám není příliš zajímavý. Navíc se ani nedozvíme nic pořádného o podstatě Rynax. Sice chápu, že autoři se spíše snažili říci něco o lidech, ale odpustil bych jim to je tehdy, kdyby se jim v této snaze výjimečně dařilo. Nedařilo. Akční scény v sobě mají málo napětí. Když to shrnu - Kurau mě neohromila ani technickým zpracováním, ani propracovaným příběhem, potěšily některé postavy (Ayaka Steiger, Wong, trochu Kurau), ale nepotěšila přemíra sentimentu. Lepší ***. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Seriál už jsem trochu pozapomněla, ale vím, že se mi líbilo, jak příběh příjemně plynul dopředu bez fillerových dílů a tedy i hluchých míst, postavy mi byly sympatické, takže dám klidně čtyři. Ano, hlavní hrdinky celý seriál utíkají a cestou řeší svoje problémy, takže nic zvlášť originálního, ale ta kupodivu poklidná atmosféra seriálu se mi vážně líbila. ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Kurau, mě osobně trošku zklamalo. Přestože je námět ohraný, některé aspekty (například nová „energie“ což je vlastně jiná bytost, forma života vtělená do člověka a konfrontována s jeho lidskou pamětí a duší-v podstatě rozdvojená osobnost) měly potenciál udělat z toho něco lepšího než jen průměr. Bohužel se tvůrci nedokázali oprostit od klasického „run baby, run“ efektu. Přestože je anime katalogizováno jako psychologické, těchto prvků je zde málo, nebo nejsou rozvinuty natolik, aby se do této kategorie zařadit dalo. Zajímavé charaktery byly spíše ty vedlejší – doktor Amami a jeho vnitřní démoni, Ayaka se svou minulostí, Frank a Kleine Zaksman, Saito. Navíc se v anime vyskytuje několik těžkých nelogických souvislostí, které nejdou přehlédnout. Animace průměrná a hudební doprovod, krom pár vyjímek, taktéž. Celkem 24 epizod sice neurazí, ale osobně bych uvítal redukci na cca 18-20 dílů. Celkové hodnocení: 5,5/10. ()

Reklama

Reklama