Reklama

Reklama

300 Sparťanů

(TV film)
  • Česko 300: Poslední vzdor (více)

Obsahy(1)

Na vrcholu řecko-perských válek vedl král Persie Xerxes největší armádu, jaká kdy byla sestavena po dobu dobývání Řecka. Leonidas - spartský král, spolu se třemi stovkami bojovníků a několika tisíci Řeků čekal na jeho vojska, která čítala přes 300 tisíc mužů, v úžině u Thermopyl. Sparťané a jejich spojenci čekali na svého nepřítele v úzkém průsmyku sedm dní a nocí. Těžce vyzbrojená perská armáda nebyla schopna na tak malém prostoru vůbec manévrovat. Sparťané a jejich spojenci bojovali, dokud nebyl poslední nepřítel mrtvý. Hrdinství těch, kteří bojovali a nakonec zemřeli, pomohlo určit směr západní civilizace a dalo řeckým městským státům čas sestavit armádu schopnou vzdorovat Peršanům. Jejich taktika je dodnes vyučována na vojenských akademiích po celém světě. Je uváděna jako dokonalý příklad správně zvolené strategie, která zabezpečila vítězství nad nesrovnatelně silnějším protivníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Zackk 

všechny recenze uživatele

tohle je typický americký dokument, furt jen dokola opakujou různé informace - nepříliš dobrý dokument ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Trochu na efekt ale napriek tomu dosť faktov, ktoré zaujmú rozprávači sa ale nevyhnú aj vlastným úsudkom lebo veľa faktov historici len hádajú. CGI nič moc hrané scény na úrovni obstojného dokumentu názorné schémy prehľadné a dobre vysvetlené. Pozor je to v dvoch častiach videné na Spectre. ()

noxi600 

všechny recenze uživatele

Amíci se pletou všude, kde mohou. Jejich stylizace je pro mne odrazující. Přes to jsem zatnul zuby a ze zajímavosti film shlédl. Překvapil mě rozsahem děje, pokud to srovnám s 300 a nakonec byl docela zajímavý. ()

Silasik 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dokument...pocta Sparťanom... Muži, ktorí bývate v šírej spartskej krajine, buď vám Peržania spustošia vaše veľké mesto, alebo nad smrťou zaplačú hory v Lakedaimone — kráľa z rodu Hérakla —, keď osud rozhodne inak. Bojovnosť jeho a sila býkov a tigre prekoná, silný bude ako Zeus a vravím vám toto s istotou: Bojovať bude až do konca, zvíťazí, alebo padne. ()

Reklama

Reklama