Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 1

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Recenze (666)

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson je zvláštní ale sympatický režisér a stejné jsou i jeho filmy. Fantastic Mr. Fox je prostě nepopsatelný. Ten divně příjemný pocit je podobný, jako jsem měl u "Život pod vodou" od téhož tvůrce. Příběh je a není důležitý, postavy i dialogy jsou často divné, zpracování je schválně trošku mimo a celkově si člověk často říká WTF?!. Lyšák na mě sice zapůsobil o něco míň než podmořské dobrodružství, určitě s k němu ale za čas vrátím. ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

Mr. Fox: Honey, I'm seven non-fox years old. My father died at seven and a half. I don't want to live in a hole anymore. I'm going to do something about it. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu hodně zvláštní. Po nějaké (delší) době jsem si na ní konečně zvykla a stejně tak i na trochu podivný (ale ne neobvyklý) příběh, nebo možná jeho podání. Nakonec se z toho vyklubal úsměvný animák, taková ta pohádka spíš pro dospělé. Nejsem si totiž jistá, jestli by děti dokázali ocenit tak trochu svéráznou podobu snímku. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy jsem naposledy dal animáku 5*. Ale tady si za tím stojím. Ta kouzelná oldschoolová animace, vynikající dabing (Clooney, Streep, Murray, Dafoe, Brody!) a vtipný příběh mě prostě očarovaly... ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Aké nádherné stvorenia sú tie líšky! Anderson vytvoril príjemný a roztomilý film, do ktorého zakomponoval svoje originálne nápady, výbornú hudbu Alexandrea Desplata a osobitý zmysel pre humor. Najväčšou prednosťou tohto dielka je to, že má obrovské srdce (scéna s vlkom je jednoducho krásna). Ústredná myšlienka by mohla byť mottom Wesovho životopisu. Byť iný, neznamená byť slabý alebo menejcenný. Byť iný, v podstate môže znamenať fantastický. Záleží od uhla pohľadu. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Mr. Fox je jasným dôkazom, že za dobrým animákom nemusí stáť jedna z tých naj. spoločností tejto filmovej brandže. Pod režisérskou taktovkou Wesa Andersona sa dokopy dala skvelá skupina hercov, ktorá dala filmový dych knižke Roalda Dahla. Príbeh zo začiatku mi prišiel detský až naivný. Ale to len po prvý prípad, kedy líška resp. dve Mr. Fox a jeho pani sa vydajú na lov. Síce animačne to nie je tak okázalé a vizuálne brutálne, zato oveľa ľudskejšie. Príbeh sa mení a ja som mal pocit, že sledujem normálny film v kreslenom prevedení. Dobrá oddychovka a jedna z tých rozprávok, kde sa našťastie nespieva. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl. Skvělá animace, děj, charaktery všech postav, i jejich dabéři (v eng). Originalita, která z toho tryská mě vážně bavila, zejména nezvyklá animace. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na věku, každý si přijde na své. Anderson využil přírodní vlastnosti zvířat a narouboval je na bajku o lidech. Animace skvělá, čím více shlédnutí, tím lepší zážitek. Dabing zdařilý, čmuďajs. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"If what I see is happening is happening, it better not be."     Originálne pojatá, do značnej miery uletená, ale pritom pomerne zábavná záležitosť. Spočiatku som síce na to pozeral s dosť silnými rozpakmi, postupne si ma to ale získalo tou svojou zvláštnou atmosférou (hlavne v lepšej druhej polovici). Páčili sa mi tie vtipné narážky na počítačové hry. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velké množství hereckých hvězd, překvapivě průměrný příběh, který je jen dalším z řady animáků, u kterých nějak nevím, komu jsou vlastně určeny. "Vačičí ftípky" byly skvělé, ale jinak celkem standard, jenže možná je to i tím, že příliš nemiluji antropomorfní zvířata. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Miluji Andersonův osobitý rukopis a jeho vize ve zpracování filmu. Fantastic Mr. Fox už tak výjimečný svou animací (zvládnuto s přehledem i za absence H. Selicka, který byl nucen projekt opustit) a trefné, vydařené reakce vystupujících byly nepřehlednutelné -> Kylieho výpadky z reality, účinek uspávacích borůvek, Foxův "vyzubený" úsměv... scény, které jsou nad míru k popukání. Výběr hl. rolí byl dalším pohonem stejně jako výtečná hudba. FMF je svým způsobem asi nejodlehčenější Andersonův snímek (nejen animovaným zpracováním - ani bych si to nedokázala představit jinak), u kterého je ono sebepoznání a prozření nejméně signifikantní, ale přesto nalezitelné. Výborná scénka v supermarketu, kdy pan Fox pronáší proslov a připíjí si s ostatními krabičkou jablečného džusu. Dokonalé. Let's see some hustle... ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

No, tak to tedy byla jízda. Naprosto perfektní animák, perfektní námět, vtipné charaktery. Já nemám, co bych vytknul. Délka je optimální, skvěle jsem se bavil. Mohu jen vřele doporučit! (Stop Motion animace je magická. Zamiloval jsem se!) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Co fantastické, geniální!!! Neobyčejně vtipné, cool, tahle přepadovka v rukou lišáka a vačice mne víc než jen bavila. Neskutečné hlášky, nezvyklá animace, od které jsem nemohla odtrnout oči, svižné vyprávění, kterému pomohlo rozdělení do několika kapitol, a dokonce i s dabingem to bylo skvělé. Dlouho jsem si k panu Foxovi nemohla najít cestu, postery vypadaly až odpudivě, ale stačilo pár minut a propadla jsem. Skvělý balanc pro děti a dospělé. Je jich jak šafránu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Na dnešnú dobu zaujímavé spracovanie, vcelku trefný a chytľavý inteligentný humor, no to je pre mňa asi všetko. Čím film ďalej pokračoval, tým sa z neho dostavovala únava a nuda. Skrátka na začiatok oživil, potom už ale stratil pre mňa čaro. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zvláštní to pohádka od ještě zvláštnějšího režiséra, příběh samotný není špatný, to jak jej režisér uchopil a zpracoval už je druhá věc, je to originální, ale zároveň na jiné, ve vlastním světě. Co se povedlo je animace. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama