Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 1

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Recenze (666)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Prvych 60 minut je genialnych, potom vsak uz film straca dych a vchadza do vod klise. Netradicna animacia je len prinosom, obzvlast pri niektorych scenach ako jedenie, ci chapavy pohlad :) Som rad ze som film nevidel s dabingom. lebo hlas Cloonyho sadol lisiakovi dokonalo. ()

coinneach 

všechny recenze uživatele

Je to jiné! A je to báječné! Ano. Fantastický pan Lišák boduje především svým půvabným humorem, netradičním ztvárněním a nejedním překvapením, kterých se během necelé hodiny a půl dočkáme překvapivě hodně. Příběh Lišáka, jehož koníčkem a drogou zároveň jsou krádeže slepic , okouzlí už jen tím, jak se liší od ostatní americké animované tvorby. Wes Anderson nám v podstatě předkládá dětský příběh o tom, jak se zlí farmáři mstí milému lišákovi, to, co příběh činí pastvou pro oči dospělých, je pak způsob vyprávění, jež samotné je navíc prošpikováno neotřelými vtipy, a přestože se, troufám napsat, jedná svým pojetím o artový animák, tak humor je zde takřka lidový a pokud mu podlehnete, můžete si jej doslova zamilovat. Kouzlo tkví především ve skutečnosti, že i přes svou dospělost v sobě skrývá hašteřivost dětských her. Sečteno a podtrženo krásné tři hvězdičky, ale za nádhernou scénu s vlkem, která svým způsobem vůbec nepasuje do koncepce snímku a přitom se pomalu stává vlajkovou lodí Lišákových patálií, se hodí přihodit něco navrch. 80 % ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Pan Lišák je jedno velké dobrodružství s bohatým dějem, který má spád a ve filmu se pořád něco děje, a proto nám snímek uteče neuvěřitelně rychle. Pan Lišák vymýšlí, plánuje geniální plány, které nakonec vykoná a vyhlásí si sám válku, protože vykradl tři místní farmáře, kteří mu to určitě nehodlají odpustit! A jak to Lišák zamotal, tak to zase rozmotá do zdárného konce. Doopravdy doporučuji pro celou rodinu, ale v anglickém znění s vynikajícím dabingem G. Clooneyho a M. Streepové! Hlavně Clooney dodal své postavě něco navíc, vývoj jeho role sledujeme napjatě celý film, nelze nic než si užít tento animovaný snímek! ()

Terka_127 

všechny recenze uživatele

Fantastická podívaná o fantastickém lišákovi je krásná pohádka o zvířátku, které každý farmář nemá rád. Pana Lišáka si ale musí zamilovat všichni, i když se zprvu vzpírá. Dnes už méně častá zato ale stálé oblíbená loutková animace dokáže chytit nejednoho fanouška animace. Zde je loutková animace tak jednoduchá, že je to až úžasné. Humor, ne pro každého diváka, snímek působí spíše náročně, ale mě si získal hned úvodní honičkou, kdy Lišák se svou družkou uloupí pár slepic. Jednoduchý příběh vyprávějící o životě jedné lišky, jako každý tvor, i liška musí uživit svou rodinu a zůstat přitom naživu, proto se rozhodne přestat dělat to, co tak miluje a věnovat se nudné práci, pudy divokého zvířete jsou ale silnější, a tak se stane to, co lidmi nenáviděnému zvířeti je předurčeno. Honička může začít. Ať žije loutková animace a dál pokračuje, její fanoušci na to totiž čekají. ()

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl poprvé ukázky z tohoto filmu, ještě než měl premiéru, musím se přiznat, že jsem z toho měl popravdě docela obavy. Především se mi moc nelíbil způsob animace a postavy mi přišly tak trochu jako vycpané lišky. Ale když jsem film viděl celý, tak se mi to moc líbilo a už se chystám, že se na něj v nejbližší době podívám znovu. Postavy, a obzvláště některé z nich, jsou totiž velice okouzlující a roztomilé. Co se musí vyzdvihnout je i velmi elegantní humor a nakonec i ona tradiční loutková animace, která vskutku zasluhuje uznání. Malým dětem bych to asi moc nedoporučoval, jelikož ne vše mohou pochopit, ale pokud se chcete pobavit vy, je tento snímek jasnou volbou! ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Se všemi těmi, kteří tu píšou o originalitě tohohle animáku nemůžu než souhlasit, ale nemůžu bohužel říct, že by mi ta jeho originalita tak úplně sedla. Nebo přesněji - nesedla mi. Ten příběh je jako celek kouzelný (aby ne, když je to od Roalda Dahla), ale ta prapodivná střídavá rychlost animace se mi nelíbila a stejně tak některé jednotlivé scény a dějové kličky. Škoda, protože třeba dabing je také povedený, žejo Georgi. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knižní předlohu nečetl, netuším, kde končí Dahl a začíná Anderson. Zní to spíš jako Anderson. Neotřelý humor pramenící z úsečných dialogů divoké zvěře, sápající se po odrostlejším divákovi a mísící se s melancholickými pasážemi, nostalgickým hudebním motivem a vytříbeným výtvarným zpracováním je všudypřítomný. Celek jako takový nemá minimálně mezi animovanou tvorbou obdoby. České znění je pak pouze onou pověstnou třešničkou. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson ve svém animáku mistrně převrací morální hodnoty. Hrdinovi příběhu panu Lišákovi se daří úspěšně vytunelovat (a to doslova) tři místní podnikatele. No a co, že je po tomto činu stavěn do role klaďase? Vždyť on za ty podvody nemůže, mazané lišáctví má nejen ve jméně, ale také v povaze. A firmy sytící svůj blahobyt parazitováním na svém okolí si to přece svým způsobem zaslouží :-) Film je sice o něco chudší na absurdní hlášky a scény jako ostatní dílo tohoto režiséra, za to však má kompaktnější děj a téměř žádná hluchá místa. Ideální k odreagování. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Fantastický animák o krizi středního věku, s hromadou podtextů, referencí a hlášek, ale hlavně klasicky Andersonovským pošahaným, ale brilantně inteligentním humorem. O dokonalosti obsazení oblíbených Andersonovských, i nových herců do dabingu postav ani nemluvě. ()

Don_Salieri 

všechny recenze uživatele

Film sem viděl už několikrát a pořád je užasný. Po dlouhý době opravdu hodně zabavný a originální dílko. Plný skvělých hlášek!!! ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Tyhlety filmy, kdy se celou dobu pohihňáváte a každou chvíli si všimnete nějakýho působivýho detailu, ty já prostě žeru. Roztomilá taškařice. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

O tomto animáku stále nevím, co si pořádně myslet... Nemám ráda, ba přímo nesnáším tento typ animace! Umělé loutky, uměle se pohybující zvířátka, uměle vytvořeno vše... Musím ale uznat, že to mělo svoje kouzlo a po asi 30 minutách mě začal zajímat víc příběh, protože si oči té příšerné animaci přivykly. Určitě trochu lituji i toho, že jsem se na Lišáka dívala s českým dabingem a unikl mi tak hlas Meryl Streep a George Clooneyho, nejsem si ale úplně jistá, že budu chtít tento "filmový zážitek" v dohledné době opakovat s originálním dabingem. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá a originálna rozprávka od úžastného Wesa Andersona. Je to veľmi divné, ale zároveň veľmi milé. Užil som si to maximálne, ako sa len dá. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Pokd jste fanoušky Wese Andersona a viděli jste pouze jeden film, okamžitě vás přepadne touha a zvědavost zjistit, jaké jsou ty další. Po Grandhotelu jsem si ihned vyhledal jeho další počiny a pustil se do nich. Dobře jsem udělal. Andersonův osobitý styl je pro mě něco, na co se strašně hezky kouká, a pomalu vám je i jedno o čem film je, hlavně aby trval co nejdýl a držel si kvalitu. Lišák si jí drží. ()

simi78 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších, nejosobitějších filmů Wese Andersona. Tento film má větší duši než jeho novější filmy, které spíš mají lepší techniku unikátního obrazu kterou Wes ztvořil. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama