Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 2

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Recenze (666)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v lednu 2010) Filmy Wese Andersona mě doposud míjely, i když mám některé z nich dlouho v hledáčku. Na Fantastic Mr. Fox mě nalákala spolupráce Clooneyho a především Meryl Streep, jejíž žádný film, pokud mám tu možnost, prostě nemůžu vynechat. A v neposlední řadě jsem taky byla natěšená na nějaký animovaný film, který není dělán stylem Pixaru a Dreamworks a nevím čeho ještě. Je to příjemný snímek, který nenudí, trošku morbidní pohádka, trošku nutí přemýšlet. Prostě dospělejší animák, což rozhodně není na škodu, ba právě naopak. Sice oproti Up! asi nemá při udělování cen moc šancí, přesto je to příjemná změna. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Lehký úlet do světa animovaného filmu. Film jako takový je pro mě definován nejen pojmem "pohybující se obrázky", ale také přítomností herce, člověka. Nicméně jsem film sledoval s dvouletým vnukem Vaškem, který přitom seděl jako přikovaný. Zřejmě viděl něco takového poprvé, a zřejmě se u to velmi líbilo. Pro mě byly ovšem nejpodnětnější diskuse, které jsme přitom vedli. Dahl nedál, Wes nevez, pro mě to bylo jen obvyklé podbízivé blbnutí o zvířátkách a Petrovských. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Andersonův styl mi prostě a jednoduše nesedí. Párkrát jsem se zasmála, zaujala mě netradiční animace, ale po většinu stopáže jsem spíš jenom kroutila hlavou (v duchu i fyzicky). ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu neskutečná zábava, druhá maličko upadá, přesto ale stále srandovní a vynalézavé. Pro mě vcelku zvláštní animace, nikoliv nezajímavá. Z příběhu je cítit veliká nápaditost, která mě velice zaujala. Čtyři hvězdičky (Viděno: 02.09.2010) ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Knižku jsem samozřejmě doposud nečetl, ale nechce se mi věřit, že by Wes Anderson vytvořil celý svůj trademark na jedné knížce. Protože jinak si nejsem schopný vysvětlit, že partička chlupatých loutek podle velmi známé dětské pohádky na 100% zapadla do universa jeho předešlé tvorby. Fantastický pan Lišák zas jednou potvrdil lidové pořekadlo o lišce podšité. Nice. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Podle úzu "když to můžu vidět několikrát po sobě, dám tomu pět" tomu dávám pět. Slovo fantastický v názvu k tomu filmu neskonale sedí. Animace parádní, vtipy geniální, hudba taky dobrá. Nevím jestli je to pro úplně malé děti, ale já se pobavil. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Takový hodně zvláštní film. Vidíme tady naprosto odlišnou animaci, která ne každému padne do oka. Podle mě si na ni prostě musíte zvyknout. Některé vtípky mi taky nepřišli po chuti. Asi to bude tím, že je to můj první film od Wese Andersona no. S jedinou postavou, se kterou sem se jakž takž dokázal sžít, byl malý Lyšák Ash. Zase se mi líbili dabéři, na každou postavu mi ten hlas dobře seděl. Na druhou stranu hudba mi v tomhle animáku moc neseděla, nevím jestli to typické pro Andersonovy filmy, možná jo. Toť vše. Lepší 3*. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Bylo to velmi lišácké, a poslouchat George Clooneyho s Meryl Streep bych vydržela celé hodiny i poslepu. Roald Dahl je i vo tomto případě zárukou velmi kvalitní podívané, u které forma (nejenom) dokonale reprezentuje obsah. Vřele doporučuji. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Dvaadvacátý polibek od Roalda Dahla.(myslím že velmi blízko předloze a to i díky animaci /Ash byl neskutečnej!!/ ,výborná práce s prostorem,a vůbec celkově podáno tak,že se to i Mistrovi snad líbílo,-a to jsem to zatím viděl jen dab.) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Moje bývalé 2 hvězdičky tu byly mezi mými spřízněnými dušemi jak pěst na oko a tak jsem chtěl dát po 5 letech mému oblíbenému režisérovi s tímto animákem znovu šanci - jestli jsem třeba tehdy neměl svůj den. Jak vidíte, tak se hodnocení mírně zvednulo, ale stejně žádná sláva. Andersonův typický vyprávěčský styl mám rád, ale tady mi to s těmi figurkami nějak nešlo a ani příběh mi moc neříkal. Nejvíc na mě zapůsobila hudební stránka, ale na film je to opravdu málo. Proto znovu už opravdu ne - maximálně soundtrack. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson - jediný režisér, jehož filmy jsou jak kdyby stvořené pro líné odpoledne, jenž si vychutnáte s hrnkem kafíčka v ruce. A jsem rád, že i když to tak po mém posledním výletě do jeho fantazie tolik nevypadalo, dokáže mě dobrák Wes stále nesmírně potěšit. Proslulý nenapodobitelný styl je zde neodolatelný a stylová stop-motion animace ho ještě pozvedává na vyšší úroveň, než obyčejně nabídne. Neodolatelné jsou samozřejmě také barvité roztodivné postavičky namluvené dvorním ansálbem doplněným o další herecké esa a rozhodně to není pouze vizuálem. Do diváků, jak je zvykem, je také pumpována velká dávka kreativních i roztomilých nápadů, jenž stříkají z každé malinkaté scenérie. Celou tuto pečlivě sehranou symbiózu stylu, animace, postav a kreativity snad nelze sledovat jinak, než s obřím úsměvem na tváři a mě osobně do konce titulků nezmizel. Tady se sešlo co mohlo a troufnu si říct, že je to společně s Depeší nejlepší režisérův film. ***** a zase příště u dalšího líného odpoledne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zcela určitě Andresonův divácky nejpřístupnější film.Jak moc sem Andersona proklínal za Život pod vodou,aby si poté šphnul Darjeelingem,tak tímto osobitým "animákem" si to u mě možná definitivně vyžehlil.Fantastic Mr.Fox sice není třeskutě vtipný jako většina soudobých animáků,přesto mu humor nezchazí a člověk se za těch necelých 90 minut příjemně pobaví.Pro ortodoxní Andresonovi fanoušky to ovšem bude lehčí zklamání...80% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

A pak že westerny sou mrtvej žánr...ani hovno. Wes Anderson je zcela jistě jetej člověk, díky pedofilnímu bohu ale takovým tím tvořivým způsobem (jako Lewis Carroll), kterej my konzumenti umění bez ohledu na počty zneuctěných dětí milujem. Clooney by měl dělat děvku přes telefon, protože i od týhle bezocasý lišky by se nechala každá panička vojet. Dafoe si jako v Životě pod vodou střihnul nejlepší vedlejší postavu. Jestli má Morricone trochu narcistický sklony, tak se při poslechu soundtracku musel vystříkat na repráky, nemohlo se mu totiž dostat zajímavějšího odkazu. Fantastic Mr. Fox je určitě mnohem lepší animáč než Up!, pokud někoho zajímá udílení cen. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Animovaný film na několika různých hranách. Černý humor a milý humor, laskavost a melancholie, britsky suchý humor a bláznivina. ať to převracíte jak chcete, pořád není jasné, jak to patří. Ale je to skvělé. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Vše dobré z Wese Andersona povařené tak, aby si pochutnalo co největšímu počtu jedlíků. Je tu něco pro děti i pro dospělé. Trocha smutku, trocha vtipu, trocha napětí. Jako celek to funguje a navíc si to ještě dokáže utahovat ze žánrových postupů. Proč ne? ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem k tomuto filmu napsat něco svého, ale po přečtení Geminiho komentáře nejde už nic navíc dodat. .... HODNOCENÍ: 78% (4*) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

posledne filmy w.andersona boli akokeby malovane, takze fakt, ze konecne jeden malovan natocil neprekvapi. len chudak deti, ktore sa na to omylom dostanu. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Andersonova filmová představivost nemá hranic a přenesla se i do tohoto animáku, který je velice odlišný a zvláštní od hlavního proudu. A je to jen dobře. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama