Reklama

Reklama

Sedm přátel z vysoké školy se potkává na svatbě na pobřeží, kde si dva z nich řeknou své Ano. Svědkyně však měla s ženichem vášnivou aférku... Lila Hayes (Anna Paquin) a Tom McDevon (Josh Duhamel) se poprvé setkali na vysoké. Oba se stali součástí kruhu blízkých přátel, kteří sami sebe nazývali Romantiky. Šest let po ukončení studií chystají Lila s Tomem svatbu a při této příležitosti se všichni Romantici po letech znovu setkávají. Nevěstina spolubydlící z vysoké Laura Rosen (Katie Holmes) jde Lile za svědka. Jenže Laura má před svou kamarádkou tajemství – Laura měla aféru s Tomem v době, kdy už chodil s Lilou. A zdá se, že jejich city stále ještě nevychladly. Ve svatební den tak s přibývajícím alkoholem vylézají kostlivci ze skříní. Lilin bratr Chip (Elijah Wood) se například z nenadání přizná, že mu Laura nedá spát. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (56)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Festivalový filmový počin zabývající se myšlenkou dávných přátelských a milostných vztahů několika bývalých spolužáků a přátel. Dva z nich mají společnou svatbu a ostatní jsou pozváni. Léta se neviděli, a léta byla utajena spousta věcí, které náhle vyplouvají na povrch. Ty citové se nesmějí nechat jen tak být, ty se musí vyřešit. Ale jak, aby jeden druhému neublížil? Příběh tak sleduje události krátce před svatbou. Téměř každý má ve skříni svého kostlivce, kterého by se nejraději zbavil, ale to prostě nejde. Nenásilnou formou je prezentována veškerá životní úskalí dávných přátel, kteří si myslí jak se dobře znají, ale ve skutečnosti je to právě naopak. City dokážou hodně zahýbat osudy, ale na druhou stranu také záleží, jak se k tomu kdo postaví. Skončil příběh šťastně, anebo ne? Ono jak pro koho. Názory mohou být různé, nechť si ho tedy každý udělá sám. Takové je poselství snímku, kdy zapojuje do děje i diváka. Poselství, které zamotá hlavu každému rozumnému divákovi. Režijně dobře zvládnuté a i přes svoji složitost se s tím všichni herci poprali velmi dobře. Tento artový snímek si rozhodně zaslouží ocenění. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Komedie to teda není ani náhodou. Narazila jsem na to, když jsem si prohlížela filmografii Anny Paquin a docela mě to zaujalo, o to větší šok jsem měla, když jsem zjistila, že tam hraje i Dianna Agron, Adam Brody, Josh Duhamel a Elijah Wood, neváhala jsem ani minutu a přesto, že to tady má tak malé hodnocení, mě se to fakt docela líbilo. No upřímně to bylo docela praštěný, šestice kamarádů rozdělí do dvojic aby našla ženicha na útěku. Je jasný, že se to trochu zamotá, i když tady se to občas zamotalo až tak, že jsem kroutila hlavou. A pro jednou mě Malin Akerman nerozčilovala, naopak jsem obdivovala krásný šaty co na sobě měla skoro polovinu filmu. Poučení z tohohle filmu? Nezvěte si na svatbu bejvalku snoubence, nehledě na to jestli je to vaše nejlepší kamarádka nebo ne. A víte co? Já tomu klidně dám 4* ()

Reklama

romanz123 

všechny recenze uživatele

Z označení "Komedie / Romantický / Drama" je podle mě ještě tak nejblíže pravdě to "Drama", je to takový "vztahový" film, který není nijak zvlášť vtipný a ani se o to podle mě nijak zvlášť nesnaží. Ze začátku jsem si říkal, že je to sice "jen" takové průměrné, ale vcelku příjemné, ovšem postupem času to pro mě bylo čím dál méně věrohodné, a to nejen kvůli hereckému výkonu Katie Holmes, ale hlavně kvůli celému směrování příběhu, takže nakonec končím u "mírně lepších 2" hvězdiček. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená ptákovina v čele s holywoodskejma hercema, kteří svýma hereckýma schopnostma, ani nemají v Holywoodu co dělat. Řeč je hlavně o Katie Houmles a Josh Duhamel. Tyhle dva jsem ještě neviděl ve filmu, kde by ukázali nějaký herecký um a zde ze svého standartu nevybočili. K tomu jim sekundoval tragickej režisér, který držel v ruce klasický klišé scénář a pár dalších nevýrazných seriálových herců. Ve filmu jsem neviděl nic, co bych hodnotil pozitivně. Trošku je mi líto Elijaha Wooda. Jeho skromná role vykalený jitrnice, byla v týhle krávovině jen smutným dovětkem---->10% ()

erapo 

všechny recenze uživatele

V prvom rade nevie hrať. Kto? Katie Holmes! Pred koncom sa uberali moje myšlienky smerom, že dejovú niť by som potiahol úplne iným smerom, myšlienka "klubu romantikov" ma dosť zaujala a určite by sa z nej dalo ťažiť, a preto som nerozumel prečo sa tvorcovia uchýlili k takejto alternatíve. Ale čím ďalej som rozmýšľal, tým viac mi paradoxne táto snímka dávala zmysel. Ešte dodám, že hudba super, kamera niekedy dosť skákala a kazilo to u mňa dojem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V snímke odznie kultová hláška "Nejsem sice kovboj, ale jsem pořádnej hřebec." zo slávneho filmu Polnočný kovboj (1969). (Autogram)
  • Původně byla do filmu obsazena Liv Tyler. Nahradila ji ale Katie Holmes. (HappyTez)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama