Reklama

Reklama

Na sv. Valentýna

  • USA Valentine's Day (více)
Trailer 2

Sledujeme příběhy téměř dvou tuctů lidí, kteří během tohoto svátečního dne prožívají romantické chvíle, nebo trapný neúspěch. Mezi účastníky je například květinář Reed, který právě požádal svou půvabnou přítelkyni Morley o ruku. Jeho nejlepší kamarádka, učitelka Julia, zůstává na Valentýna sama, její přítel kardiolog Harrison odjíždí pracovně do San Franciska. Nadšení svých romantických spoluobčanů nesdílí sportovní redaktor Kelvin, který byl "sesazen" do společenské rubriky a nyní je nucen chodit po městě a dělat rozhovory se zamilovaným obyvatelstvem. Jedním z dotazovaných šťastlivců je i Reed. Díky televiznímu rozhovoru míří do jeho květinářství davy zákazníků. Harrison u něj objedná dvě kytice, jednu pro svou ženu Pamelu, druhou pro Julii, v tu chvíli Reedovi dochází, že jeho kamarádku čeká velké zklamání. Do květinářství přichází i malý chlapec Edison, který kupuje květiny pro svou lásku. Jeho matka je pracovně v zahraničí, a tak chlapce vychovávají prarodiče, Edgar a Estelle, kteří se i po padesáti letech manželství hluboce milují. Den sv. Valentýna se chýlí ke konci a na losangeleském letišti přistává letadlo, kterým přilétá Holden. Během dlouhého letu se seznámil s Kate, důstojnicí americké armády, která se vrací z dlouhé mise domů na pouhý jediný den. Domnívá se, že Kate letí navštívit svého přítele, pravda je ale jiná, Kate letí za svým synkem Edisonem. (TV Nova)

(více)

Recenze (486)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $110,485,654Tržby Celosvetovo $217,569,328Tržby za predaj DVD v USA $18,690,621 //počet predaných kusov 1,166,994 ║ Režisér Garry Marshall je už dosť obohratý svojími romantickými filmami, dohromady nedokáže nič nové ponúknuť a snaha napodobniť perfektnú Anglickú Lásku nebeskú ide absolútne vedľa. Možno keby ubral na tých súbežne odvíjajúcich sa príbehoch a vypustil hlavne neskutočné otravné dvojice(Patrick Dempsey-Jennifer Garner a Taylor Lautner-Taylor Swift), tak by to možno bola aspoň milá oddychovka ale k tomu tu máme ďalších nevýrazných hercov ako Jessica Alba a Ashton Kutcher, ktorých úlohy nič moc nedajú. Aspoň nejaké prim úlohy si tu odbili a dej mierne povytiahli na znesiteľnejší Bradley Cooper(ten záver si mohli tvorcovia odpustiť), Julia Roberts, Topher Grace, Hector Elizondo a George Lopez. Ale aj tak skoro bezvýznamná zbytočnosť. /videl v kine: 50%/ ...záver filmu mi to horko ťažko vytiahol na dosť slabé 3hviezdičky ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Katherine Fugate .. Let’s get naked! _ Pár Hollywoodským producentům musí veleúspěšná a velevynikající Love Actualy ležet velice nízko v žaludku. Tak se zvolil jiný, romantikou obdařený den a rozjela se mozaiková story propletených osudů, kterou dostal na starost veterán cukrování po americku, Garry Marshall. Až jsem se průběžně do vymezeného světa trochu dostal a ubylo úvodního otravného vypichování, o který to sváteční den vlastně jde, začal jsem se místy i bavit s tím, že několik vtipů či linií je podařených. Omezující je, že se vše musí stát v "ten jeden den" a tak je na nějaký vývoj buť málo prostoru nebo se vývoj dění stává až nemožným. Přesto, ovšem s velkým odstupem, se k snímku rozhodně vrátím a momentálně si ho usadím do poměrně lehce stráveného nadprůměru. 65%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna nejutahanějších romancí, co jsem viděl. Ale na dua Anne-Topher a Taylor-Taylor se dá dívat pořád (jedno tu jako jediné funguje, druhé zase je zatraceně guilty), takže tu padesátku nakonec přeci jen zaokrouhlím nahoru. Napodruhé by to ale bylo s tunou přetáčení. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hollywood: full of hopes, full of promises, ignorant of reality. Amen to that... Love Actually byla "instant classic", láska až za hrob na první pohled, Valentine´s Day je "classic instant". Výprodej romantické veteše Garryho Marshalla se k Lásce nebeské příblížil v několika scénách: ačkoli byly nejspíš zamýšleny jako pocta, dopadají bez výjimky jako laciná vykrádačka bez pointy. A protože chybí chytlavé popíkové songy i sentimentální instrumentální themes (Taylor Swift to vážně nevytrhne, i když hrát trubku po boku medvěda a vlkodlaka jí sedí), chtělo by se nad valentýnskou mozaikou zlomit kříž. Jenže je odzbrojující. Dialogy končí parádními punchliny, napětí mezi některými páry by se dalo exportovat do rozvojových zemí, metafory a odkazy účinkují jako odlečující prvek. Samozřejmě s básnickou licencí, takže desetimilionová metropole působí jako dva bloky, v nichž každý zná každého. A ty různé podoby lásky a zamilovanosti, sblížení a jiskření, flirtu a osudových okamžiků jsou překvapivě ryzí, čisté, naivní, naprosto pomíjející uplynulé dvacetiletí. Garry Marshall je pořád oním staromódním snílkem, co věří, že se z prostitutky stane princezna, že existuje happily ever after a že sex je materializovanou ozvěnou citů. Taylor Lautnerolupus tu má hlášku, která odůvodňuje celou jeho filmovou existenci, McDreamy se proměnil v doktora McNightmare a kouzelná Jennifer Garner je dívkou, pro kterou by jakýkoli muž od pěti do šedesáti bez váhání ukradl růži v klášterní zahradě. Nebo ne? Val ´n´Teen ! 70 % ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Today Was a Fairytale - Taylor Swift ,2. Say Hey (I Love You) - Michael Franti/Spearhead ,3. I'm in the Mood For Love - Jools Holland/Jamiroquai ,4. On the Street Where You Live - Willie Nelson ,5. Everyday - Sausalito Foxtrot ,6. Stay Here Forever - Jewel ,7. Amor - Ben E King ,8. Cupid - Amy Winehouse ,9. The Way You Look Tonight - Maroon 5 ,10. 4 and 20 - Joss Stone ,11. Valentino - Diane Birch ,12. Te Quiero Dijiste - Nat King Cole ,13. Jump Then Fall - Taylor Swift ,14. Shine - Black Gold ,15. Keep On Lovin' You - Steel Magnolia ,16. Somebody To Love - Leighton Meester/Robin Thicke ,17. I'm Into Something Good - The bird and the bee ,18. Signed Sealed Delivered I'm Yours - Anju Ramapriyam , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Valentýn začíná v nadšeně jásavém duchu, všichni se těší na večer, probouzejí se vedle svých lásek a užívají si Den zamilovaných. Pozitivní úvod navnadí opravdu výborně, jenže jak se začnou různé linky komplikovat nebo naopak vyjasňovat, začne tempo povážlivě drhnout. Kdo nezaváhal, to jsou komplet středoškoláci (nečekaně hlavně Taylor Swift) a senioři, kteří si to s elegancí namířili ke staromilskému závěru. U dospělých v produktivním věku a centru dění to ale občas povážlivě drhne. Ať už u nepochopitelné Jessicy Alby, přestřelené Jessicy Biel nebo zmatené Jennifer Garner (vím, že romantické komedie jsou i o nadsázce, ale tohle se za jeden den stihnout nedá ani právě s onou nadsázkou). Kdo získává body nahoru, to je samozřejmě rozzářený Eric Dane, sympaticky nenápadná Julia nebo Patrick McLiar Dempsey. Možná je škoda, že se z Valentýna po zvážení všech pro a proti nakonec stal čirý průměr. Kdyby film skončil průšvihem, mohl bych ho považovat za omyl. Takhle je to vzhledem k vysokým očekáváním jenom pořádné zklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol to Stallone, kto povedal ´Nikdy sa nevzdávaj´?“ – „Myslím, že to bol Jean-Claude Van Damme.“ Bohužiaľ nepresvedčivé, Američania nevedia robiť romantické filmy (česť výnimkám – KEĎ HARRY STRETOL SALLY). Vinou ich polopatistických scenárov sa z vety „Milujem ťa“ stalo odporné klišé, pri ktorom obracajú oči asi už aj niektorí trvanliví fanúšikovia červených knižníc. Priamo sa ponúka porovnanie s britskou vianočnou LÁSKOU NEBESKOU; VALENTÍN je to isté (dve hodiny, 15 hlavných postáv, z nich niektoré sa poznajú, zamilovaný chlapček, homosexualita), len sa odohráva vo februári. Pravda, ak sa na plátne objavia moji miláčikovia, ako Topher Grace, Queen Latifahová a pravdupovediac už aj Bradley Cooper, tak to úplne zlé nie je... ale objavujú sa nečasto. Všetko je skratkovité a to paradoxne aj napriek tomu, že to má až 125 minút (hoci musím uznať, že mi v kine ubehli rýchlo). Vinou toho dostali niektoré slávne tváre skôr cameo (Kathy Batesová bola v úvodných titulkoch uvedená medzi prvými, i trailer ju bohato reprezentuje, v skutočnosti má asi minútu na začiatku a minút na konci!). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/romantika/277-valentin-40- Kino Považan 2010 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jedinými pozitivy na tomto filmu jsou: teplý fotbalista, Anne "callgirl" Hathaway a duo Taylor-Taylor. Jinak špatnééééé!!! A místo abych se před Valentýnem cítil lépe... pche, tohle chce Love Actually. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tolik hvězd pohromadě, teeeda. Je fakt, že jsem to ze začátku nemohla rozdýchat a mírně jsem se zapletla do děje. Naštěstí jsem ale silnou většinu herců znala a tak jsem se po chvíli zorientovala. Kdo se mi tu líbil nejvíce, byl Ashton Kutcher a Jennifer Garner. Ostatní herci byli také na úrovni, ale nijak zvlášť mě nepřekvapili. Film mi lehce připomínal Lásku nebeskou a Až tak moc tě nežere...od všeho trochu. Jen zde bylo pár hloupých scén SPOILER!!!(např.: Když A. Kutcher přemlouvá zaměstnance letiště, aby mu prodal letenku. Ten tvrdě odmítá. Ashton řekne, že žena za kterou chce jít je jako sluníčko a rázem letištní zaměstnanec letenku Kutcherovi dá a to rovnou zadarmo). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická mozaika naroubovaná na den svatého Valentýna, ve které si však každý najde své oblíbence. Mě si získali hlavně perfektně sehraní Bradley Cooper a Julia Roberts, živel Anne Hathaway a střelená Taylor Swift. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská; Paříži, miluji Tě; New Yorku, miluji Tě a nyní i Na. sv. Valentýna - čtveřice současných snímků, které propojuje motiv mnohopostavové romantiky. Čtyři mozaiky, na jejichž srovnávání se dají krásně vysledovat rozdíly v chápání moderní romantiky na starém a novém kontinentě. Zatímco první dva jmenované, tedy evropské příspěvky, se zařadily na vrchol romantického žebříčku, druhé duo bývá považováno za nepovedenou americkou snahu dostihnout současnou evropskou zamilovanou scénu. Evropští tvůrci sázejí na civilní příběhy obyčejných lidí, pravou bláznivou zamilovanost předvedených na silných kulisách nenapodobitelné vánoční atmosféry, resp. krásy Paříže. Nebojí se naplno a často ukazovat emoce, sáhnout po ubrečených písních, ba dokonce využít přehnané trapnosti. Na krátkém prostoru vytvoří postavy, o nichž nevypovídá minulost, ale jejich současné chování. Postavy, které chybují, nepůsobí vykonstruovaně a na diváka působí živým, nikoli umělým dojmem. Jednoduše vytvoří něco co je velké, nezapomenutelné, ale hlavně citlivé a dojímavé. Američtí tvůrci se naopak sázejí na silné dialogy, důležitost každé jednotlivé scény a v neposlední řadě na závěrečné překvapení diváka. Nahazují nitky, ukazují kousky skládačky a na konci nechávají diváka, aby sám porovnal své předpoklady s konečným rozřešením. Zápletka jednotlivých příběhů se tak smrskne na seznámení, náznak a konec. Zbytek působí jen jako zbytečná vata. A to je i problém Na sv. Valentýna. Jednotlivé příběhy postrádají živost. Místo přirozených dialogů posloucháme patvary jak z PR oddělení, civilní postavy jsou nahrazeny vyumělkovanými herci a zápletka, pokud není úplně zbytečná, je jen čekání na poslední dílky, které do skládačky zapadnou. S tímhle nezmohl nic ani Garry Marshall, který se nejspíš stal vězněm vlastního štábu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová procházka panoptikem made in Hollywood, jejíž vznik ospravedlňují tři věci. 1) nejlepší role Ashtona Kutchera mimo souložení s Demi Moore, 2) objev sex-appealu Jennifer Garner, 3) must-see dvojka Taylor-Taylor, jejíž scény doporučuji všem na spravení nálady po libovolném dílu Twilight ságy. Kéž by měl takový nadhled i David Slade... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5,6/10] | me: Oddychovka plná lásky a sklamaní v množstve rozličných vzťahov rôznorodých párov medzi ktorými sa vždy nájde nejaké to (nečakané) puto. Vhodné (resp. odporúčané) na návštevu kina vo dvojici :). Miestami príliš sladké a super-romantické (ako to už býva zvykom v týchto našich USA-romantic-comedies), inokedy svižne vtipné a trefné. Väčšinou však celkom príjemné a to hlavne vďaka dobrému hereckému obsadeniu. Každý si tam nájde to svoje. Ja som si (opäť) našiel Jessicu Albu :) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Planet Romcom Hollywood meets Planet Los Angeles. Výsledek? Celé to zamilované cvrlikání je ještě bezelstnější, ještě cukrkandlovější, ještě naivnější a ještě optimističtější. Což nakonec nevadí, protože Garry Marshall a jeho all-stars team dokázali vykřesat tak dokonale romantickou atmosféru, že všechny Přestupné roky, Trable v ráji a Morganovi najednou působí jako temná a odměřená dramata. Škoda toho, že eskapády některých párů prostě nudí a nebaví, bez nich by si Valentýn u mě určitě dojel pro 4 srdce, pardon hvězdičky. 70% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film je prezentován jako romantická komedie, nicméně jde spíš o přehlídku a Hollywoodskou ukázku své hvězdné síly. Nespočet hereckých hvězd, ať už mladičkých a nadějných, tak i ověřených a oceněných, zde předvádí jakousi variaci na Lásku nebeskou (nebudu srovnávat), s tím rozdílem, že je zde více linií, více postav a větší tah na branku. Nepochybuji o tom, že Na sv. Valentýna se za čas bude objevovat v televizním programu stejně často v únoru, jako Láska nebeská v prosinci. U mě film narazil na problém velkého množství postav. Díky tomu měl každý na place na to mě přesvědčit jen pár minut, a to je u romantiky problém. Podařilo se to jen pár dvojicím - Kutcher + Garner, Roberts + Jenkins, Grace + Hathaway a Cooper se svým protějškem. U většiny mi to vyšlo přibližně na půl a některé pasáže jsem vyloženě odzíval nudou. Průměrné hodnocení je tak tím nejspravedlivějším obrazem. PS: Lautner si senzačně ukradl nejlepší hlášku pro sebe. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Katherine Fugate / Abby Kohn Marc Silverstein | Hudba: John Debney | Produkcia: Samuel J. Brown, Mike Karz, Wayne Allan Rice, Josie Rosen | Distribúcia: Warner Bros., New Line Cinema | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 52 miliónov $ | Tržby: 213,009,598 $ || Skoro všetko, čo robí filmy nadpriemernými, tu chýba. Tomuto kusu chýba hlavne nápad. Jediný nápad, ktorý americký tvorci vytiahli z rukávu opakovane, bolo už overené "copy & paste" čo sa štruktúry, stavby a taktiky filmu týka - od anglických kolegov... Hviezdne obsadenie Káčer, Hetvej, Album, Robots, MiniCooper, Amazing Grace - to samozrejme istia, a robia z toho niečo viac, než len videoklip o Valentíne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zase jeden snímek, o němž si myslím, že je podhodnocen. Valentine's Day se mi moc líbil. Asi nikdy se mi žádný den sv. Valentýna nelíbil tolik, jako byl zpracován právě v tomto filmu:) Na to, jak se snímek kompletně "americký" jsem z něj vůbec takový dojem neměla. Nepřišel mi křečovitý, prvoplánový, ani trapný. Naopak, velmi milý a příjemný. Při několika scénách jsem měla až záchvaty smíchu. Kupříkladu moment, kdy se Carter Jenkins rozhodne prožít romantickou chvíli s Emmou Roberts, přijde k ní domů, usadí se v jejím pokoji, svlékne se a "hodí" na sebe jen kytaru. Poté přijde domů její matka. Při této scéně jsem byla zkrátka odrovnaná:) Stejně jako při těch s Anne Hathaway, kdy poskytuje své služby po telefonu. Sympatické obsazení většiny rolí i ztvárnění jejich citových záležitostí, zejména objasnění Bradleyho charakteru je "very cute." Škoda jen, že ta scéna nebyla delší. Mohli to trochu rozvést...:) A jinak, v případě tohoto filmu je nějaké to klišé zcela na místě:) "Nech ho, je z Indiany, tam slaví jen svátek zamilovaných bratranců", "Je jediná z páťáků, kdo má na Ipodu Franka Zappu jako já." :) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Perfektně hvězdně obsazený, ale bohužel již ne tak kvalitní film plný klišé a předvídatelného či nezajímavého příběhu. Dokoukat se to sice dá, ale již se k tomu nikdy nevrátím. 40% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Obrovské celuloidové srdce, které prostřednictvím slavných jmen natahuje své paže a objímá diváka po dvě hodiny. Vlastně je to celé naprosto geniální marketingový tah přijít s filmem s příznačným názvem Valentine´s day a já na to skočil i s navijákem. Pro někoho nekonečně nudný horor stejně tak, jako pro druhého fungující mozaika ukuchtěná podle zaručeného leč neoriginálního receptu masírující srdeční sval po americku. A přitom ho lze tak snadno sestřelit a z duše nenávidět. Ale k čertu s tím užil jsem si to neuvěřitelně. Možná i díky neodolatelným pohledům Jennifer Garner a Julie Roberts. A pokud to byla moje slabší chvilka, tak jsme rád, že jsem si jí vybral v tak příjemné společnosti. Po Marshallových slabších posledních filmech se "možná" blýská na lepší časy. Škoda snad jen absence chytlavějšího hudebního motivu. (projekce) ()

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama