Reklama

Reklama

Na sv. Valentýna

  • USA Valentine's Day (více)
Trailer 2

Sledujeme příběhy téměř dvou tuctů lidí, kteří během tohoto svátečního dne prožívají romantické chvíle, nebo trapný neúspěch. Mezi účastníky je například květinář Reed, který právě požádal svou půvabnou přítelkyni Morley o ruku. Jeho nejlepší kamarádka, učitelka Julia, zůstává na Valentýna sama, její přítel kardiolog Harrison odjíždí pracovně do San Franciska. Nadšení svých romantických spoluobčanů nesdílí sportovní redaktor Kelvin, který byl "sesazen" do společenské rubriky a nyní je nucen chodit po městě a dělat rozhovory se zamilovaným obyvatelstvem. Jedním z dotazovaných šťastlivců je i Reed. Díky televiznímu rozhovoru míří do jeho květinářství davy zákazníků. Harrison u něj objedná dvě kytice, jednu pro svou ženu Pamelu, druhou pro Julii, v tu chvíli Reedovi dochází, že jeho kamarádku čeká velké zklamání. Do květinářství přichází i malý chlapec Edison, který kupuje květiny pro svou lásku. Jeho matka je pracovně v zahraničí, a tak chlapce vychovávají prarodiče, Edgar a Estelle, kteří se i po padesáti letech manželství hluboce milují. Den sv. Valentýna se chýlí ke konci a na losangeleském letišti přistává letadlo, kterým přilétá Holden. Během dlouhého letu se seznámil s Kate, důstojnicí americké armády, která se vrací z dlouhé mise domů na pouhý jediný den. Domnívá se, že Kate letí navštívit svého přítele, pravda je ale jiná, Kate letí za svým synkem Edisonem. (TV Nova)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (487)

bassator 

všechny recenze uživatele

Film kde se vždy ukáže Julia Roberts už z principu ubírám minimálně hvězdičku, protože tato herečka má už po sezoně a jsem na ní víc než alergický. A pokud se k ní přidá klasický americký komerční předvídatelný a přeslazený příběh je mi z toho skoro až na ... . No za pár hereckých minipříběhů neohodnotím odpadem... - 35% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film je prezentován jako romantická komedie, nicméně jde spíš o přehlídku a Hollywoodskou ukázku své hvězdné síly. Nespočet hereckých hvězd, ať už mladičkých a nadějných, tak i ověřených a oceněných, zde předvádí jakousi variaci na Lásku nebeskou (nebudu srovnávat), s tím rozdílem, že je zde více linií, více postav a větší tah na branku. Nepochybuji o tom, že Na sv. Valentýna se za čas bude objevovat v televizním programu stejně často v únoru, jako Láska nebeská v prosinci. U mě film narazil na problém velkého množství postav. Díky tomu měl každý na place na to mě přesvědčit jen pár minut, a to je u romantiky problém. Podařilo se to jen pár dvojicím - Kutcher + Garner, Roberts + Jenkins, Grace + Hathaway a Cooper se svým protějškem. U většiny mi to vyšlo přibližně na půl a některé pasáže jsem vyloženě odzíval nudou. Průměrné hodnocení je tak tím nejspravedlivějším obrazem. PS: Lautner si senzačně ukradl nejlepší hlášku pro sebe. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská; Paříži, miluji Tě; New Yorku, miluji Tě a nyní i Na. sv. Valentýna - čtveřice současných snímků, které propojuje motiv mnohopostavové romantiky. Čtyři mozaiky, na jejichž srovnávání se dají krásně vysledovat rozdíly v chápání moderní romantiky na starém a novém kontinentě. Zatímco první dva jmenované, tedy evropské příspěvky, se zařadily na vrchol romantického žebříčku, druhé duo bývá považováno za nepovedenou americkou snahu dostihnout současnou evropskou zamilovanou scénu. Evropští tvůrci sázejí na civilní příběhy obyčejných lidí, pravou bláznivou zamilovanost předvedených na silných kulisách nenapodobitelné vánoční atmosféry, resp. krásy Paříže. Nebojí se naplno a často ukazovat emoce, sáhnout po ubrečených písních, ba dokonce využít přehnané trapnosti. Na krátkém prostoru vytvoří postavy, o nichž nevypovídá minulost, ale jejich současné chování. Postavy, které chybují, nepůsobí vykonstruovaně a na diváka působí živým, nikoli umělým dojmem. Jednoduše vytvoří něco co je velké, nezapomenutelné, ale hlavně citlivé a dojímavé. Američtí tvůrci se naopak sázejí na silné dialogy, důležitost každé jednotlivé scény a v neposlední řadě na závěrečné překvapení diváka. Nahazují nitky, ukazují kousky skládačky a na konci nechávají diváka, aby sám porovnal své předpoklady s konečným rozřešením. Zápletka jednotlivých příběhů se tak smrskne na seznámení, náznak a konec. Zbytek působí jen jako zbytečná vata. A to je i problém Na sv. Valentýna. Jednotlivé příběhy postrádají živost. Místo přirozených dialogů posloucháme patvary jak z PR oddělení, civilní postavy jsou nahrazeny vyumělkovanými herci a zápletka, pokud není úplně zbytečná, je jen čekání na poslední dílky, které do skládačky zapadnou. S tímhle nezmohl nic ani Garry Marshall, který se nejspíš stal vězněm vlastního štábu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Katherine Fugate .. Let’s get naked! _ Pár Hollywoodským producentům musí veleúspěšná a velevynikající Love Actualy ležet velice nízko v žaludku. Tak se zvolil jiný, romantikou obdařený den a rozjela se mozaiková story propletených osudů, kterou dostal na starost veterán cukrování po americku, Garry Marshall. Až jsem se průběžně do vymezeného světa trochu dostal a ubylo úvodního otravného vypichování, o který to sváteční den vlastně jde, začal jsem se místy i bavit s tím, že několik vtipů či linií je podařených. Omezující je, že se vše musí stát v "ten jeden den" a tak je na nějaký vývoj buť málo prostoru nebo se vývoj dění stává až nemožným. Přesto, ovšem s velkým odstupem, se k snímku rozhodně vrátím a momentálně si ho usadím do poměrně lehce stráveného nadprůměru. 65%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ku dokonalosti štýlovo podobnej LÁSKE NEBESKEJ, a to hlavne po stránke scenáristickej, má tento film ďaleko. Aj tak však vie vykúzliť príjemnú zamilovanú atmosféru, plnú síce kýčovitých, ale pôsobivých scén. Na Valentína by to bolo možno aj za maximum. Teda záleží od vašej našej aktuálnej situácie. Veď viete, že láska nás neobklopuje stále. Hoc by to bolo naozaj príjemné. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (25)

  • Film měl v ČR premiéru čtyři dny po Valentýnu. (StrYke)
  • Na konci filmu spomenie Julia Roberts (Kate Hazeltine), že raz nakupovala na slávnej Rodeo Drive, ale bola to veľká chyba. Je to narážka na Pretty Woman (1990), kde hrala. (Wargoo)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama