Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Recenze (908)

RPGman 

všechny recenze uživatele

Perfektní film o mafii v Chicagu a o tom proč měl být odsouzen Al Capone a kvůli jaké prkotině ho nakonec odsoudili. ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy měl De Palma ještě formu (a že ji měl) natočil asi nejlepší čistokrevnou gangsterku všech dob (s tím, že Kmotra považuji za drama). Neúplatní mají všechno - dokonalou atmosféru, působivé napětí, přehnaně krvavé přestřelky, úžasně nosnou hudbu, skvělé herecké obsazení.. prostě všechno! ()

Vinczent 

všechny recenze uživatele

Brian de Palma a herecký ansámbl v nejvyšší formě. Plešatící DeNiro jako Al Capone je ztělesněním respektu a hrůzy v jednom, hlavně když si zahraje baseball s cizí lebkou. Všichni hlavní hrdinové jsou maximálně sympatičtí a když se postupně vytrácejí ze scény tak to zamrzí. Scéna přestřelky na nádraží s kočárkem padajícím po schodech by měla patřit do zlatého fondu. Při jejím prvním shlédnutí jsem zůstal přibitý k sedadlu a tiše sledoval jak to dopadne s nervy napnutými k prasknutí. To dokazuje režisérův, dnes už zřejmě někde pozapomenutý, cit pro budování atmosféry. Hned po Kmotrovi má nejoblíbenější americká gangsterka (preferuju Kitanovy gangsterské balady). ()

bibik 

všechny recenze uživatele

De Palma opät nesklamal.Dalšia z jeho gangsteriek,ale tentokrát zo strany Nepodplatiteľných.Mne osobne sa tento film páčil ešte o trošku viac ako Scarface.Výborná kamera,skvelý herci takmer vo všetkých úlohách a legendarne scény.Prestrelka na vlakovej stanici je úžasná,ale pre mna je TOP scéna na Kanadsko-Amerických hraniciach:KRÁSA. A samozrejme skvelé obleky od Giorgia Armaniho! ()

iamblichos 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Mna ten de Palma nejak za srdce nechyta. A plati to aj o tejto gangsterke. Prisla mi taka plocha, bez emocii, ktore by vo mne dobry film mal vyvolat, pribeh taky nijaky, de Niro ako al Capone mi chvilami pripadal smiesny. Neviem, mozno je chyba v prijimaci..:-) ()

Andrew1987 

všechny recenze uživatele

Dobrý gangsterský film z dôb Al Caponeho a prohibície. Na tomto diele hlavne oceniť skvelé herecké obsadenie, dobrú hudbu, pár obstojných akčných scén - prestrelka na moste či na schodoch pri súdnej sieni. V porovnaní s Krstným otcom podstatne záživnejší a zaujímavejší film, žiadne zbytočné preťahovanie, ktoré by robilo film nudným. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Asi se taky stanu ochráncem pořádku a diskantů v klubech pijících coca-colu. A teď mě omluvte, jdu zachránit nějaký kočárek před střelbou. Brian de Palma poprvé zklamal. 5/10 ()

botswana 

všechny recenze uživatele

Gangsterka jak má být! Ulice nejsou bezpečné, ovládají je mafiáni a dostali do rukou další triumf-zavedení Voldstedova zákona neboli prohibici. A jak víme zakázané ovoce nejvíc chutná, takže s odbytem není problém. Chicagský boss Al Capone je ale zastáncům zákona trnem v oku. Vede své špinavé obchody, podplácí, vyhrožuje, netradičně používá baseballovou pálku, ale nezastaví se ani před vraždami dětí. To už nelze přehlížet a do boje proti němu vyráží Elliot Ness. Bohužel hned první zátah skončí fiaskem a Elliot zjistí, že bojuje sám. Až matka oběti mu dodá novou sílu a on změní přístup. Spojí síly s obyčejným poldou (oscarový herecký koncert Seana Conneryho) a Alovi začne hořet koudel u zadku. Do party ještě přiberou nejlepšího střelce z kadetů policejní školy=nezkažený a na první pohled groteskního účetního, který v celém případu sehraje zásadní roli (jeho použití pušky, když mu dojdou náboje mě dostalo). Postupem času zjistí nejedna postava, že není až tak „untouchabels“, ale všichni prostě hrají vysokou hru. Z Al Capona v podání Roberta DeNira vás bude mrazit. Před novináři žoviální, ale ve skutečnosti psychopat s schopný všeho ( Nej= smích/pláč v opeře). A celou atmosféru dolaďuje vynikající soundtrack (skladba Al Capone, Victorious, Death theme) ()

adooo 

všechny recenze uživatele

veľmi silný vzťah k tomuto filmu...skvelá réžia a výborný Costner...ale aj tak Connery je proste Connery, ten pán je neskutočne geniálny herec...tieto mafianské klasiky sú úžasné, vykreslujú reálny pohľady ako to kedysi vyzeralo...a tie vraždy...výborné spracovanie, ale na úroveň kmotra sa nikdy nič neprebije ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený krimi film, který se točil v době, kdy dnešní počítačové triky nebyly ještě ani na houbách..A to je na něm snad to nejlepší..Nemůžu ale zapomenout na parádní výpravu a zajímavý skloubení několika filmových žánrů v jeden dobře pracující celek. Akorát ty Conneryho hlášky mě tam občas vadily...Ale i s tímhle malým mínusem je to rozhodně jedna z těch lepších gangsterek! ()

jakub.kuba 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená gangsterka, která je právem v žebříčku nejlepších filmů. Celé exteriéry i interiéry prostě berou za srdce, celá ta propracovanost amerického velkoměsta ve dvacátých letech ... Nemám slov, jeden z filmů, které prostě musíte vidět. Pokud je Butch Cassidy a Sundance Kid nejklasičtější westernovka, tak tohle je nejklasičtější gangsterka. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Tady se asi někdo zbláznil, viděl jsem vůbec stejný film?! Nechápu, jak tenhle film může mít tak vysoké hodnocení a jak mohl být na Oskariádě! Jó, jsem brzdička a viděl jsem tenhle film po 23 letech od jeho vzniku, ale to neznamená, že bych od něj nemohl požadovat kvalitní zábavu! Vždyť De Palma už měl za sebou Zjizvenou tvář! Nejdřív jsem si myslel, že koukám na nějakou parodii, že je to všechno nadsázka, ale ne, bohužel je to vše myšleno vážně! Vždyť to má neuvěřitelně trapnej děj, ubohý střílečky (ta na tom mostě byla až úsměvná) a s tím kočárkem to jako bylo co? Příšerná kamera a nevhodná hudba a takhle bych mohl pokračovat. Ta jedna hvězda je za Roberta, který je uvěřitelný Al Capone. Sorry ()

ala777 

všechny recenze uživatele

Obrovsky, obrovsky naivní film a nechce se mi věřit, že koukám na film stejného režiséra, který natočil Scarface. Tím nechci říct, že by byl špatný, ale výrazy, co se mi po jeho shlédnutí naprosto usadily v hlavě, jsou naivita a jednoduchost. ()

Kyberswat 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra doby, Sean Connery i Kevin Costner jako fajn chlápci. byla to doba, kdy i gangsteři hráli podle určitých pravidel, a v porovnání s dnešním informačním věkem to mělo kouzlo. prostě dobrý film ! ()

Mirrabel 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem krátce před tím viděla oba Kmotry a Neúplatní měli zakončit Mafiánský týden, ale po vážném Kmotrovi, kdy fandíte mafiánům, vás docela zklame zparodovaná honba z pohledu druhé strany... pro mě Neúplatní měli zůstat vážní taky. ()

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama