Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polovica 19. storočia: Heinrich Schliemann sa veru nemôže pochváliť reputáciou uznávaného historika, skôr ho všetci berú ako úspešného obchodníka. Ale už od mladosti je Schliemann posadnutý jedným snom - objaviť bájnu Homérovu Tróju. Voči oponentom má však jednu výhodu, jeho odhodlanie je skalopevné a neotrasiteľné. Za pomoci gréckej manželky Sophie skutočne objaví legendárny poklad kráľa Priama. A nájde toho ešte viac...Už ako dieťa bol Heinrich Schliemann posadnutý hrdinskými činmi Achilla a Hektora. Bol presvedčený, že bájna Trója skutočne existovala. Keď odborným kruhom v roku 1868 prezentoval zámer nájsť Zlaté mesto, získal podporu jediného muža - Dr. Rudolfa Virchowa. Archeológovia na čele s cisárovým obľúbencom Oskarom Neumannom sa snažia za každú cenu zabrániť realizácii Schliemannovho plánu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co k tomu říci. Něco bylo jako životopis, něco jako dobrodružná slátanina. Ale nebylo to natolik odporné, že bych přepnula program v TV. Přestože mám 82 programů v Tv, tak tam asi nic lepšího nebylo a já vydržela, protože jsem furt čekala, že to bude něco super. Nebylo. ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, již dlouho jsem neviděl tak jasný a transparentní odpad....Schliemann se asi obrací v hrobě. Toto je hrozně zmatečný guláš.... ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Televizní film o realizaci jednoho snu, který se stal zároveň jedním z největších archeologických objevů všech dob. Na televizní film to není tak špatné, dost velký prostor zde dostává i soukromí Schliemanna, hlavně vztah s jeho mladou řeckou manželkou. V základních věcech se film drží historických faktů, ukazuje i Schliemannův až fanatický zápal, který ho hnal za jeho vysněným objevem. Mně se film docela líbil a za téma spojené s archeologií dávám jednu hvězdičku navíc. ()

Mrs.Christie 

všechny recenze uživatele

Film pravděpodobně inspirovaný knihou Řecký poklad od Irvinga Stonea. Knihu mám ráda, přečetla jsem ji jedním dechem na dovolené v Řecku. Myslím si, že by si zasloužila mnohem lepší zpracování. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Tedy viděla jsem jen druhý film a stačilo mi to. Hrozný paskvil. Když jsem slyšela jméno Schliemann, tak jsem čekala něco mnohem autentičtějšího. ()

Reklama

Reklama