Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 640)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale tak dokonale kýčovité a nabité nesmírnou pozitivní energií, jenž přenáší i na diváka, že se při tak skvělém obsazení (Meryl Streep) a ozvučení (vyjma Pierce Brosnana, který opravdu neumí zpívat) nelze nebavit. Scénář by si jistě zasloužil pár úprav (postavy tří otců jsou značně nevyužité a vyprázdněnost děje je okatě často zalátána několika písněmi za sebou), ale lepší film na pozdvihnutí nálady a na zakončení letošního festivalu ve Varech jsme si nemohli přát. (43. MFF KV - 12.7.08) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ABBU slyší pořád všichni. Natočit film alá ABBA´s Best Of byl nápad za 571,5 miliónů dolarů a to je luxusní nátěr. Muzikály v oblibě nemám, Hairpsray jsem odstřelil, tohle jsem ale v pohodě dokoukal, nicméně stále na tom mají ten nejmarkantnější podíl písničky švédského kvarteta. Zbytek je povětšinou jenom kýčovité, stařecké tajtrlíkování polité živou vodou. Ale Streep a Brosnan dobří. Celkově asi jenom tři scény měly opravdový náboj, některá hudební čísla strhnou, jiné vyloženě nudí. Choreografii navíc rozfoukal středomořský jugo, spatřit ji lze snad jen ve fragmentech. Mám to za sebou, ale příště, až budu chtít slyšet výběr nejlepších songů od ABBY, vložím radši cd do hi-fi věže, než placku do dvd přehrávače. 52 miliónů dolarů(rozpočet)/571,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/234 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jiříkovo vidění? Mamma Mia! je především dosti bídným muzikálem. Statické taneční scény, choreografie na úrovni základní umělecké školy a texty písní, za které by se styděl i Michal David. Ani skutečnost, že se jedná o letní oblbovák, není dostatečnou výmluvou. Vše ospravedlňuje až ústřední čtveřice zářivších hvězd. Ostatně obsadit do jednoho muzikálu charakterní herečku, co už má mnohé za sebou, zpustlého seveřena, pana Darcyho (a že se budete divit!) a nakonec vysloužilého Bonda, je vskutku sámo o sobě odvážným nápadem. Z toho je minimálně polovina nezpěváci. Nejvíc to však schytal Pierce. Kdyby ho slyšel profesor Klezla, jistě by mu slezly i ty poslední vlasy z hlavy. Ale je to hlavně jejich zásluhou, že se Mamma Mia! stala tím nejzábavnějším, co jsem letos potkal v kině. Navíc ABBA písničky díkybohu neskončily v rádoby muzikálovém aranžmá, ale naopak duní tak, jak se na pořádnou letní párty sluší. ABBA tehdy nezažila celosvětový boom videoklipu, teď je však popovým bohům tento dluh splace. Film je v podstatě stejný jako ty písničky. Až vlezle chytlavé melodie, které jsou uvnitř prázdné, ale do morku kostí zábavné. Dokonalá žvýkačka. Ano, asi jsem si prožil jiříkovo vidění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, lidi, je to muzikál s písněmi od ABBY! Co byste jiného čekali? Já jsem čekal nenáročnou zábavu a pár dobrých fórů. Zábava byla velká, a fórků bylo ještě víc! Navíc, tento film je tak prošpikován pozitivní atmosférou, že i když jsem pak šel hladový z kina, (navíc byla i dost zima), měl jsem na tváři takový nenucený úsměv. A to se mi stává jen u mála filmů. Na závěr takové upozornění: Kdo nemá rád písně od ABBY, či muzikály, ať se radši nedívá. Vy ostatní si to pusťte a uvidíte. Po druhém zhlédnutí na DVD: Zvedám na plný počet a klidně mě všichni ukamenujte! Tohle je prostě záležitost, která vám zvedne náladu a vy se smějete.. Navíc pokud tohle srovnáte s muzikály "této" doby, (ano, narážím na Muzikály ze střední...), tak tohle je muzikál, při kterém se Vám nebude chtít zvracet.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Udupkaná srandička. Nejde o to, že scenár nie je najgeniálnejšou záležitosťou vo vesmíre. Ani o to, že Meryl Streep za svoj výkon nebola 83. raz nominovaná na Oscara. Ide o radosť. O radosť, ktorú herci z nakrúcania pociťovali (hoci Stellan Skarsgard neskôr priznal, že keď po poslednej klapke počul z rádia niečo od ABBY, napínalo ho na vracanie). O radosť, ktorú evidentne pociťoval režisér. Tá ani nie po piatich minútach musí ovládnuť aj diváka, ktorý je skôr na iný druh hudby. Rozkošný babinec a skvelá pánska charizma. A ideme spolu: Many, many, many... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (73)

  • Při písni "Dancing Queen" se na chvíli objeví i klávesista skupiny ABBA Benny Andersson - a to v převleku za námořníka hrajícího na klavír. ((=LIFTY=))
  • Přestože Sam (Pierce Brosnan) žije v New Yorku, budova Lloyd‘s, ve které pracuje, se nachazí v Londýně. (jezurka42)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama