Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a pôsobivý muzikál. Dejovo jednoduché až primitívne, no milé a zábavné. Herecky veľmi príťažlivý film. Brosnanovi sa spev príliš nehodí, no pred ostatnými klobúk dolu. Meryl Streep je úžasná a u mňa postupuje vyššie. Firth a Skarsgard sú veľmi fajn. Mladí zahrali taktiež na úrovni. Scénky sú prekrásne, kamera je celkom fajn, prostredie nádherné. Prespievané piesne od ABBY znejú perfektne, ozvučenie je na vysokej úrovni. Celý film je podporovaný príjemným humorom a našťastie znesiteľnou naivitou. Chvíľami sa to vlečie, mohlo to byť živšie a viac pohybu, ale predsa herci majú svoje roky, ale za to mladí mohli roztancovať. Určite si to pri najbližšej príležitosti pozriem a veľmi rád. 75% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Po tom čo som videl, respektíve počul, mám zmiešané pocity. Piesne od Abby a slnečný grécky ostrov sú veľké klady, na druhej strane len veľmi ťažko sekundujúci herci - či už v speve alebo v hraní. Dopadlo to asi tak, že počas filmu v nemuzikálových pasážach som bol rád keď sa žačalo spievať a naopak, keď sa už dlho spievalo, prial som si aby herci radsej hrali (a to aj napriek tomu, že hercom v speve výdatne pomáhal zbor). Nebyť teda pútavých nostalgických pesničiek, tak by bol tento muzikál viac-menej len smiešnou nechcenou komédiou. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film na motivy muzikálu z Broadwaye komplet vystavěného na hitech od Abby rozhodně není podívanou pro sedmadvacetiletého chlapa. Přesto se mu musí nechat profesionalita s jakou byl natočen. Meryl Streep i Amanda Seyfried si své role vyloženě užívají. Pierci Brosnanovi je třeba uznat odvahu, že to zkusil taky – a pak mu jakékoliv pění už navždy zakázat. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Lehce hysterický kýč, který ale může být v horkém večeru nebo lehkém splínu osvěžující. Vidět rozdováděnou Meryl Streep, choreografii v ploutvích nebo juchajícího Colina Firtha je zábavné a místy jsem se i zasmála. Dojem ale kazí trapné vtipy a afektované ječení, které postavy vyluzují na místech, kde mají být dialogy. Prvoligová je především filmová dcera a dvě obstarožní přítelkyně hlavní postavy. A co se zpěvu týká – Meryl zpívá skoro stejně dobře, jako hraje, zato pěvecký výkon (a usilovně tklivý výraz) Pierce Brosnana mě bude strašit ve snech ještě hodně dlouho. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o křížence Ein Kessel Buntes a Slunce seno a pár facek. Jedno se však filmu upřít nedá- nadčasovost songů ABBY a chuť herců si udělat ze života srandu. To samo o sobě na dobrý film skoro i stačí. Velmi nešťastné je ovšem obsazení naprosto neschopné Amandy Seyfried, která zpívá jak Whittney Houston s rozklepanou bradou a celkově rozbíjí náladu snímku. Trojice ostřílených chlapíků je nekompromisně v klidu a stejně jsou i Donna and the Dynamites. Zbytek zajistí v klidu Abba a její nesmrtelné hity, které zakryjí chatrný scénář, a člověk si aspoň po dvaceti letech konečně připomene jejich texty, jimž před lety ještě nerozuměl. 75% ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru TOP , ale pokud bych měl zajít dál tak bych nebyl tak mírný . Například příběh není dvakrát dobrý , ale o to většinou u muzikálu nejde takže pokud budu hodnotit v rámci žánru tak se mi to velice líbilo a dokonce i ty písničky . Doma bych si je sice nepustil protože jedu trochu jiný styl , ale byly takové povzbuzující a chytlavé . ( 29.7.13/Letní kino/Sčítání lidu : 150 a více ) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám, že shromáždili kupu nejmíň sympatickejch herců a hlavně hereček a dali je do filmu s hudbou Abby. Už to zní hrozně a k tomu ten dementní scénář s trapnejma blbejma postavama. A tu hudbu taky nemám rád. A nejvíc mě sere, jak z toho každej dělá kdovíco! ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nekdo to muze mit za sladkou, letni limonadku a bude mit pravdu, druhy to muze mit za citlivou romantickou komedii a bude mit taky pravdu a ten dalsi to muze mit za lehce povrchni zabavu pro postarsi damske osazenstvo a zrejme bude mit castecne taky pravdu. Moje pravda je takova ze se jedna o kombinaci predevsim prvnich dvou moznosti s lehkym pridomkem te treti. Suma sumarum mi z toho vychazi odpocinkova a velmi prijemna zalezitost, kterou bych se nebal oznacit za jednu z nejhezcich letnich komedii (lec v mem pripade videnou na podzim =P). A kdo chce videt parit byvaleho Jamese Bonda v rytmu ABBY ma zde jedinecnou sanci. Ostatne pisnicky teto skupiny davaji filmu nestutecnou porci energie a stavy. K dokonalosti nechavam jednu hvezdicku prazdnou, tedy 80%. ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Umělohmotnej Brosnan, podivně vykulená holka kterou neznám a rozčepýřená Streepová s párem ženskejch v letech, hopsají a zpívají písničky od Abby. Teď jdu na chvilku tupě koukat do zdi a doufat, že se z toho strašidelnýho tripu rychle probudím. ()

vadic 

všechny recenze uživatele

První třetina byla nesnesitelná a stěží jsem se přes ní dostal, ale zbytek se překvapivě dal dodívat. Tanečního choreografa bych nejraději odstřelil a režisérku přidal k němu, jelikož si nemyslím, že by měla sebemenší zásluhy na tom, co podle mého stálo za shlédnutí. Ty patří skvěle vybranému tracklistu, hlavně zaujala Lay All Your Love On Me, a taky hvězdnému obsazení. I přes relativně málo filmů, které jsem s ním viděl, obdivuju Colina Firtha. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Z môjho veľkého očakávania sa vykľuli malé trojky. Slabší priemer, aj keď spev Meryl ma dosť očaril. Soundtrack naozaj na výbornú, ale veď ABBA, tak čo si budeme hovoriť... ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli můj zážitek není ovlivněn tím, že jsem se do kina nehrnul v létě s davy, které pravděpodobně uvítaly více klimatizované prostory než samotný film, ale Mamma Mia jsem zkouknul v teplé posteli když venku zuřila vánice, ale takto nadhodnocený brak jsem tu dlouho nezaregistroval.. Tragédie a utrpení od prvních minut filmu, kdy se představují další a další velmi NESYMPATICKÉ postavy. Barvy bijí do očí, šedesátnice se snaží o návrat do mládí a Pierce se snaží zpívat. jedna hvězdička za písničky Abby na kterých jsem vyrůstal. I ty byly ovšem tak zprzněny, že se těším až si pustím originál. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto filmu jsem dlouho s nedůvěrou odkládala, teď se divím proč. Bavila jsem se. Písničky mého mládí se vrátily v muzikálovém kabátě v bláznivě naivní letní komedii, či spíš parodii. Jen škoda, že si s taneční choreografií moc práce nedali, spíš nechali místní kompars, aby dělal co umí. Mnohokrát obehrané téma obsazené senzačními herci, kteří si to viditelně užívali včetně Brosnana, který o co líp vypadal, o to hůř zpíval. Myslím, že mu hodně zaplatili, aby se k tomu uvolil. Colin Firth jako vždy decentně elegantní a Streepová i na prahu šedesátky mile rozpustilá. Všichni mladí, kteří zdejší postarší křepčící trio házejí do odpadu mi nevadí, protože oni tam jednou až zestárnou taky skončí. Jenom jestli s nimi přežijí i nějaké dnešní hity, aby tam nebyli tak sami. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama