Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Taková milá nostalgická blbůstka pro pamětníky (nejspíš o něco lepší než Abba ve filmu, ale tu jsem hltal před dobrými třiceti lety, takže kdo ví). Meryl Streepová překvapivě dobře pěje. Jestli si na tom můžou něco najít nepamětníci, netuším. I když – strávili jsme nad tím příjemné nedělní odpoledne se ženou, švagrovou a všemi našimi dětmi (takové naše rozloučení s analogovým vysíláním, jinak televizi už moc nezapínáme) a děti kupodivu neutekly, takže tam něco muselo být i pro ně. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Podle mně je to skvělý film, na který se dá dívat s naprostou pohodou. Zábavný, příjemný, vtipný romantický film se skvělými hereckými výkony. Není lehké být herce a také zpěvákem, když to není vaše povolání. Vlastně je to v celku skvělá romantická komedie, kterou jsem viděla již několikrát a stále se u ní zasměji. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výborní herci, fantastické písničky, ale také trapná úprava hlasu stoleté Streepové a dost hloupý film. Ta jedimá mi (hlavně díky hlasu) ve filmu hodně vadila. Jinak ale herci fantastičtí a jestli jsem někde četl, že se od Pierce Brosnena nemůže čekat kdovíjaký zpěv, tak jsem byl hodně mile překvapen. Ono většinou platí, že na super písničku nemusí být skvělý zpěv. Už jsem viděl po páté a hlas Streepové mi pořád vadí. Buď je tak dobrá zpěvačka, nebo zrovna jí museli hlas nejvíc upravovat. Jinak je to ale zábavný a písničky s každým poslechem lepší a lepší. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Návod jak si vydělat je jasný. Vemte pár známých herců spolu s písničkami od světoznámé skupiny, pak to zabalte do prostoduchého scénáře s chabými hreckými výkony, zpěvem, debilní kamerou a neschopnou režií... No a máte kasovní trhák nad kterém se sice pozastaví pár jedinců, ale zisk je přece to hlavní ne. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Tento film sice neoplývá takovými přednostmi muzikálů jako je skvělá choreografie, skvělé pěvecké výkony ale je velmi milý a zasáhl spoustu lidí, včetně mě, sice jsem byl trochu rozpačitý, protože jsem nedávno viděl muzikál Chicago a tak se nabízelo jasné srovnání. Mamma Mia má narozdíl od prvního zmíněného slabší scénář a spoustu dalších nedostatků, naopak mě mile potěšilo dívčí trio v čele s Meryl Streep, která mě opět jen utvrdila v tom, že má místo zajištěné mezi mými oblíbenými herečkami, ale i Julie Walters a Christine Baranski jsou velmi zábavné a hrát umí. To samé ale nemůžu říct o triu mužů, Pierce Brosnan do tohoto filmu byl snad zasazen jen proto, že má zvučné jméno, jinak se mi typově do toho filmu vůbec nehodí,a ani Colin Firth který je docela dobrý nezachrání celkový dojem. Filmu ale nechybí tempo a je poměrně zábavný, takže 4*. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Dlouho opěvovaný muzikál Mamma Mia! jsem zhlédl až čtyři měsíce po jeho premiéře (mám se stydět?). Prakticky hned po českém uvedení do kin skupovali někteří známí lístky a na film šli dokonce i x-krát. Takže ačkoliv jsem od tohoto snímku nic extra nečekal, říkal jsem si, že to teda asi bude nakonec dobré. No a částečně bych nejspíše i souhlasil. Po technické stránce splňuje takřka všechny požadavky na nadprůměrný muzikál - tancuje se, zpívají se nádherné písně, prostředí je sladce kýčovité, no a protože to je komedie, tak herci používají trapčící mimiku a pohyby. Dokonce i obsazení je kvalitní, až tedy na Pierce Brosnana, který by měl příště využít nějakého dablera. Naštěstí pro úspěch filmu byly poměrně kvalitně předělány ty největší pecky od ABBY, jejíž tvorbu musí snad mít každý rád. No a kdo ne, tak nejspíše nebude mít rád ani tenhle muzikál, jenž asi opravdu neodmyslitelně bude patřit k létu 2008. Prostě Mamma Mia! je jedním z těch mnoha filmů, které si člověk může pustit prakticky kdykoliv. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

V době, kdy byla ABBA na vrcholu, jsem jí ostenativně nenáviděla a na ABBU VE FILMU by mě nedostali ani párem koní - no, kdo z nás okolo 15 let nemá černobílé vidění hudby a to, co mu nesedí, musí být nutně "pro pitomce"...? Proto jsem MAMMA MIA neviděla v kině, ale jen na DVD a uznávám, že na velkém plátně to musí být kvůli exteriérům (řecká vláda by měla tvůrcům filmu platit zlatem - určitě se obsazenost hotelů a penzionů v místech natáčení v příštích letech mnohonásobně zvýší!) daleko působivější! Takže mé hvězdičky nejsou za hudbu, ale - kromě již řečených lokací - hlavně za úžasné výkony - Meryl Streep a hlavně neuvěřitelný Pierce Brosnan - jeho výraz při zpívání mne pobavil víc než všechny bondovky dohromady! ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Bylo zábavné vidět a slyšet Pierce Brosnana v této roli. Nebylo to bůhví co, ale celkem příjemná podívaná na nedělní odpoledne. Sice nepřekvapilo, ale ani neurazilo. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce skupiny ABBA je jistě velkým zadostiučiněním, že tento film vznikl. Převedení jejich písniček do hollywoodského trháku s předními herci potěší jistě mnohé z nich. Ačkoli mám tyto songy taky rád, protože z nich čiší neuvěřitelný optimismus, přece jenom mi ke spokojenosti něco chybí. Asi bych od muzikálu čekal lepší choreografii a ani po pěvecké stránce mě to moc nedostalo. Přesto za to občasné podupávání a výbornou Meryl Streep dávám tři hvězdičky. Každopádně mám na hollywoodské režiséry jednu velkou prosbu, a to, aby už nikdy nenechali zpívat Pierce Brosnana. Je to strašidelné! ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, bláznivé, občas vtipné. Některé věci trochu nedávají smysl a hudební výstupy jsou přepjaté (asi nejvíc se mi líbil ten s Meryl-Dancing Queen). Ale celkově je to tak praštěný, až je to dobrý. Sice tam nezazněla moje nejoblíbenější píseň od ABBY, a to Fernando (škoda, jinak jsem tam o této skupiny slyšela snad vše), ale Meryl Streepová je fakt hvězda a zde dokazuje, že si ze sebe umí udělat skvělou legraci. Oblíbená scéna nebo hláška: Jedna z počátečních scén, kdy kamarádky Sophie sdělí Donně (Meryl Streep), že jak si za mlada užívala a ona po nich zvláštně koukne ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Jako film nic moc... Jako opravdu dlouhý klip s výbornými herci (minimálně kvarteto Streepová, Brosnan, Firth a Skarsgard si zaslouží kloubok dolů) to více než stačí. (60%) ()

Qitek odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěný smích, nechtěná nevolnost, nevěřícné kroucení hlavou nad Meryl Streepovou a vůbec všemi ostatními včetně připosrané režie... Jestli opravdu existuje nějaké peklo - pak nějak takhle to v něm vypadá. Hraje tam ABBA a lidi ze sebe dělají teatrální dementy. A to sem proti ABBA band nikdy nic neměl. Až dodnes! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Samotná hudba Abby je geniální, tvůrci k tomuto podkladu přidali ztřeštěnou komedii, která mě ničím neurážela. Vyznívá sice jako nejobyčejnější teen bláznovina, ale má něco do sebe. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

hodnotím vysoko...ne,že bych od filmu očekávala něco famózního,ale představa toho,jak se při natáčení všichni vyblbli, mne opravdu pobavila ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama