Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Než jsem se dostal na CSFD, neznal jsem člověka, kterému by se nelíbila Mamma Mia! Muzikály nemusím, ale ty chytlavé písničky ABBY mě dostaly a já si často v kině říkal: "Sakra, škoda, že tady nemůžu tančit a zpívat." Naivitu, která provází celý film vůbec neřeším a beru s nadsázkou :) __80%__ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi milá a příjemná podívaná, která je, byť s mírným nadhledem i veselá. Pravda, scénář poněkud pokulhává, herecký um šesti vynikajících protagonistů se extra tady neměl moc šanci předvést, neb toto vyloženě není jejich parketa, snad až na úžasnou Christine Baranski, té evidentně šel tanec i zpěv. Nicméně skvělá hudba Abby, nádherné exotické prostředí řeckého ostrova, roztomilý příběh udělaly z tohoto dílka sladkou večerní jednohubku, která dobře naladí. svůj účel splnila a víc se od ní nežádá. za mne 85%. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně rozhoupal a po 8 letech od vydání shlédl tuto slavnou Mamma Miu. No, podruhé si to už určitě nepustím a to mám songy od Abby vážně rád a když už něco od řeckých ostrovů, tak to si raději dám skvělé Děla z Navarone s Gregory Peckem! ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu 10 let po prvním zhlédnutí a ihned po konci druhého dílu.Měl jsem to štěstí,že jsem tenhle muzikál viděl poprvé v předpremiéře na KVIFF ve Velkém sále hotelu Thermal.Byla to má poslední projekce po 9-ti dnech trávených převážně v kinech.Velký sál byl tehdy naplněn,já seděl na balkoně uprostřed a byl v centru dění,když se z plátna valila všechna ta pozitivní energie,která celý sál rozezpívala,roztleskala a dokonce i roztančila.Vedle mě seděl postarší pár a z jejich rozhovoru jsem pochopil,že je to jejich jediná návštěva nějaké projekce ve Varech a vůbec nechápali,proč jsou všichni kolem tak rozjetí.Pamatuju si to vše i po 10-ti letech a rád na to vzpomínám.A hlavně se mi to vybavilo teď,při sledování dvojky,která je slabým odvarem jedničky.Ale bůh ví,jak bych hodnotil,kdybych i jedničku viděl jen doma a ne ve Varech. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl podruhé – jednou před časem na letňáku, pak včera v TV a přiznávám, že to nebyla svobodná volba, ale máme být spolu v dobrém i zlém, tož tak. ---- Poprvé jsem nekomentoval, ale nyní se komentáře zdržet nemohu. Přesto, že jsem věděl, co napíši, přelétl jsem několik názorů mých oblíbených a šokovalo me, že kolegyně kleopatra začíná (a v podstatě i pokračuje) přesně dle mého záměru. Čili nebudu nosit dříví do Athén a zkusím něco jiného. ---- Nejsem zrovna cílovka hudebních filmů, ale nemohu nepřipustit, že pokaždé, když jsem se k nějakému nachomejtl, to byl náramný odvaz a pohoda. Klasické filmy jsou proti této kategorii děsně prkenné přesto (možná právě proto), že NĚCO, více či méně závažného, řeší. Holt hudební filmy potvrzují starobylé rčení, že „Není-li něco možné, pro plytkost či až stupiditu, říci, určitě to lze zazpívat“. Zde a i u ostatních hudebních filmů, natož u popíku, se to potvrzuje. ---- Dávno před ČSFD jsem viděl HF z vězeňského prostředí v USA, kdy vězňové (jistě hlavně z nudy) udělali zpěvokol a nakonec (zcela bez beranidla) prorazili za brány vězení, byli slavní a tuším polepšili se. Nevím, jak se onen film jmenoval, ale mile rád bych ho o5 viděl právě pro ten drajv. Nevíte někdo, co to bylo? Jo-li, prosím nápovědu krz SZ. ---- Ale zpět k MM. Fascinuje mě, jak MS v tanečních číslech řádí a to jí bylo bezmála 60 let! Samosebou vydávat oněch 100 Wattů permanentně nelze (od toho je film filmem) – něco o tom vím, je mi + - stejně jako jí tehdy, ale dovede se do toho opřít. Výsledek – cákající energie jako ten vytrysknuvší Afroditin pramen v závěru hudebního filmu. Co víc si přát?! P.S.: Přidal jsem hvězdu. ---- Zajímavost: Existuje CZ folková kapela Tata Mia. :-) Edit 26.2.2020: Zajímavost „byla shledána jako nepatřičná“ a to jsem si myslel, že schvalování zajímavostí se konečně dostalo do rozumných kolejí. Schvalovač se udiveně ptá: „A jak to souvisí s tímto filmem?“. Nevím, čím si zasloužil tyto ostruhy, ale měl jsem za to, že MM byla komedie, čili podobný žertík bych pustil, těžko někoho popudí. Suchara a pyšného nabubřelce asi ano. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Film s předvídatelným příběhem, kde se polovinu stopáže díváme na přehnaně emocionální lidí, kteří tancují a zpívají. Tohle prostě není film pro mě. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu zdejší nízké hodnocení. Pro mě je film skvělou podívanou a písničky mi přijdou nazpívané ještě líp než originál. Herecké složení je vynikající, film vtipný a Meryl Streep úžasná. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Muzikal nevyhladavam, ale na tento som bol zvedavy. Odhliadnuc od pribehu, ktory ma neoslovil sa mi uz od utleho detstva do pamate vryli paradne pesnicky od ABBY. Prevedenim po audio stranke si tu rozhodne neurobili hanbu. Amanda ma "bohovy" cisty, silny a "chytlavy" hlas, verim, ze tak ako i pred 14timi rokmi tak je tomu i teraz. :) ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Ti, kdo nemají rádi písničky skupiny ABBA a ti, kteří jsou příznivci náročnějších romantických komedií, tak s muzikálem Mamma Mia! jistě nebudou spokojeni. Ti, kteří hity skupiny ABBA mají rádi, tak zcela jistě udělí 3 hvězdičky, protože písniček této legendární skupiny si v tomto filmu užijí dosytosti. Ti, kteří zvládnou i trochu jednoduchou, ale vtipnou romantickou komedii, přidají čtvrtou hvězdičku. No a ti, kteří mají rádi (tak jako já) Meryl Streepovou a Pierce Brosnana, případně Colina Firtha, jsou velmi blízko k tomu přidat hvězdičku pátou. Já ale nechci udílet 5 hvězdiček "na potkání", tak zatím udílím 4 hvězdy - třeba své hodnocení po dalším shlédnutí někdy poupravím... ()

finn 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá rodinná návštěva kina: věk 70+ "štvaly mě hrozně dlouhý reklamy předtím, film bych si dala ještě jednou", 35+ "fakt se jim to povedlo, úplně bych šla někam tancovat", 15+ "jo, dobrý to bylo" ...pro mě je Abba typická diskárna, kterou jako jednu z mála vydržím poslouchat. Ve filmu mi písničky sedly, "zpěváci" tak napůl (007 se tolik snažil). Naštěsí si film (doufám) dělá srandu sám ze sebe a jako k sebeparodické ultraletní komedii by se k němu mělo přistupovat. Navíc kde jinde uvidíte... :) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že příběh je prostinký, až by jeden brečel. Tady jde stejně o Abbu - její hity jsou servírovány od začátku do konce jak na běžícím pásu. A herci se zpívání a tančení zhostili nadmíru skvěle. Teda, Pierce Brosnan fakt zpívat neumí.... Prostě letní oddechovka a když odcházíte z kina, v hlavě vám pořád zní Dancing Queen.... ()

Endlessly 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje čaro, niekoľkokrát som sa nechala strhnúť smiechom ktorý ku mne doliehal zo všetkých strán kina.Ale zasmiala som sa aj spontánne:) Mohla by som mu vyčítať veľa vecí, ale v konečnom dôsledku to bolo celé také podarené, že som sa rozhodla to vôbec neriešiť. Vypnúť mozog a usmievať sa:) ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Sice moc nemusím muzikály a když jsem film viděla poprvé tak jsem si řekla - jééé no dobrý, pěkný písničky, krásné prostředí ale víc asi nic. Po druhé už si říkám, že to je opravdu pěkný film. Je to pozitivní, vtipný, střeštěný snímek, proložený známými hity od abby apod. A nakonec M. Streep je zase skvělá(říkam to vzdy kdyz ji vidim), líbí se mi, že hlavní hrdinkou není dcera Sofie, ale právě Donna, takze vsechny věkové kategorie si ve filmu něco najdou... ()

John8 

všechny recenze uživatele

To je vám tak příjemnej film!!! Fajnová hudba, neustálá sranda a výkon Meryl Streep... někdyy jsem zústal jen s pusou otevřenou dokořán, muzikál jsem naviděl, ale nějako mi to nevadí. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Chápu, že nemálo, ne-li většina fajnšmekrů se nedokáže odprostit od kritického náhledu a jakmile začnou tuhle praštěnou podívanou rozebírat, nemůže to dopadnout dobře. Vykašlal jsem se na intelektuálničení a tuhle švihlou blbinu si opravdu královsky užil! ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama