Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Lidi, proboha, na co si to hrajete? Co jste jako čekali?! Je to muzikál, komedie- to svědčí o tom, že to asi není film s hlubokou myšlenkou, ale film na odreagování, pro zasmání! Aby krásná, ač trochu (víc) kýčovitá, řecká krajina rozjasnila ponuré zimní období. Aby vás herci s legendárními písněmi od ABBY přiměli pobrukovat nebo zpívat si s nimi a připomenout si doby, kdy ony písně hrály z nejednoho magneťáku a na nejedné diskotéce. Že má jednoduchý, předvídatelný a trochu nelogický děj? No a co! Nevím, proč jste zrovna k tomuhle filmu tak přísní a skeptičtí, když jsou tady i mnohem stupidnější filmy (které mají dokonce lepší hodnocení, ale budiž...). A ještě něco. Kritizujete tady zpěv. Strašně ráda bych chtěla slyšet zpívat vás. Od NEZPĚVÁKŮ je to myslím slušný výkon. Tak se jděte vycpat s výroky, jak strašně vám to rvalo uši, protože ani polovina z vás by to nezazpívala o nic lépe!!! ()

franya69 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce kecá, já bych dal svoje oslí varlata za šestou hvězdičku, ale musím se holt spokojit jen s pěti :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Muzikálový snímek ocení pouze příznivci a fanouškové v 80. letech velmi populární skupiny ABBA. Chytlavé melodické disko písničky a k tomu příběh, který se úspěšně nejdříve táhl na divadelních prknech. Natočit tento muzikál byl dobrý nápad a pro fanoušky skvělý dárek. Že to byl dobrý tah dokazuje i jeho úspěšnost. Meryl Streep a další podali veškeré své umění nejlépe jak uměli a tak vznikl veselý a příjemný zážitek, který tu bezesporu víceméně již delší dobu chyběl. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů za posledních deset let, u kterého mám možnost srovnat požitek biografový s tím gaučový (kinosál jsem navštívil na přání mé ženy) a zatím co po premiéře neměly mé reakce daleko k těm nadšeným (hodnotil jsem čtyřmi hvězdičkami).........uběhlo šest let, Mamma mia! z televizní obrazovky a jsem nucen svůj prvotní názor přehodnotit. Najednou jsem měl víc klidu vnímal tu cirkusovitost, duhovou přeplácanost, prvoplánovost a jednoduchost. Ještě více mi vadilo herecké obsazení Amanda Seyfried (sladká, ale přehrává), Pierce Brosnan (na rozdíl od Firtha či Skarsgårda tohle nebyl part pro něj), nebo Meryl Streep (paní herečka, ale tady jedna velká pěst na oko). Přesto, když se ze řeckým sluncem ozářeného kompotu nesmrtelných ABBA hitů (aranž Our last summer mne totálně dostala) seškrábne počínající plíseň zůstává hutným a osvěžujícím......i když už ne tolik, jako v přítmí biografu. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jooooooo!!!! Abbaaaaaaa!!!! Muzikály nesnášim. Tohle ale neni muzikál. Je to báječná pohádková feérie se zpěvy, tanci a mými oblíbenými herci. Gimme Gimme Gimme................................................................. ()

RottenFox odpad!

všechny recenze uživatele

Hm, takže co? Mať si zapíglovala se třema tejpkama po sobě a teď celej film řeší, kterej z těch tří jí zbouchnul. Přijde to uhozený jen mě? A jestli ještě někdy uvidim lacláče (to jsou ty montérky ve kterejch tu poskakuje Streepová) tak si vypíchnu oči a hodím je prasatům. Film k poblití. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nie je muzikal ako muzikal,na to,ze sa jedna o pesnicky jednej z najznamejsich skupin v historii hudby ABBA,tak je spracovanie natocene ako keby bez srdca,chuti i zapachu,nezazivne,nudne,bez napadu,ani herci ma nepresvedcili,no a dvojka bola este o triedu horsia,priemer az podpriemer...:-) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem muzikál viděla ještě když jsem byla malé pískle a neuměla jsem anglicky ani slovo, tím pádem jsem neznala význam nic neříkajících písní a zpívala jsem si vše tak, jak jsem slyšela, netřeba znalosti slov, tak hodnotím s jistou dávkou sentimentu. Mužské herecké obsazení se mi moc líbilo. Příběh tak nějak plynul, ale bohužel, komedie se nevešlo ani za nehet. Obzvlášť ty staré babky byly jemně řečeno, trapný. Do dvojky už jsem se nikdy nepustila a ani nikdy nepustím. ()

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Slabsich 7/10. Velmi mdla kamera, pribeh. Vsechno tak zachranuje pomerne slusna komedialni cast, herci a samotne songy skupiny ABBA. ()

cuneus 

všechny recenze uživatele

Obecně muzikály rád nemám, proto jsem se zprvu obával. Nicméně, herecké a taneční výkony Meryl Streep a ostatních se opravdu nedají zapomenout ani několik dní poté co píšu tento komentář. Člověk měl chuť vstát a zpívat si s nimi. ABBU vlastně stále žeru a tento film jí dal pro mě nový rozměr. Deštivý večer v Lillehammeru, kde jsem film viděl, se tak stal snesitelným... ()

Rizek75 

všechny recenze uživatele

ABBA a její písničky ovlivnily několikery generace posluchačů a fanoušků, ovšem ten, kdo shlédne muzikál Mamma Mia!, musí být poněkud zklamán, ne snad samotným dějem, který jistě zaujme především náctileté (spíše z řad dívek), nýbrž zpěvem hlavních protagonistů, kdy nejhorší výkon předvádí Pierce Brosnan. Musím však konstatovat, že i moje oblíbená herečka Meryl Streep se moc nevyznamenala při srdcervoucím "řevu" na cestě do svatebního kostela. A tak nedostatky ve zpěvu (nikoliv v hudbě) kompenzuje snad jen fakt, že děj se odehrává v krásné přírodě Řecka s modrou oblohou, pod žhavým sluncem a s roztančenými krasavicemi a krasavci. Dávám 2 ** za snahu připomenout nesmrtelné písničky legendární skupiny. ()

Harts 

všechny recenze uživatele

No tak tahle komedie podle mě přilákala hlavně díky písničkám skupiny Abba. Děj až zbytečně vykonstruovaný, ale musím uznat, že velmi vtipné scény a určitě to pobaví hlavně starší ženy. A než se nadějeme, budeme chodit na filmy, kde budou znít písničky skupiny Beatles, což bude možná více pro mladé. ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Tak to mě dostalo - než jsem si pustila tuhle hudební komedii - nebo muzikál ? - neměla jsem náladu nic moc .. nečekala jsem žádný zázrak - ale prostě mě se to líbilo ... i když je pravda, že Pierce Brosnan lépe vypadá, než zpívá :o) Nádherná atmosféra, krásné prostředí - prostě oddychový film, který je "nakažlivý" pohodou a elánem. A klobou dolů před Meryl Streep - moc jí to slušelo - je to nezvyk, vidět jí v takové komediální roli, ale pro mě je to "paní herečka", takže chválím. Pět * dávám s klidným svědomím - prostě pohodvej film, který zvedne náladu a potěší. ()

shereen 

všechny recenze uživatele

Po uvední filmu jsem se lekla, že se všichni pomátli, protože hodnocení bylo velmi pozitivní. Teď už jsem o něco klidnější, protože vidím, že nejsem jediná kdo se propadal hanbou v kinosále. Vidět Meryl Streep jak infantilně křepčí je jen pro velmi silné žaludky. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Písničky ABBY fungují spolehlivě již desítky let, nejen svou hudbou ale i texty samy o sobě. Scénársté museli dopasovat "libreto" k vlastně neoriginálnímu muzikálu jen jako spárující maltu k poměrně dokonalé švédské žulové dlažbě. Proč si nevybrat jako exteriéry řecké ostrovy a doplnit vrstevníky muzikantů - herců současnými teenegery s červenoknihovnickým námetěm. Nu .. ta trojka je za Meryl, protože utáhla celý film, za náznaky sebeironie a za to, že muzikály jsou má slabá stránka. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Kdysi hluboko v minulém tisíciletí, kdy jediný tón od ABBY stačil k roztančení desetitisícového davu, při jedné příležitosti jistý pod obraz zřízený mladík vyskočil na stůl, serval ze sebe košili a procítěně pro mě zpíval SOS. Vzhledem k tomu, že působil mnohem profesionálněji a mnohem méně trapně než to, co jsem viděla na plátně, je zřejmě něco shnilého v tomto slepenci americko-řeckém. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Ak máte zlý recept, tak nepomôžu ani kvalitné suroviny. Herecké mená prítomné sú, ale výkony zostali zabudnuté na pol ceste a dovolím si tvrdiť, že je to scenárom. Film sa absolútne prispôsobil dopredu vybraným piesňam a na mňa pôsobí ako veľký videoklip s choreografiou bez citu. Jediné plus pre mňa je, že aspoň viem o čom vlastne tá ABBA spieva.A do začiatku odkazujem ženským protagonistkám: "Chill out, for God's sake!!!". ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama