Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Opravdu se jedná o prostoduchý zpívaný film s pohodovou atmosférou, hezkými slečnami a statnými hochy, mezi kterými pobíhají trochu zmateně postarší dámy. Nakonec jsem se ale v některých chvílích dobře bavil a přistihl jsem se s úsměvem na tváři v místech, kde jsem to opravdu nečekal. Abbu mám rád asi tak středně, takže za 3. ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Ach ten kulturní úpadek... Kýč je to příšerný, přeslazený a dojemný až hanba. Jenže to celé funguje a divák dostává přesně to, co chce - nenáročnou zábavu za tónů nesmrtelné Abby. Popravdě, ta plytkost příběhu mě po celou dobu nutila usmívat se jak idiot, ale té barevnosti a kýčovitosti zkrátka nejde odolat. Viděl jsem, pobavil jsem se, ale slovy z "Dobrodružství Priscilly, královny pouště"na závěr dodávám: "No more fucking Abba":-) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Paradni zazitek! Prijemny odlehceny a pohodovy muzikal. Abba udelala ve sve dobe opravdu velke a nesmrtelne hity, ktere byly (vetsinou) nenasilne zakomponovany do romantickeho pribehu s notnou davkou humoru. Zivy a vesely snimek, ze ktereho je patrne, jak si jej herci uzivali. A kdyby se nesnazil o zpev i Pierce Brosnan, nevaham udelit plny pocet hvezdicek! ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi hudba, líbil se mi velice jednoduchý příběh, líbily se mi i herecké výkony, ale přesto to není na pět hvězdiček. Na druhou stranu to není ani na tři, takže proto čtyři... ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to člověk nedívá v originálním znění s upištěnou angličtinou, dalo by se říct, že je to i průměr... Ovšem nechápu třeba Pierce Brosnana, že se tomu propůjčil. Jistě to mohl být bezva film, kterému jsem mohla bezpochyby dát 5*, ale to by se na něm muselo víc zapracovat a pojmout ho trochu kvalitněji (vynechat trapně upištěné scény několika kamarádek apod.). ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Napoprvé mě pěvecké výkony příliš nezaujaly, ale to nejspíš bylo tím, že na DVD jsou jen 5.1 stopy a při přehrávání na stereu to znělo opravdu děsně. Když se tenhle drobný problém odstranil a já se na to znovu rozhodl podívat, trávil jsem pak další den vyhledáváním oblíbených písní a jejich opětovným pouštěním :). Ano, je to slátanina, ale díky krásnému prostředí se na to hezky kouká a díky ABBA se to hezky poslouchá. Takže s trochu odřenýma ušima je tam i ta 4.* ()

Kryat 

všechny recenze uživatele

Milý, pohodový, prosluněný, rozezpívaný filmík, který nenadchne, ale ani neurazí. Předvídatelný, trochu pokulhávající příběh, který je ale odehrán mými oblíbenými herci s velkým nadšením a nasazením (myslím, že se u tohoto díla fakt dobře pobavili). Navíc celý film provází staré dobré písničky od Abby, které herci překvapivě dobře (i když ne vždy dokonale) sami zpívají a divák se k nim s chutí přidává. Prostě pohodový nenáročný film na letní večer či na dobu předvánoční. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Náhodou zajímavý a úspěšný tah: za pomoci hollywoodských hvězd připomenout světu tolik hitů skupiny ABBA! Ovšem to zpracování je na pováženou. Dobrý muzikál se totiž nerovná nekoordinovanému freestylu. ()

fogs odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a znovu ne... z donucení jsem musel jít na tento film do kina a utratit peníze za vstupné, které bych investoval určitě do něčeho jiného. Tento muzikál už nikdy nechci vidět. Pokaždé když herci začali zpívat musel jsem si ucpat uši abych to neslyšel, a když se děvčata smála "hihihihihihihi" tak také. Hlava mě bolela ještě den potom. Příběh jak dívka pošle dopis potencionálním otcům a oni se přetrhnou aby přijeli je k pláči... jasně a jednoznačně ODPAD! ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Moje matka miluje ABBU. Mě ABBA nevadí, klidně si její písničky poslechnu. Ale tohle je vrchol hnusu. Jedna hvězdička jenom za tu ABBU, bejt to písničky od jinýho autora, tak je to odpad. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Jako vždy perfektní Meryl Streep, hity od legendární skupiny ABBY a romantický řecký ostrov - to jsou hlavní klady nenáročné letní oddechovky, která se stala s podivem hitem minulého léta. Mnozí z nich před kamerou zpívají a tančí poprvé. Zatímco Pierce Brosman svým halekáním moc neosilní, Meryl ta tam tomu velí jak po herecké tak po krásně amatérské pěvecké kráse (vždyť nejhezčí co může být je přeci krásná nedokonalost než chladná dokonalost sama) Její hudební čísla jsou pro mě tak nakažlivá, že mě vtáhla totalně do banálního a primitivního děje. Po dlouhé době jsem viděl jak si herci parádně užívali každou minutu filmu ve kterém hrali a nebrali to za další zářec v herecké práci. Je to sice křiklavý a pestrobarevní kýč ale vem to čert ja jsem se přitom parádně bavil a vzpoměl jsem si na svá donedávna dětská léta kdy mě moje mamina jako ukolébavku pouštěla písničky od ABBY. S klidným srdcem dávám 75%!!!! ()

asentra 

všechny recenze uživatele

Byla snaha o hravé a naivní letní nenáročné dílko, ale přišlo mi to trochu nucené. Ne, že by tam nebyly povedené momenty, ale bohužel nepřevažovaly. Pierce Brosnan je možná slušnej herec a fešák, ale mizernej zpěvák a stejně se mi nejvíc líbil spontání Colin Firth, který ale dostal až ostudně málo prostoru. Slabší průměr. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Tak především: nevěřil bych nikdy, že bych byl schopen dokoukat až do konce muzikál na písně ABBA (ABBy?), kde hlavní roli tančí (!) a zpívá (!!!) Meryl Streep. Nakonec jsem to zvládl. jen mé hudebně nadané uši dost trpěly při zpěvu agenta007 a můj slábnoucí zrak nevěřil vlastním očím kterak klimakterický diblík Meryl skotačí po plátně víc než hodinu a půl(!). Film vpodstatě bez myšlenky (jeho jedinou myšlenkou bylo propojit alespoň trochu smysluplnými scénkami písničky švédského kvartetu), ale s velmi lehkou a prosluněnou atmosférou. Přesto jsem to hrdinně vydržel a možná z čiré nostalgie písní mého dětství dávám 3*. ()

ramirez2 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, tak nějak si představuji románky z Červené knihovny. Vtip? Ano, něco tam bylo. Celé se to odehrává u moře ve sluncem zalitém Řecku. To je zase plus. Bylo by to tak celkem na 50%. Písně od skupiny ABBA, které jsem měl kdysi velmi rád, však všechny mínusy škrtají. Nojo, holt nostalgie ... ()

Jerryy 

všechny recenze uživatele

Sakra lidi na CSFD musejí být pěkní bručouni. Shoďte tu vážnou masku a poďte se bavit. Každej film nemusí překypovat intelektualníma myšlenkama. Stačí se zaposlouchat do ABBY, koukat jak pár hollywoodských hvězd ze sebe dělá blbce ve zcela obyčejném, nenápaditém scénáři, ale tohle všechno dohromady, není vůbec tak hloupé, jak se může zdát, v jednoduchosti se síla a když do sebe všechno zapadne, tak není co řešit. ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Film ve mě sice vůbec nic nezanechal, ale upřímně musim přiznat, že jsem byl celkem překvapen. Některé hlody a hlášky nejsou vůbec špatné a ikdyž jsou tyhle filmy úplně proti mému vkusu, tak jsem se celkem bavil. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Příběh je tak prokouknutelný až hrůza. kamarádky Meryl S. jsou odporné a vlezlé jako ranní kocovina, Amanda Seyfried hraje naivní husičku, která si sní svůj stupidní sen.... songy od ABBy jsou to jediné co za něco stojí a nutno uznat, že většina je zajímavě zakomponovaných, ale přiznejme si, že tenhle snímek je opičí a stopu ve mě nezanechá, dám 3* i když moc nevím proč ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama