Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

Biggles 

všechny recenze uživatele

Prave doznivaji posledni tony hudby filmu. Vse je blystive, krasne, barevne a ja mam chut vystrelit si mozek z hlavy za to, ze me napadlo se na todle dilko podivat. Nuda,nuda, sed,sed. Stupidni dialogy, idiotsky namet, nechapu co na tomhle filmu kdo ma. Podotykam, nemam nic proti ABBE, prestoze preferuju jinou muziku, nepohrdnu ani touhle hudbou. Davam jednu hvezdu a i to mi prijde az az. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Výborná a vtipná komedie. Děj doplňují důležité (po obsahové stránce) písničky skupiny ABBA nazpívané samotnými herci, což je zajímavá změna. Vřele doporučuji... ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nesnáším přezpívané originály. Originální skupinu ABBA mám celkem v lásce, snahu herců přezpívat to vidím na úrovni A-teen. Nebo ostatních ABBA remaků, revivalů. Nikdy se to původní verzi nemůže rovnat, ale oni se o to stejně pokusí. Upřímně řečeno mi přijde zvláštní fakt, že hlavní roli hraje Meryl Streep. Z jednoho důvodu - nevypadá na téměř 60 let, spíše na pozdních 40 až 50 let. Ale tak proč ne. Když jsem to viděl, říkal jsem si, že jeden z těch tří chlápků vypadá povědomě. No ano, Pierce se objevil, v jedné ze svých horších rolí, ale zahrál to dobře. Nebylo toho moc. Ze začátku tam ženy jen ječí a piští, typický pubertální blbák (blbý biják), příběh se do sebe snaží zakomponovávat písničky, což se mu daří. Ale strašně zazpívané, to celý dojem snižuje dalekosáhle. Není to obyčejná, hloupá romantická komedie. Ale většině mých méně náročných známých se to líbilo. Asi nezastupuji ten pravý typ publika. ()

Peters18 

všechny recenze uživatele

Kdyby na zacatku napsali upozorneni sledujte pouze pod vlivem omamnych latek tak je to mozna i za 4*. Takhle to vidim na dve za tu zvlastni ujetost vseho co se delo ()

Speedwell 

všechny recenze uživatele

Uvědomuju si, že je to kýč. Ale je načase uznat, že člověk občas potřebuje trochu toho blyštivého optimismu do žil. ()

bigbadboy 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut sem si říkal vypni to, vypni to... ale nakonec film plynul příjemně v rytmu starých známých šlágrů a po oživení Bondem :) přišel impuls. 5 hvězd, ale o prsa Amandy Seyfried (myslím, že Pedestrian to vidí podobně... prsatá hlavní role = +20%) ()

tjorven 

všechny recenze uživatele

Abba, hudba mého raného dětství! Jednotlivé písničky mám spojené s konkrétními okamžiky. A k tomu se báječně hodí kýčovitě modré moře, přeslazená nevěsta i bláznivé taneční kreace Meryl Streepové. Bavila jsem se skvěle, cítila se mírně rozechvěle a na konci jsem si řekla: no a? A dala jsem 4 .) ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Známé písničky od Abby . Skvělé herecké i pěvecké výkony. Skvost pro moje oči a uši. No skvélý filmový muzikál. ()

vdv 

všechny recenze uživatele

Zcela nezáživný film s neuvěřitelně jednoduchým příběhem bez špetky originality. Mizerné herecké výkony snad všech zůčastněných herců, dokonce i těch, od kterých bych nějaké to hraní očekával. Muzikál bez jediného pořádného zpěváka. Tohle si snad Abba nezasloužila... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Písničky od ABBY jsou fajn, ale to byly i před tímto filmem. Scénář je hrozný a režie zoufale neinvenční. Tak špatně natočené hudební scény jsem už dlouho neviděl. Film jsem viděl nedlouho po muzikálu Chicago a ve srovnání s ním ještě víc vynikla nemohoucnost tvůrců Mamma mia. ()

ratje odpad!

všechny recenze uživatele

Boze muj! Posouvala jsem dej dopredu ve vsech pripadech, kdy se zacalo zpivat, tudiz mi trvalo necelou hodinku, abych tu hruzu shledla celou - a to mam, resp. mela jsem, ABBU docela rada. Co rict na svou obhajobu: mam horecku pres 39st, nemuzu usnout a je 3:30 rano - ta spravna chvile na filmy, ktere jsou v kompu odlozene presne pro podobne pripady. Akorat se bojim, ze jakmile zase zacnu myslet jasne, tak hlavne nepochopim, proc jsem proboha za celou dobu nenasla ten krizek vpravo nahore, ktery se Win player vypina. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Návrat Meryl Streep (v dětství jsem ji měla hodně ráda, ani nevím proč) na plátno - hezké písně skupiny ABBA zakomponované do příběhu. Ale celkově jedno shlédnutí stačí, na pobavení dobré. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama