Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Konečne muzikál, ktorý nerieši psychológiu, charaktery, ale je zábavný, má nadhľad a živú hudbu. Phyllide Lloyd sa podarilo fantastické obsadenie hercov ťažkej kategórie (Streep, Firth, Brosnan, Skarsgard) i mladých tvárí (krásna Amanda). Piesne Abby sú nesmrteľné a nadčasové a všetci ich poznajú. Zápletka zaujímavá, dobre zahraté i odspievané. Dajú sa tomu vytknúť chybičky i chyby, ale bavil som sa výborne... 75% ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Falosne, falosne, falosne, a ked to nie je falosne tak je to debilne. Ked budem chciet lepsiu obdobnost pozriem si Dobrý den, paní Campbellová! ()

Taron 

všechny recenze uživatele

No to byla vážně hrůza.. Tam nebylo snad nic dobře, americká sračka s tancováním a špatným zpíváním ABBY, které když se už už zdá, že skončí, tak přijde poslední hřebíček do rakve diváka v podobě přídavku.. Nebýt Pierce Brosnana, kterého mám rád, asi bych vážně musel dát odpad.. Hrůza.. ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Nádherné zapracování Abba písní do děje. Musím říct, že mne tento vánoční dáreček, od človíčka co mě moc dobře zná z venku i zevnitř :-* velice uchvátil :-) Dlouho mi to unikalo a pořád sem si říkala: jednou si to pustím. Až to "jednou" přišlo litovala jsem, že nepřišlo dřív. Meryl Streep podala svou roli naprosto úžasným a vyčerpávajícím způsobem. Byla naprosto oddaná roli matky samoživitelky. A její dávní a vlastně jeden i budoucí maníci byli kouzelní jak pojímali otcovství každý po svém :-) Určitě doporučuji ke shlédnutí! ()

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Film povznáší POUZE vždy bezvadná Meryl Streep a nádherné kulisy řeckého ostrova. Jinak není co obdivovat, ani hudbu, jelikož je převzatá a lehce přezpívaná. Mluví se tu o neslušných věcech, zbytečně se všichni přetvařují, když zpívají a tedy pak je zpívání a děj 5 ku 1! Naprosto kontraproduktivní konstrukce bez špetky rozmýšlení! Proto budu muset dát tak malé hodnocení - 38%! ()

pida123 

všechny recenze uživatele

Díky písním od ABBY má tenhle muzikál smysl. Skloubili to docela dobře, sice je ten příběh lehce vedlejší, ale s těmi texty písní to je prostě ONO. Podle mě je role Donny pro Meryl jako dělaná a to že to zpívání není dokonalé? To zas tolik nevadí, snažila se a to je jí musí přičíst k dobru. Pierce se mi nikdy tak nelíbil jako chlap, jako právě tady a to už je to starší pán s bříškem, ale - pááááni tady je sexy. Můj favorit je sekvence s písní "Lay all your love on me". Je krásně natočená a je tam cítit chemie a sexuální napětí. ()

meChuck1 

všechny recenze uživatele

Letní romantický muzikál se čtyřmi velkými hereckými hvězdami a jak už napovídá název, s hudbou od švédské skupiny ABBA. Hudba nazpívaná originálně herci a prostředí malebného řeckého ostrůvku, ve mně zanechaly příjemné pocity, které jsem od toho přesně čekal. ()

MiniMer 

všechny recenze uživatele

Zpětně to na 5 hvězdiček rozhodně není. Je to prostě letní bláznivá komedie, která kdyby neměla takovou plejádu skvělých herců (za sebe jmenuju hlavně Meryl, Colina a Julie), tak takový úspěch nemá. Každopádně písničky ABBY v novém kabátě jsou příjemné a v pár případech lepší než originál. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Krásné a legenda mezi romantickými komediemi.Amanda je vážně úžasná herečka a krásná osoba.Meryl je velice krásná.Kultovka.... ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Hippiesáci Brosnan se Skarsgårdem a rebel Firth. Vzpomínkový flashback ksichtů všech tří potenciálních tatínků = 3 nejlepší sekundy celého filmu! Re-play, please! ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch písniček a zajímavého hereckého osazenstva, nevím jestli by to mělo takový úspěch. Za sebe dám 3 hvězdy, z tím že jestli to partnerka pustí ještě jednou, snížím to na 2 hvězdy. Mám sice ty písničky rád, ale když se to přežene, tak se to musí znechutit asi i skalním fanouškům. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Možná je to brak , možná odpad , ale pro mne , který s ABBOU vyrůstal je to velká nostalgie vedou mě dějovou linkou jen písničky a dabing( obsazení ) je velmi kvalitní! P.S. : Na tomto filmu nelze hledat nějakou "hloubku", je to jen pro pobavení. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento muzikálový snímok je už v podstate takou klasikou v rámci žánru a priznám sa, že vznikol v čase, kedy som pravidelne začal navštevovať kiná. Na to, že tomuto žánru moc neholdujem, ma to celkom zaujalo, a dokonca som videl aj divadelnú verziu. Piesne od ABBA sú jednoducho nesmrteľné a prečo ich nepoužiť do jednoduchého, aj keď presladeného príbehu. Meryl Streep prekvapila spevácky a Amanda Seyfried vítaným pekným bonusom. Škoda, že miestami to bolo až príliš ukričané, ale inak je to pozerateľné. 60 % ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Skupina ABBA mě svojí hudbou nijak zvlášť nebere, mají možná dobře znějící songy, ale chybí mi podtext. Ovšem tohle je pro fanoušky pěkný přídavek.. Romantická letní komedie, jaká jen můžu být! Je to hrozně kýčovitý a příběhově totální prkenný, ALE má to neskutečný drive! A hlavně excelentní Meryl Streep, která má energie za celý štáb a takové svoje kouzlo. Naivní good-feel záležitost, kterou mě mučili jedno odpoledne ve škole, až jsem se ale postupně přistihl, že mě to baví. Druhořadý muzikál, avšak se špičkovým obsazením. 70% ()

djerba 

všechny recenze uživatele

Kleopatra mi mluví z duše:-)!V podstatě blbina, ale tak podařená, tak nabitá skvělejma písničkama mýho mládí a tak plná štávy, energie, sluníčka a pohody, že to je vlastně povinnej doping pro všechny:-).Pán vedle mě v kině se chechtal na celý kolo a do rytmu podupávalo celý kino a všichni vylezli s takovejma připitomělejma úsměvama na rtech, no není to paráda:-)?A Meryl?Uvažte, že jí je skoro šedesát!!!!Tak takhle bych v jejích letech chtěla vypadat a řádit:-)! ()

Sunwise 

všechny recenze uživatele

Úžasná odpočinková letní podívaná, které se podařilo vtáhnout mě do děje už při prvních záběrech a prvních tónech hudby. Legrace, sebeironie, mladost a hravost v každém věku, a navrch trocha dojetí a slz. Happy end, ale kdo by čekal něco jiného? Hudba a scény perfektně zapadají jedno do druhého... bavila jsem se od začátku až do konce, a přála jsem si, aby konec přišel co nejpozději. Dokonalá byla Meryl Streep (což jsem čekala), Julie Walters (kterou jsem dosud moc neznala), no a třešničkou na dortu byl pro mě Pierce Brosnan, víc sexy než všichni ti mladíčci dohromady. Nedoporučila bych tenhle film úplně všem bez výhrady, podmínkou je mít rád hudbu skupiny Abba, a mít chuť bavit se a dojímat a nehledat pod povrchem... pak je Mamma Mia! dokonalý muzikál. ()

0Fusion 

všechny recenze uživatele

Písničky od skupiny ABBA mi nikdy nevadily, některé mi dokonce přijdou naprosto svkělé. Tak skvělý zážitek jsem však nečekal - během celého filmu jsem se od srdce smál a bavil a z kina jsem odcházel s nablblým úsměvem na tváři. A tenhle zážitek mi nepokazí příšerný překlad, nesympatický hlas Pirce "James Bond" Brosnana ani kýčovité svatební rádobypřekvapení. Je to jeden z mála filmů, na který bych šel bez váhání do kina znovu! ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama