Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Písničky slavné ABBY mi k srdci nikdy nepřirostly, vlastně to ani trochu není moje krevní skupina, takže jsem na muzikál Mamma Mia! mohl nahlížet jako naprosto nezaujatý divák. A to je asi ten důvod, proč jsem u tohohle filmu tak tvrdě narazil. Ta hudba je totiž asi to nejkvalitnější na celém snímku a pokud jí zrovna neholdujete, asi budete mít s filmem velký problém. "Proč teda lezeš na film podle ABBY, když ji vůbec nemáš rád?" by mi asi vzkázali fanoušci a nekritičtí nadšenci...jenže ani hudba v takové Pomádě mě moc nebrala, ale i tak jsem si ten film zamiloval, protože byl neskutečně zábavný, vtipný a měl krásnou atmosféru. V Mamma Mia! je opravdu zábavných momentů poskrovnu, vydařené vtipy bych spočítal na prstech jedné ruky a místo nějaké té atmosféry se tvůrci spoléhali pouze na krásné exteriéry exotického ostrova. A co hudební čísla, scény, na kterých stojí každý muzikál? Obrovské zklamání! Další Moulin Rouge bych nečekal ani ve snu, ale takhle odfláknutou choreografii a celkově mrtvolná hudební čísla jsem už dlouho neviděl. Sledovat infantilní stařenku Meryl Streep a její kolegyně bojující s krizí středního věku, jak křepčí v nechutných zpomalených záběrech (při jejich dovádění na posteli jsem doslova strnul hrůzou), tak to mi ke štěstí opravdu nestačí. Ale abych jen nekritizoval a nějak si obhájil, ty dvě hvězdičky, co filmu nakonec dávám, musím uznat, že hlavní pánské trio v podání Colina Firtha, Pierce Brosnana a Stellana Skarsgårda (!) je naprosto skvělé a i když jsou všechny postavy v Mamma Mia! ploché jako papír, musím se přiznat, že tyhle tři elegány jsem si hned oblíbil. Pěvecký projev všech zúčastněných taky není nejhorší a aspoň v tomto směru se jedná o příjemné překvapení (Colina Firtha a Stellana Skarsgårda jsem do té doby nemohl představit, jak zpívají...). Jako muzikál Mamma Mia! selhává kvůli nudným hudebním číslům, jako klasický film zase kvůli narativní vyprahlosti, ale věřím tomu, že jako film určený hlavně pro fanoušky slavné švédské skupiny dokáže potěšit spoustu lidí. 40% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad nemůže nikoho urazit. Čiší z něj pěkná letní atmosféra, lehkost až naivita. Pierce Brosnana si teda mohli odpustit, to že neumí zpívat snad postřehl každý a jak si na konci snímku sundal mokrou košili ve víru nadšení z toho jak objevili pramen, to se vůbec nemělo stát, to bylo moc špatně. Nádherné místo k natáčení a ačkoliv nemám ABBU ráda, v jejich podání to bylo slušné. Film odsejpá a při odchodu z kina sem byla ve velmi dobré, přiznávám se až taneční náladě:-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hudba ABBy + pohodové Řecko + několik lepších vtipů + charisma Pierce Brosnana - zpěv Pierce Brosnana - prvoplánový příběh - neoriginální taneční čísla. Nemám chuť kopat tvůrce do tváře, kterou tak důvěřivě a s úsměvem nabízejí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad by tam bol, rozhodne som ocenil texty piesní, ktoré boli zakomponované do deja. Ten teda rozhodne nepatril medzi komplikované puzzle zápletky, ale tak zámer tvorcov bol jasný a podľa tržieb je zrejmé, že diváci, či skôr diváčky, dostali presne to, čo očakávali. Letná jednohubková oddychovka, ktorá ma ani zďaleka nezabila, ako mnohých iných, možno je to aj tým letom... ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Keby tam nehrala Meryl Streep a Colin Firth - a keby to neboli hity Abby, určite by som to hodnotila ako odpad. Trápny námet i scenár, ale na druhej strane výborné herecké výkony - a krásne prostredie. Snažila som sa povzniesť nad "duchaplnosti" a dokázala som sa miestami celkom dobre zabaviť. Meryl má výdrž, je to naozaj Pani herečka. Najkrajší zážitok - Our Last Summer v podaní Colina Firtha. Je fakt dobrý!.................................................................................... Dnes (12.8.2014) som si prečítala zaujímavý názor Colina Firtha na tento film a musím dodať, že s ním súhlasím: "Film Mamma Mia je vlastně docela podvratný. Většina příběhů tohoto druhu končí tím, že se velebí buržoazní ctnosti a přednosti manželského svazku. Jenomže tento film je v zásadě protimanželsky orientovaný. Nejenom že je o lidech, kteří jsou sexuálně aktivní i po padesátce, ale navíc je to oslava možnosti neženit se a zůstat svobodný. A také se tam do dobrého světla stavějí činy, které porušují společenská pravidla". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh je samozřejmě totálně debilní. To musí uznat naprosto každý. Vlastně je nezvládnutý skoro po všech stránkách. Ovšem ústřední herecký kvartet by dokázal posunout na vyšší úroveň i reklamu na toaletní papír, takže vše v rámci možností zachraňuje. Navíc někteří z nich umí ucházejícím způsobem zpívat, takže to ve finále není až takový průser, jak jsem před zhlédnutím očekával. Po prvních 5 minutách jsem sice přemýšlel, zda má smysl se dívat dál, protože začátek tvořilo totální dno kinematografie, ale poté se film trošku rozjel a nasadil snesitelné tempo. Film vyzařuje obrovské množství pozitivního myšlení a energie a to mnohým divákům úplně stačí, proto ta oblíbenost. To, že zpěv herců je na muzikál nedostatečný a film není vtipný ani trošičku už se tolik neřeší. Dávám velmi slabé 2* za herecké výkony asi pětice herců, které byly na mimořádně vysoké úrovni a zároveň 1* ubírám za herecké výkony zbytku hereckého obsazení. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc nemusím. A i když tu Meryl Streep vypadá hodně mladě a je tu kvalitní herecké obsazení, mě to moc nechytlo. Spoustě lidem to přišlo vtipné, ale já jsem se zasmál jenom u: "Tečka, tečka, tečka." Amanda Seyfried ale vůbec není k zahození. :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Poprvé to bylo zklamání. Zřejmě ve světle toho všeobecného nadšení, které uvedení filmu v kinech provázelo. Na druhý pokus jsem si to užil. Skvělé obsazení i písničky... 90% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Je smutné sledovať, ako generácia, ktorá ešte pred pár rokmi nosila čelenky, v mastných vlasoch kvety a na krku znak nemeckej automobilky, starne. Choreografie sú tu v štýle: čo najviac zametaj rukami, bude to vyzerať, že tančíš. Len preboha nevyskakuj, lebo ťa sekne v krížoch a dotočíme to o mesiac neskôr. Viac menej nulový scénár, odvšadiaľ vykúkajúca naivita, absencia akéhokoľvek humoru a neskutočne zle prespievané odrhovačky od diskofilnej ABBY robia z tohto muzikálu pre mňa jedno z najväčších utrpení roku 2008. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to do kina s tím, že se bude jednat o nudnou sračku (šel jsem zadarmo). Film mě ale doslova šokoval. Šokoval mě tím, jak je ten film milý, romantický, odpočinkový a hlavně zábavný. Největší podíl na tom mají pochopitelně písničky, které v podání dobře zpívajících herců se mi líbily kupodivu více než originály. Další podílem na tom je pochopitelně kouzelná lokalita, kde se film odehrává. Také herecké obsazení je nadupané skvělými herci (Cooper byl velkým překvapením, až mě polila hrůza, když jsem si na jeho místě představil Zaca Efrona). Suma sumárum, z kina jsem odcházel roztančený a rozjásaný, a proto přehlédnu pár trapných dialogů a dám plný počet. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pomada to rozhodne nieje, avšak ABBA is alive... Ani (mne) nesympatická Meryl Streep nepokazila tento zážitok. Skvelá atmosféra je navodená od prvej piesne a nabudí veľké očakávania, ktoré až na pár výnimok budu naplnené... Mamma Mia ma rozhodne potešila, malebné prostredie, skvelá hudobná opona, lacný príbeh čo viac si môže bežný človek priať... Vadili mi však tie trápne scény, ktoré prežívalo hlavne ženské osadenstvo s M.Streep - dokázal som sa cez to preniesť a preto 7/10... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný muzikál, ze kterého něco trochu více dělají všeobecně známé a příjemně vlezlé písně skupiny ABBA. Meryl Streep dokazuje své kvality i ve svých 58 letech a její zpěv není vůbec nezajímavý. Horší je to s jejími dvěma kamarádkami, které mi přijdou naprosto odporné (což je asi ta část určená starší generaci), Brosnanem (jeho zpěv je opravdu příšerný) a ani Amanda Seyfried zrovna nijak zvlášť nevyniká. Naopak Colin Firth a Stellan Skarsgård jsou sice lehce nenápadní, za to se na jejich postavy dobře kouká. :) Mamma mia! je mix písní, které na sebe jakž takž navazují, ale příběh je souhrn na sebe navařených zvratů, které jsou vážně trapné a i celková divadelnost se neskutečně do filmu přenesla, což beru jako zápor. Jenže všechny ty písničky si zkrátka rádi připomenete a tak se ani nenadějete a plytký příběh je u konce. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Sedela som v kine a chcela som tancovať, byť mladá, veselá a šťastná alebo stará, veselá a šťastná. Smiala som sa nahlas a sála bola plná tej radosti. Dá sa od filmu čakať viac? Že dobrý strih, obraz, zmyslupné a intelektuálne potešenie, skvelú kameru? Ano... ale to všetko sú len prostriedky pre uspokonie diváka. A mne nič také nechýbalo...bola som plne uspokojená. PS: pozrela som si to aj doma na DVD a musim povedať, že to nie je to čo kino..hneď je o hviezdičku menej... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ano, není to zrovna Broadway 40s, konec je výrazně lacinější než cokoli z předchozí stopáže a poslední Bond minulého století je příšerný zpěvák. Přesto to má svý kouzlo, který vypluje na povrch, až uvidíte část tý nový dvojky. Tak o hvězdu více a knihu zatím zavírám. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

JIstě, scénář je prostoduchý a občas poněkud bezradný, režie není žádný zázrak a dokonce občas pokulhává v inscenaci, ale celé to má tak neuvěřitelný drajv až to bere dech a současně to funguje jako obrovská nabíječka pozitivní energií, elánem a dobrou náladou. A to zejména díky úžasné Meryl Streepové a písničkám kvartetu ABBA, které ani po třiceti letech neztratily štávu a nechávají současnou popovou scénu hluboko v poli poražených. A i ten Brosnan, přestože se zpěvem hodně trápí (a je to na něm vidět), nakonec dopadl dobře a jeho nevyzpívaný hlas má své kouzlo... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že si to užijem. Vždy som mal rád skladby kapely ABBA, no mám pocit, že v tomto filme to vedeli tak akurát maximálne zdevastovať. "Mamma Mia! nefunguje v absolútne podstatných momentkách a tak si najprv rozoberieme negatíva filmu, ktoré som s ním mal. Začnime len tým, že toto je tak neskutočne uvrieskaný a ukričaný film, kde už mi to liezlo na nervy. Sofi a jej kamošky tu absolútne kričia a smejú sa nad všetkým a rovnako potom aj jej mama Donna a jej kamošky, ktoré prídu. O speváckych výkonoch v tomto filme sa hovoriť nedá, lebo je to celé absolútne falošné. A čo je asi úplne najhoršie, tak si uvedomujem, že v tomto muzikáli skoro nie je žiadny príbeh. Dokopy je to len zmes skladieb od ABBA daných dokopy, aby sa to nejako dostalo dokopy a potom to len miestami absolútne zabíja čas a neposúva film absolútne nikam. Je super vidieť toľko talentovaných ľudí na jednom mieste, no mám pocit, že tým, že nikto z nich nevie spievať, tak ukazujú aj niečo zo seba, čo nechcú. Mám rád Meryl Streep, Colin Firth je tiež vynikajúci herec, no rozhodne sa dostali do rolí, ktoré nevedeli zvládnuť. Som vďačný, že Meryl Streep sa už v neskorších filmoch spievať naučila, alebo to minimálne vedeli tvorcovia lepšie zakryť. A mali sme filmy ako bolo napríklad "Ricky And The Flash". A hoci ten film má o niečo menej percent na tejto stránke, než tento, je to podľa mňa zvládnuté ďaleko lepšie. Vyzerať film vyzerá celkom dobre, myslím si, že keď nastanú niektoré jemnejšie a pomalšie momentky, tak to celkom funguje, no záver potom zase absolútne uvarený z vody, kde som nepochopil vôbec čo sa stalo a prečo sa stalo. V reálnom svete by to nefungovalo. Toto je ako rozprávka. Kde sa dali dokopy ABBA skladby a vzniklo z toho toto. A znovu by som sa k tomu nevrátil. Ale vyzerá to, že tohtoročné pokračovanie kritikov aj divákov presvedčilo. Tak žeby to bolo lepšie? Uvidíme. Hodnotenie: C- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prosluněná letní zábava v rytmu hitů skupiny ABBA s tančící královnou Meryl Streep v čele. Muzikálově jednoduchý scénář dobře slouží jako nitka k navléknutí korálků v podobě jednotlivých hudebních čísel. Ze zbytku obsazení bych vypíchl hlavně dvojici Julie Walters a Christine Baranski, které si svá čísla evidentně užívají, z pánů byl nejlepší Pierce Brosnan a za mladší to zachraňovala Amanda Seyfried. Není to dokonalé, ale funguje to velmi dobře. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Podivná podívaná. A přece to natahalo lidi do kin, a ke kupování tohoto braku! Obdiv k tomu, kdo to vymyslel a dokázal prodat! ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama